Nissan 350Z VQ35DE 2003r

Postprzez Gib » 20 paź 2011, 20:56

Bo nie jest, też sobie znalazłeś klasę przeciwników FWD Dupowóz max 200 KM.
E46 M3 to twoja liga, dajesz radę?
A tak poza tym auto jest na prawdę super.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez marek » 20 paź 2011, 22:13

Gib napisał(a):Bo nie jest, też sobie znalazłeś klasę przeciwników FWD Dupowóz max 200 KM.
E46 M3 to twoja liga, dajesz radę?
A tak poza tym auto jest na prawdę super.

no i czeka mnie pojedynek z M3 ;) kolega ma E46 M3 indyvidual w fajnym stanie, kiedyś napewno się zgadamy na mały sparring, pewnie trochę dostanę od niego od zera, ale ciekawy jestem jak z rolki wypadną pojedynki na elastyczność :)

Choć pewnie przed zimą się nie uda – bo pogoda już u mnie fatalna i generalnie skupiam się na poszukiwaniu trakcji przy przyspieszaniu ;)
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez radzi89 » 20 paź 2011, 23:40

strasznie emocjonalnie podchodzisz do tego auta- jakby bylo niewiadomo czym :|
Rafal
Forumowicz

Od: 5 cze 2009, 11:45
Auto: BMW E30
BMW i4M50
Porsche 911 4S – 996.2
Defender Urban V8

Postprzez marek » 21 paź 2011, 00:03

radzi89 napisał(a):strasznie emocjonalnie podchodzisz do tego auta- jakby bylo niewiadomo czym :|

bo dla mnie auto jest czymś więcej niż tylko przyrządem do przemieszczania się z punktu A do B.

dlatego sprzedałem BMW – nie potrafiłem się z nim dogadać. Nie budziło we mnie emocji, nie stało się ani na chwilę kawałkiem mnie.

Dlatego mi jest tak trudno kupić auto – bo musi mieć w sobie to "coś" nie wystarczy moc, nie wystarczy wygląd, liczy się wiele odczuć jakie we mnie się pojawiają patrząc na nie. Siedząc w środku. Przemierzając ulice nocą. Poznając reakcje, ucząc się siebie nawzajem. Muszę poczuć, że stajemy się jednością, że ja je kontroluje a jednocześnie czasem mnie zaskakuje wiedząc, że to lubię i z tym sobie poradzę, a jedynie bardziej się nakręcę bo wpływa to na moje ambicje.
Czasem przejadę się po mieście wolno, słuchając odbicia dźwięku od ścian budynków i tuneli. Czasem przelecę na odcince jadąc na granicy. Wsiadając do samochodu nigdy nie wiem jak będę jechał – zależy to od mojego i jego nastroju, jeśli się w tym dogadujemy to jest to :)

Dlatego też mam taki ogromny sentyment do mojego byłego Nissana 200SX – on nie był tylko fajnym RWD którym można bokiem polatać, był czymś o wiele bardziej znaczącym.

Uznasz, że to dziwne zachowanie ale tak już mam ;)
Forumowicz

Postprzez xXx » 21 paź 2011, 00:29

Marek z E46 M3 może być bardzo duży problem, no chyba że zajeżdżony egzemplarz... Ten samochód naprawdę dobrze jedzie, moim na setupie 1.2 bara ze świnią w roli nadsterownika robiłem takie auto z wielkim trudem, z rolki dostawało około długość od 60 do 180km/h
Forumowicz

Od: 23 paź 2003, 01:01
Auto: Audi A6 Avant 2.8 V6 APR

Postprzez piwo » 21 paź 2011, 06:34

bo dla mnie auto jest czymś więcej niż tylko przyrządem do przemieszczania się z punktu A do B.

dlatego sprzedałem BMW – nie potrafiłem się z nim dogadać. Nie budziło we mnie emocji, nie stało się ani na chwilę kawałkiem mnie.

Dlatego mi jest tak trudno kupić auto – bo musi mieć w sobie to "coś" nie wystarczy moc, nie wystarczy wygląd, liczy się wiele odczuć jakie we mnie się pojawiają patrząc na nie. Siedząc w środku. Przemierzając ulice nocą. Poznając reakcje, ucząc się siebie nawzajem. Muszę poczuć, że stajemy się jednością, że ja je kontroluje a jednocześnie czasem mnie zaskakuje wiedząc, że to lubię i z tym sobie poradzę, a jedynie bardziej się nakręcę bo wpływa to na moje ambicje.
Czasem przejadę się po mieście wolno, słuchając odbicia dźwięku od ścian budynków i tuneli. Czasem przelecę na odcince jadąc na granicy. Wsiadając do samochodu nigdy nie wiem jak będę jechał – zależy to od mojego i jego nastroju, jeśli się w tym dogadujemy to jest to

Dlatego też mam taki ogromny sentyment do mojego byłego Nissana 200SX – on nie był tylko fajnym RWD którym można bokiem polatać, był czymś o wiele bardziej znaczącym.

