Mazda 3 a moze cos innego?
Strona 1 z 1
Witam,
stwierdzilem ostatnio, ze czas zmienic moja "krowe" (primera z 1999 roku) na cos mniejszego. Dlatego chcialbym kupic cos nowszego i mniejszego niz mam obecnie .
Jako, ze od dawna podobala mi sie Mazda 3 postanowilem ja dosc mocno wziasc pod uwage, ale poczytalem troszke i pomyslalem, ze moze jeszcze jakis inny model, jak:
Toyota Corolla
VW Golf
Honda Civic
Seat Leon
Szukam czegos kolo rocznika 2005, benzyna z silnikiem dajacym kolo 100 KM (wiec najczesciej 1.6) i kosztujacym okolo 40k PLN. Prawie wszystkie w wersji hatchback, jedynie Civic wyglada fajnie w sedanie, wiec moglby jeszcze byc
Pierwsza w kolejnosci to mazda 3, w tym silniku i z nie duzym przebiegiem da sie cos znalezc. Z tym, ze wszystko jest sprowadzane, bo u nas Mazda nie ma chyba przedstawicielstwa? Nie ma problemu, ze sprowadzane, ale jak z dostepnoscia czesci? Pewnie nie ma jakichs wiekszych problemow, ale wole sie dopytac
Bardzo podoba mi sie tez Seat Leon, ale w wersji II. Niestety w tej kasie nie ma nic, mimo, ze seat ma teraz promocje i nowy leon kosztuje 45k, z tym, ze z silnikiem 1.4. Ale to bedzie stanowczo za maly silnik na taki samochod.
Potem jest corolla i golf, tutaj to nie mam pojecia co mogloby byc fajne.
No i ostatni civic – akurat model z tego rocznika nie jest powalajacy, poprzedni model i obecny sa duzo fajniejsze. Wiec to zostawiam tak tylko jako ewentualnosc, gdyby sie jakis super fajny pojawil do kupienia.
Czy wybor o ktorym mysle jest OK? Czy moze ktorys z nich jest jakis wyjatkowo lepszy niz inny? Czy moze za czyms innym warto sie rozejrzec?
Dzieki z gory za pomoc
Piotrek
edit:przeniesione do moto Speed
stwierdzilem ostatnio, ze czas zmienic moja "krowe" (primera z 1999 roku) na cos mniejszego. Dlatego chcialbym kupic cos nowszego i mniejszego niz mam obecnie .
Jako, ze od dawna podobala mi sie Mazda 3 postanowilem ja dosc mocno wziasc pod uwage, ale poczytalem troszke i pomyslalem, ze moze jeszcze jakis inny model, jak:
Toyota Corolla
VW Golf
Honda Civic
Seat Leon
Szukam czegos kolo rocznika 2005, benzyna z silnikiem dajacym kolo 100 KM (wiec najczesciej 1.6) i kosztujacym okolo 40k PLN. Prawie wszystkie w wersji hatchback, jedynie Civic wyglada fajnie w sedanie, wiec moglby jeszcze byc
Pierwsza w kolejnosci to mazda 3, w tym silniku i z nie duzym przebiegiem da sie cos znalezc. Z tym, ze wszystko jest sprowadzane, bo u nas Mazda nie ma chyba przedstawicielstwa? Nie ma problemu, ze sprowadzane, ale jak z dostepnoscia czesci? Pewnie nie ma jakichs wiekszych problemow, ale wole sie dopytac
Bardzo podoba mi sie tez Seat Leon, ale w wersji II. Niestety w tej kasie nie ma nic, mimo, ze seat ma teraz promocje i nowy leon kosztuje 45k, z tym, ze z silnikiem 1.4. Ale to bedzie stanowczo za maly silnik na taki samochod.
Potem jest corolla i golf, tutaj to nie mam pojecia co mogloby byc fajne.
No i ostatni civic – akurat model z tego rocznika nie jest powalajacy, poprzedni model i obecny sa duzo fajniejsze. Wiec to zostawiam tak tylko jako ewentualnosc, gdyby sie jakis super fajny pojawil do kupienia.
Czy wybor o ktorym mysle jest OK? Czy moze ktorys z nich jest jakis wyjatkowo lepszy niz inny? Czy moze za czyms innym warto sie rozejrzec?
Dzieki z gory za pomoc
Piotrek
edit:przeniesione do moto Speed
-
kilobyte

Polecam takie auto.Całkiem dobrze wyposazone,obszerne w środku ponad oczekiwania.Wspaniale zestrojone zawieszenie i ten silniczek daje już sporo zadowolenia. Te niewiele bo 110KM nie uciekaja jak wiele koników w innych autkach w czasie długiej i najczesciej bezawaryjnej eksploatacji.Da sie z niej sporo wycisnać ,a pali bardzo mało jak na auto z ta pojemnoscią i tymi konikami.Rozsadny wybór.Moc,spalanie,trwałosc,cena.
