corolla i civic 1.4 odpadają. Nie ma mowy nie chce aż tak typowego dupowozu(czy wozidełka ekonomicznego) ma to mieć choć namiastke tych marnych 10sec do 100(czy ja chce tak dużo:)? .
Potem jak się zabije na trasie bo się zbiore do wyprzedzania i mi się nie uda to kto za to odpowie

Tak mam w peryspektywie kupno fajnego auta za 3 lata, ale to wszystko może się zmienić , to jest za odległy termin by coś planować.
Nie chodzi mi tylko o ekonomie, nadewszystko jest to dopiero 4ty warunek w kolejce którym się kieruje:)
1-przyspieszenie ok 10 do 100(minimum) 2- klimatyzacja 3-rok minimum 2000-02. 4 -spalanie aby max było ok 10-12 na 100
Wiem ,że civic z 1.4 spali mi 7 litrów po KRK bo kolega w pracy takiego ma , i pali mu tyle, z tym ,że 5d ale ja mogę odpuścić te 2 litry więcej byle by mnie to auto nie drażniło po roku,dwóch...
NO i kwestia wyglądu zwykły civic 5d dla mnie jest okropny (przypomina mi scenica,tacume, taki van nawet) wersja 3d ładniejsza ,szczególnie fajna fela robi robote w tym aucie:) tyle że nie wiem czy chcę te 3d, choć jakbym znalazł ładny model z 1.6 ,taki jak na początku tej strony wkleiłem to pewnie bym brał od razu.
Corolla 1.6 – dla mnie super ale cena u nas w kraju za wysoka za to
Nawet jak porównujemy civica i BJ to może i civic nowszy , ale przecież wszyscy narzekają na nowsze auta , że kiedyś były lepsze, jeżeli BJ by była tak bezawaryjna jak moja BA przez te 5 lat jak ją mam to biorę w ciemno ale boję się tej korozji(modele na allegro nawet pod maską koło kielichów mają rdze) EJ no kurde miazga przecież to 8-9 letnie auta, jak oni to zrobili???????????
No i kwestia tego ,że pewnie wszystkie BJ z 2.0 na sprzedaż są do remontu w ciągu najbliższego roku...
jakby ten civic coupe był tańszy, to by było po temacie;)
AHa no i powiem wam coś ciekawego na forum BMW twierdzą ,że spokojnie idzie znaleźć
E46 w dobrym stanie za tą kasę, silnik 1.9 lub 2.0 ale da rade (tylko rok 98-99) no i pytanie czy tu się poświęcić

? E46 w przeciwieństwie do accorda coupe pewnie nawet i 14-15 letnie by jakąś tam cene trzymało i sprzedało by się łatwo, części nie takie drogie jak pytałem znajomego , tylko wciąż mam obawy co do tego auta, jak do lexa miałem obawy, że to może być za duża skarbonka
Loockas
Toledo 2.3 jak najbardziej tylko pewnie dużo jest zajechane na allegro i tutaj może być tak samo jak z E46 niby są, ale jakby zacząć szukać to trochę loteria...
nemi
co do fordów właśnie mam bliskiego kolege co pracuje w dużym serwisie forda w KRK i odradza bardzo mondeo, focus podobno spoko ale znów korozja większa...
Została sama mazda żony i bmw.
Nissana z avatara już nie mam ale zostawiłem sobie avatara jako pamiątkę starych dobrych czasów.