Uznasz, że to dziwne zachowanie ale tak już mam

jak ja to dobrze rozumiem :) sa rzeczy na tym swiecie dla ktorych warto zyc...
Jak mi ten samochód podnosi adrenalinę. Wy też się trzęsiecie jak wychodzicie z auta? Bo mnie drżą ręce i cały jakiś roztrzęsiony.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 0&t=115720
http://www.youtube.com/watch?v=ZhyGC3jS ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=jj-Hbid ... iwowarczyk
Koordynator Zlotów

Od: 13 lut 2005, 13:05
Auto: Opel Speedster 2001r. B207r,930kg,LSD,RWD, RaceTCS,semislick,320KM
1/4: 12,394s
tor Poznań: 1m48,4s
tor Łódź 57,5s
Mazda 3 BM sedan 2014r.

Postprzez marek » 21 paź 2011, 11:43

xXx napisał(a):Marek z E46 M3 może być bardzo duży problem, no chyba że zajeżdżony egzemplarz... Ten samochód naprawdę dobrze jedzie, moim na setupie 1.2 bara ze świnią w roli nadsterownika robiłem takie auto z wielkim trudem, z rolki dostawało około długość od 60 do 180km/h

wiem Patryk. Egzemplarz jest w bardzo dobrym stanie, liczę na to, że kierownik lubi robić przerwę na papierosa w trakcie zmiany biegu ;)
Forumowicz

Postprzez Radex » 21 paź 2011, 12:00

ja sie dziwie ze radzi89 Cie nie rozumie bo każdy kto jezdzil japończykiem przynajmniej w małym stopniu powinien CIę rozumieć.
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Krzemol » 21 paź 2011, 12:02

To samo powie Ci fan Audi o Niemieckich samochodach <oczko>
Piękny 350Z, podobał mi się już w momencie premiery. Gratuluję :)
Ostatnio edytowano 21 paź 2011, 12:03 przez Krzemol, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 4 mar 2010, 23:11
Auto: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 280KM '11r

Postprzez marek » 21 paź 2011, 12:02

Radex napisał(a):ja sie dziwie ze radzi89 Cie nie rozumie bo każdy kto jezdzil japończykiem przynajmniej w małym stopniu powinien CIę rozumieć.

Radex, to nie jest kwestia japończyka ;)
Samochód, który jest dla mnie ideałem nie jest japończykiem :P
Forumowicz

Postprzez Radex » 21 paź 2011, 13:39

piszę tak bo większość tu posiada japończyki :)
ale wiadomo co kto woli, jeden będzie zakochany w 350z a inny w golfie 2 <rotfl>
a są ludzie którzy potraktują RX7 jak zwykły dupowóz a kupili bo po prostu im się podobało
widziałem też kiedyś Millenie która w środku wyglądała jakby gościu nią świnie przewoził, typowo przedmiotowe traktowanie samochodu.
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Gib » 21 paź 2011, 14:07

Bo to co dla jednych jest sufitem dla innych podłogą. Może miał millenie do wożenia świń, a 929 albo Lexusa do jazdy na codzień?
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez xXx » 22 paź 2011, 16:00

Marek....

Znajomy ma do sprzedania kompletny dedykowany zestaw Superchargera do Twojego auta, jezeli chcesz mogę się zorientować co dokładnie posiada, w jakim jest stanie i ile za to wszystko chce...

P.S. Dalej pływasz na Windsurfingu ?
Forumowicz

Postprzez radzi89 » 23 paź 2011, 11:50

Ja w pelni rozumiem uwielbienie do motoryzacji, aut, ich modyfikajci itd. Sam mam juz cztery auta, kazde kocham,doinwestowuje itd. Nie rozumiem tylko podjescia "moje najlepsze i basta" , a takie wlasnie wrazenie odnioslem po wypowiedziach Marka – ktorego nie znam osobiscie wiec moze jest ono mylne.
Rafal
Forumowicz

Od: 5 cze 2009, 11:45
Auto: BMW E30
BMW i4M50
Porsche 911 4S – 996.2
Defender Urban V8

Postprzez marek » 23 paź 2011, 18:12

xXx napisał(a):Marek....

Znajomy ma do sprzedania kompletny dedykowany zestaw Superchargera do Twojego auta, jezeli chcesz mogę się zorientować co dokładnie posiada, w jakim jest stanie i ile za to wszystko chce...

P.S. Dalej pływasz na Windsurfingu ?

Patryk, jeszcze nie wiem czy będę szedł w kompresor czy turbinę (jeśli wogóle) chwilowo finanse mnie wstrzymują.

Miałem wrócić do pływania w tym sezonie ale nie wyszło :( wiec plan na następny jest, muszę trochę sprzęt pouzupełniać. Nauczyłem się też pływać na kitesurfing'u ale mnie nie wciągnęło tak jak windsurfing.
Forumowicz

Postprzez xXx » 23 paź 2011, 20:47

...co do windsurfingu to swoją przygodę z tym sportem zacząłęm w tamtym sezonie na sprzęcie pożyczonym, potem kupiłem wszystko do ubrania i detale, w tym roku zakupiona nowa deska a pędnik pożyczałem, w przyszłym roku na początku sezonu kupuję własny pędnik dużej powierzchni do pływania na jeziorach, a potem mniejszy na zatokę...

...dlatego pomyślałem sobie, że można było by wyskoczyć gdzieś wspólnie na wakacje i popływać coniego ;)

Zakochałem się w tym sporcie, to jest o wiele lepsze niż moc KM, energia wiatru jest niesamowita a Ci którzy nie wierzą niech spróbują <nauka>

Co do Turbo i Kompresora, przy okazji dowiem sie czy ten zestaw jest do sprzedania, co wchodzi w jego skład i ile ma kosztować, tak orientacyjnie nawet dla własnej wiedzy i ciekawości.
Forumowicz

Postprzez marek » 23 paź 2011, 21:33

xXx napisał(a):...co do windsurfingu to swoją przygodę z tym sportem zacząłęm w tamtym sezonie na sprzęcie pożyczonym, potem kupiłem wszystko do ubrania i detale, w tym roku zakupiona nowa deska a pędnik pożyczałem, w przyszłym roku na początku sezonu kupuję własny pędnik dużej powierzchni do pływania na jeziorach, a potem mniejszy na zatokę...

...dlatego pomyślałem sobie, że można było by wyskoczyć gdzieś wspólnie na wakacje i popływać coniego ;)

Zakochałem się w tym sporcie, to jest o wiele lepsze niż moc KM, energia wiatru jest niesamowita a Ci którzy nie wierzą niech spróbują <nauka>

Co do Turbo i Kompresora, przy okazji dowiem sie czy ten zestaw jest do sprzedania, co wchodzi w jego skład i ile ma kosztować, tak orientacyjnie nawet dla własnej wiedzy i ciekawości.

dowiedz się, sam jestem ciekaw :)

a co do windsurfingu to pełna zgoda – moc wiatru jest niesamowita, a jak się idzie ponad 50kmh w baksztagu to jest masakra :) (taki mam swój rekord prędkości) a do tego jak pływasz w konkretnych warunkach (takie 7-9 Bft) to jest jeszcze kwestia siły psychicznej, walki z własnymi słabościami. Kiedyś bylem instruktorem windsurfingu przez ok 8 sezonów, więc trochę na wodzie czasu spędziłem ;)
Kite też jest ciekawy, jest bardzo hardcorowy i ja np. mam blizny bo nauce pływania zeszłej jesieni :D
Forumowicz

Postprzez xXx » 23 paź 2011, 23:24

No widzisz, pamietam ze długi czas zajmowales sie tym sportem dlatego nawiązałęm do tematu. Tak czy siak w sezonie na pewno wybierzemy się z Narzeczoną nad zatokę, bo warunki te które są u nas niestety nie należą do najlepszych, małe jeziorka z czego pływać tak naprawdę da się tylko na jednym może dwóch...

P.S. Nissan fajny, V6 ładnie gada z Zet-ce z tego co pamiętam <diabełek>
Forumowicz

Postprzez People_Hate_Me » 24 paź 2011, 10:30

trzymamy sie tematu :)
Psssssssssssssst
Klubowicz

Od: 16 lip 2008, 15:26
Auto: Mazda MX-6 (GE) 2.0 FS-T 93r
Subaru Impreza (GC) 2.0 Combi

Postprzez marek » 4 gru 2011, 21:06