Model jest jezeli chodzi o design mało ciekawy ale funkcjonalnośc auta ,zapewniam Cie spora.
I to Honda. Jakims dziwnym trafem mocno trzyma cenę na calutkim globie.I uznawana jest na kazdym z rynków zbytu za auto bardzo atrakcyjne. Po prostu Honda
Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Amen.
Marek61, rzeczywiscie wyglada naprawde fajnie ten samochodzik, przyznam, ze nawet jakos za fajnie
Musze teraz tylko sprzedac to co mam i moge wtedy jezdzic i ogladac
Musze teraz tylko sprzedac to co mam i moge wtedy jezdzic i ogladac
-
kilobyte
Jak ostatnio napatrzyłem się co można z tego wycisnąć , jak to wygląda po lekkich zmianach optycznych i ogólny wizerunek to zmienił mi się conieco światopogląd.kilobyte napisał(a):Seat Leon
ArtX napisał(a):Jak ostatnio napatrzyłem się co można z tego wycisnąć , jak to wygląda po lekkich zmianach optycznych i ogólny wizerunek to zmienił mi się conieco światopogląd.
A jak kupiłem coś ze stajni VW, to też zmieniłem światopogląd. Wszystko fajnie pięknie, ale nigdy więcej.
z tych aut które rozważasz zdecydowanie mazda 3
najładniejsza, japońska, nie kradną jak golfa, nie oklepana jak civic czy corolla, nie jest to vw (a leon tak) – śliczne auto o dużych możliwościach wyróżniające się na ulicy
najładniejsza, japońska, nie kradną jak golfa, nie oklepana jak civic czy corolla, nie jest to vw (a leon tak) – śliczne auto o dużych możliwościach wyróżniające się na ulicy
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Choć nie mam Mazdy to także polecem Ci trójke (ładniejszy w klasie kompakt jest tylko nowy Audi A3). W cenie podstawowego Golfa masz u Mazdy dużo więcej i jak pisał Winetou nie kradną tych aut (a moge Ci coś powiedzieć na ten temat, pracuje w mundurze). Gdyby Mazda 3 hatchback miała jeszcze bagażnik 380-410l jak Focus, czy Civic, nie byłoby dla niej konkurencji. Silników jest do wyboru, wyposarzenie ponad przeciętne, jakość wykonania super no i ta niezawodność – pajęczyna pod maską silnika.
- Od: 19 sie 2007, 19:33
- Auto: Mazda 6
Nie to ,zebym obstawał przy swoim ,ale argumenty za Mazdą 3 poproszę w stosunku do Civica w tej cenie,o której tu dyskutujemy...
1,6 pojemnosć
coś koło rocznika 2005
koników cos ponad 100
cena ok 40 tys PLN
z pierwszych rąk ,chetnie z salonu w Polandii
Aha , byłbym zapomniał – to auto o którym piszę mozna krecić do wariackich wprost obrotów ,uzyskujac niemałe prędkosci,i nawet na siłe nie przekroczyć 10 l od swiateł do świateł. Natomiast w trasie spokojnie podróżujac z rodzinką zejsc do 6,5 litra.
Za wskazanie auta polskiego pochodzenia w tym roczniku i tej cenie nazwę wskazujacego cudotwórcą,królem złotym i jeszcze prosiłbym o argumenty serwisowe.Ja takowych nie dostrzegam.
Analizowałem ten temat po wielokroc,na Seatach się nie znam ani nawet nie bedę sie znał,VW traca mi słomą,Corolla z tego rocznika to niestety nie.
O Mazdzie ,którą postawie jako nr2 po Civicu 1,6 rocznik2005 moge powiedziec -dobre auto ,bez osiagów w tej cenie,chetnie-najchętniej kradzione w tej częsci Europy(a o tym można sie przekonać odbywajac pouczajaca rozmowe z dobrze zorientowanym w ubezpieczeniach agentem-- takim który przedstawi tabele rankingu kradzionych aut).
To tyle.Wyrazam tylko swoja opinie. Podejme walkę na argumenty. ładny to jest Ferrari,a reszta jest kredka woskową malowana w przerwie na lunch.

1,6 pojemnosć
coś koło rocznika 2005
koników cos ponad 100
cena ok 40 tys PLN
z pierwszych rąk ,chetnie z salonu w Polandii
Aha , byłbym zapomniał – to auto o którym piszę mozna krecić do wariackich wprost obrotów ,uzyskujac niemałe prędkosci,i nawet na siłe nie przekroczyć 10 l od swiateł do świateł. Natomiast w trasie spokojnie podróżujac z rodzinką zejsc do 6,5 litra.
Za wskazanie auta polskiego pochodzenia w tym roczniku i tej cenie nazwę wskazujacego cudotwórcą,królem złotym i jeszcze prosiłbym o argumenty serwisowe.Ja takowych nie dostrzegam.
