Kiedy zakładacie zimowe opony?
Misiek-Bełchatów napisał(a):Według mnie szersze będą lepsze, większa powierzchnia ...
szerokie i niskie opony na lato – lepsza przyczepność
zimówki jak najcieńsze i najmiękksze – ważna jest też ilość lamelek (nacięć na bieżniku) ponieważ one wgryzaja się w snieg zwiększająć przyczepność – na zime cieńsze opony ponieważ działają na zasadzie łyżwy...
>>> pozdrowienia z syreniego grodu <<<
...serce bije w takt V-acht :)
		...serce bije w takt V-acht :)

- Od: 11 cze 2004, 20:25
- Auto: A acht V acht
możesz się zastanawaić jeszcze nad 155, ale węższych nie radzę, chyba, że cały czas planujesz jeździć po śniegu i lodzie  

Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
		Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Właśnie dzisiaj kupiłem 4 nowe oponki 155/80/13  Normalnie ledwo na feldze się zmieściły. Mam nadzieje ze będą działać jak się zrobi na prawdę zimno, bo póki co to na letnich 195/50/15 nie ślizgałem się prawie wcale. No, zobaczymy.
 Normalnie ledwo na feldze się zmieściły. Mam nadzieje ze będą działać jak się zrobi na prawdę zimno, bo póki co to na letnich 195/50/15 nie ślizgałem się prawie wcale. No, zobaczymy.

Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH | 2 x CX-5
		Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH | 2 x CX-5
Od trzech tygodni się zbieram do wyciągnięcia z piwnicy i przeniesienia kółek do garażu, ale jakoś nie mogę – ta pogoda mnie rozpieszcza :–) W tym tygodniu to już jednach chyba się zbiorę – ponoć w górach ma spaść pierwszy śnieg w czwartek – 17cm  

Trusted computing – Yes or No?
Xavier napisał(a):Jak na razie ONET przewiduje suchą i ciepłą pogodę . http://pogoda.onet.pl/0,200,miasto.html
Moim zdaniem przynajmniej do 11 listopada zimówki mogą spokojnie leżeć w piwnicy. Ja jeszcze poczekam, bo trochę mi szkoda moich zimowych Continental'ek na taką pogodę. Temperatura między 5 a 15 °C, śnieg: 0.0 mm, deszcz: 0.0 mm. Pozdrawiam.
ONET znowu się sprawdził!
No, Panowie – ostatni dzwonek! Na przyszłą sobotę (19.11.2005) zapowiadają na onecie 1 śnieg (w Łodzi).
Temp. -1/2 °C , 987 hPa
Wiatr: 21 km/h
Śnieg: 4.7 mm
Postanowiłem założyć zimówki. Jutro jadę zmienić, bo w piątek czy w sobotę zima może znowu "zaskoczyć" drogowców i będą jaja...
Poprawka: śnieg zapowiadają już na czwartek...-2/3 °C , 982 hPa 
Wiatr: 24 km/h
Śnieg: 1.9 mm
Deszcz: 0.2 mm
Nieuchronnie zaczyna się ulubiona pora roku wszystkich kierowców!
Poranny W-F: skrobanie szybki, odśnieżanie itp. 

Mam nadzieję, że moje opony (pierwszy raz zakładam): Continental ContiWinterContact TS810 195/60R15 się sprawdzą.
Trzymajcie się!

Wiatr: 24 km/h
Śnieg: 1.9 mm
Deszcz: 0.2 mm
Nieuchronnie zaczyna się ulubiona pora roku wszystkich kierowców!
Poranny W-F: skrobanie szybki, odśnieżanie itp.
Mam nadzieję, że moje opony (pierwszy raz zakładam): Continental ContiWinterContact TS810 195/60R15 się sprawdzą.
Trzymajcie się!
Ostatnio edytowano 14 lis 2005, 10:45 przez Xavier, łącznie edytowano 1 raz

Kurde opay śniegu a ja na pustynię sie wybieram , zamiast piasku, kulig sie szykuje  

Częste mycie skraca życie.....

Jest: Tribute 3.0 V6/B2500 2.5 TD>
Było: 626 2.0 LPG/626 2.5 V6 Cronos/323 1.3 LPG
Będzie: MAZDA

Jest: Tribute 3.0 V6/B2500 2.5 TD>
Było: 626 2.0 LPG/626 2.5 V6 Cronos/323 1.3 LPG
Będzie: MAZDA

- Od: 23 sty 2005, 16:42
- Auto: B2500 2.5 TD , Tribute 3.0 V6