[Xedos6 CA] Szybkie pytania
rrrobson napisał(a):Komp był resetowany. W przypadku civica VI generacji miałem tak samo.
ale pytanie czy buster1982 go resetowal...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zrobiłem dziś zabieg usuwania "pomarańczu" z kierunkowskazu przedniego. Jutro zajmę się drugim i zrobię relację
Ktoś na forum pisał, że wyłamywał plastik i wysypywał resztki ... ale to bardzo nierozsądne!!
Znajduje się w środku taka blaszka-odbłyśnik, która trzyma się dzięki pomarańczowemu plastikowi i jeśli nie chcecie żeby porysował klosza i dzwonił na dołkach to lepiej poczekajcie z tym na relację 
Ktoś na forum pisał, że wyłamywał plastik i wysypywał resztki ... ale to bardzo nierozsądne!!

- Od: 17 sie 2009, 11:45
- Auto: Xedos 6 (ex)
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
buster1982 napisał(a):Panowie, jedno szybkie pytanie – czy po czyszczeniu przepustnicy (odłączenie, umycie, podłączenie) muszę wykonywać jakieś dziwne zabiegi – czy jeździć aż komp nauczy się nowych parametrów?
Nie bić jeśli to głupie pytanie, mechanik ze mnie żaden...
p.s. teraz mam trochę za wysokie obroty na jałowym na rozgrzanym silniku. (Przejechałem ok. 10km od czyszczenia, zrobione dziś rano).
jak u siebie czyściłem to też miałem wyższe niż przed zabiegiem – oczywiście zresetuj ecu i sprawdź czy linka sie nie blokuje – jesli nie to tryb serwisowy ---> wkręcasz śrubkę bypass'u i po problemie
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
https://www.instagram.com/lukkilx6/
AGADAR napisał(a):Czym najlepiej przykleić siatkę aluminiową w te otwory w przednim zderzaku?
Polecam klej do szyb, naprawdę trzyma, tylko 24h trzeba odczekać no i tubka kole 30 zł kosztuje. Należy dobrze odtłuścić.
Ostatnio edytowano 2 gru 2011, 20:26 przez Xedo_more, łącznie edytowano 1 raz
Klej do szyb? To ciekawe.
Z tyłu na pewno nie. "Dyfuzor" zaklejać?
Tylko z przodu, tak jak wielu z was to zrobiło, te szpetne otwory z widokiem na chłodnice.
Z tyłu na pewno nie. "Dyfuzor" zaklejać?
Tylko z przodu, tak jak wielu z was to zrobiło, te szpetne otwory z widokiem na chłodnice.
AGADAR napisał(a):Z tyłu na pewno nie. "Dyfuzor" zaklejać?
a gdzie Ty człowieku w xedosie z 97r masz dyfuzor
dyfuzory były montowane tylko przez pierwsze dwa lata produkcji
Kolego możesz kupić jakiś zamiennik JC,a potem mieć problemy
Ori kopułka,która szła na pierwszy montaż,to kopułka Mitsubishi za ok.120zł(Carspeed)-i masz spokój
Z zamienników kabli to Sentech,lub JC
Ori kopułka,która szła na pierwszy montaż,to kopułka Mitsubishi za ok.120zł(Carspeed)-i masz spokój
Z zamienników kabli to Sentech,lub JC
pytanie w moim xedosie panel sterowania chodzi tylko na czwartym biegu wymieniłem na inny i to samo co jest przyczyną ze nie działa 1,2,3
Mazda v6
- Od: 27 lis 2011, 19:00
- Auto: MAZDA XEDOS 2.0 V6 24V 144KM 1994r.
- Od: 27 kwi 2009, 20:42
- Auto: volvo 850
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
To musiał być straszny widok
Z innej beczki, ile potrzeba jakich LEDów żeby zmienić kompletne podświetlanie na desce rozdzielczej i w przyciskach? Łącznie z tymi w drzwiach.
R3 MINI są 3 rodzaje...
Z innej beczki, ile potrzeba jakich LEDów żeby zmienić kompletne podświetlanie na desce rozdzielczej i w przyciskach? Łącznie z tymi w drzwiach.
R3 MINI są 3 rodzaje...
Lexus GS300 II (ex)
Mazda 6 GJ 2,5
Dobre pytanie
Kilka fotorelacji na forum już jest i to z opisem.
Jestem na etapie uporządkowania tych informacji bo przygotowuję sie do kompleksowej instalacji oświetlenia, z tym, że raczej tam gdzie idą żarówki to i pozostaną, bez wymiany na led. Za jakiś czas, mam nadzieje zbiorę te dane.
Kilka fotorelacji na forum już jest i to z opisem.
Jestem na etapie uporządkowania tych informacji bo przygotowuję sie do kompleksowej instalacji oświetlenia, z tym, że raczej tam gdzie idą żarówki to i pozostaną, bez wymiany na led. Za jakiś czas, mam nadzieje zbiorę te dane.