Analizowałem ten temat po wielokroc,na Seatach się nie znam ani nawet nie bedę sie znał,VW traca mi słomą,Corolla z tego rocznika to niestety nie.
O Mazdzie ,którą postawie jako nr2 po Civicu 1,6 rocznik2005 moge powiedziec -dobre auto ,bez osiagów w tej cenie,chetnie-najchętniej kradzione w tej częsci Europy(a o tym można sie przekonać odbywajac pouczajaca rozmowe z dobrze zorientowanym w ubezpieczeniach agentem-- takim który przedstawi tabele rankingu kradzionych aut).
To tyle.Wyrazam tylko swoja opinie. Podejme walkę na argumenty. ładny to jest Ferrari,a reszta jest kredka woskową malowana w przerwie na lunch.
Panie Boże. Dziękuję Ci za bezpośredni wtrysk podtlenku azotu, chłodnice międzystopniowe, turbosprężarki z łożyskami kuIkowymi i tytanowe sprężyny zaworu.
Amen.
Amen.
Marek61 napisał(a):ładny to jest Ferrari
za to nie ulega wątpliwości że Civ jest paskudny
Nie wiem jak inni – mnie auto musi się podobać. Może być super i hiper ale jak mi się nie spodoba to sorki i
Tak...Jest jednym z brzydszych modeli Civa. Mam zdanie takie ,ze nie jest ostatni a zapiernicza jako ten pierwszy.
Mi z kolei chodzi o własciwosci jezdne auta.
Kocham gokarty.......Moze stad mam to skrzywienie.
Ale jak już pisałem ,moja analiza wynika z moich prywatnych przekonan.
Nie słuchajcie mnie.
Mi z kolei chodzi o własciwosci jezdne auta.
Kocham gokarty.......Moze stad mam to skrzywienie.
Ale jak już pisałem ,moja analiza wynika z moich prywatnych przekonan.
Nie słuchajcie mnie.
Amen.
Amen.
Marek61 napisał(a):własciwosci jezdne auta
czy osiągi?
Bo to 2 różne sprawy ...
Z tego Twojego "skrzywienia" wynika że bardziej o osiągi. A mnie to już specjalnie nie podnieca
Chyba wyrosłem
to doprecyzuje...osiagi i własciwosci jezdne. A gokartem juz od 11 lat jezdze z synem. A prawo jazdy on- ten mój syn ma od 6 lat.Ja nie wyrosnę nigdy.
Taki los.Jedni lubią wędkować,inni grać w szachy a ja lubie nieduze autka z fajnym motorem. Tylko ten portfel.........
Ostatnio odkrywałem Suzuki Swifta z silnikiem . ale to inna bajka.
Civic rulez.

Ostatnio odkrywałem Suzuki Swifta z silnikiem . ale to inna bajka.
Civic rulez.

Amen.
Amen.
Ja made3 wyczaiłem w int na niemieckich stronach . jestem jej posiadaczem od 2m-cy. Bardzo jestem zadowolony. Ceny jak porównywałem na Alegro czy Otomoto są jakby niższe.Pytanie dlaczego? A wszystkie wg sprzedających nie bite. Najlepiej pojechać na miejsce zobaczyć co i jak. W komisie z prawdziwego zdarzenia.Nie od Polaka, Ruska, Turka czy Jugola. Na miejscu utargujesz i widzisz co bieżesz. Po opłatach wyjdzie jak na Alegro Otomoto trochę taniej , ale będziesz miał pewność. Ja tak zrobiłem i jestem w tym aucie zakochany. Naprawde tylko Mazda. Przed kupnem przerabiałem fora i tylko promil krytycznych uwag. Pozdrawiam
- Od: 12 maja 2008, 10:38
- Auto: Mazda 3 2005 1,6 benz.
Możesz szukać tu:
http://www.autoscout24.de/
www.mobile.be
a tak ze swojej strony polecam auta z Belgii gdyż maja zazwyczaj w 90%
bardzo dobry stan techniczny (Belgowie dbają o mechanikę) i car-pass gwarancja stanu technicznego i przebiegu.
Niestety te auta sa nieco droższe i brudniejsze we wnętrzu ,zazwyczaj Belgowie to brudasy.
http://nl.autoscout24.be/Home.aspx
www.autovlan.be
Pozdrawiam
Marian
http://www.autoscout24.de/
www.mobile.be
a tak ze swojej strony polecam auta z Belgii gdyż maja zazwyczaj w 90%
bardzo dobry stan techniczny (Belgowie dbają o mechanikę) i car-pass gwarancja stanu technicznego i przebiegu.
Niestety te auta sa nieco droższe i brudniejsze we wnętrzu ,zazwyczaj Belgowie to brudasy.
http://nl.autoscout24.be/Home.aspx
www.autovlan.be
Pozdrawiam
Marian
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH