maliniak1112 napisał(a):najważniejsze żeby się dobrze spisywała
Zgadza sie. Cena też niska, myślałem, że teraz za sekwencje trzeba wybulić grubo ponad 2tysie,
www.mazdaspeed.pl
maliniak1112 napisał(a):Witam od założenia LPG zrobiłem ponad 500km – wrażenia – jak by straciła trochę na mocy na Pb rakieta a na lpg trzeba ją dłużej bujać. Nie wiem czy tak to jest już przy gazie czy trzeba by było jakąś regulację zrobić? Spalanie 10l/100km.
Moje pytanie czy jak odłączę akumulator to czy może coś się poprzestawiać w sterowniku Gazu i trzeba będzie jechać do gazownika?
Lulu napisał(a):noxes napisał(a):Ale nie w GE. GE tego nie ma.
Jak nie ma ? przecież FS ma mono i pełen wtrysk.
pawelc napisał(a):maliniak1112 napisał(a):Witam od założenia LPG zrobiłem ponad 500km – wrażenia – jak by straciła trochę na mocy na Pb rakieta a na lpg trzeba ją dłużej bujać. Nie wiem czy tak to jest już przy gazie czy trzeba by było jakąś regulację zrobić? Spalanie 10l/100km.
Moje pytanie czy jak odłączę akumulator to czy może coś się poprzestawiać w sterowniku Gazu i trzeba będzie jechać do gazownika?
Tam trzeba poprawić najpierw tą instalację..... ,tanio z reguły znaczy źle.... ,dobrze zestrojona sekwencja nie daję odczuć różnic Pb –>LPG
noxes napisał(a):
Dokładnie tak, wcześniej pisałem już o zbyt długich wężykach.
maliniak1112 napisał(a):Hej jutro się wybieram do Pana gazownika z tym właśnie problemem że jest zamulona niech coś poprawinoxes napisał(a):Dokładnie tak, wcześniej pisałem już o zbyt długich wężykach.Poskracać we własnym zakresie ile się da te wężyki?No i co poprawić?????????
ma rację i widać że wie co w trawie piszczy.noxes
maliniak1112 napisał(a):Witam kolegów po przejechaniu 74 tyś serce mojej Jazdy dostało kompletny rozrząd wraz z pompą wody która od miesiąca ciekła bo tak naprawdę nie wiem czy kiedykolwiek była wymieniana.
Tak wyglądają zużyte elementy rozrządu
1) pompa wody nie wiem jaka firma jest tylko numer 3108 na metalowej uszczelce
2) Rolka napinająca NSK
3) Rolka prowadząca NTN
4) Pasek CONTITECH
Uploaded with ImageShack.us
Nowe elementy
1) Pompa wody TERMOTECH
2) Rolka napinająca NTN
3) Rolka prowadząca NTN
4) Pasek MITSUBOSHI
Uploaded with ImageShack.us
Wymiana rozrządu zajęła mi 4,5 godz myślę że jak na pierwszy raz nie tak źle .
W moim mieście za wymianę mechanicy wołają od 150zł
Więc żeby zaoszczędzić zrobiłem to sam w warsztacie mojego wuja który udostępnił mi kanał i odpowiednie klucze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość