Kiedy zakładacie zimowe opony?
Misiek-Bełchatów napisał(a):Według mnie szersze będą lepsze, większa powierzchnia ...
szerokie i niskie opony na lato – lepsza przyczepność
zimówki jak najcieńsze i najmiękksze – ważna jest też ilość lamelek (nacięć na bieżniku) ponieważ one wgryzaja się w snieg zwiększająć przyczepność – na zime cieńsze opony ponieważ działają na zasadzie łyżwy...
>>> pozdrowienia z syreniego grodu <<<
...serce bije w takt V-acht :)
...serce bije w takt V-acht :)
- Od: 11 cze 2004, 20:25
- Auto: A acht V acht
możesz się zastanawaić jeszcze nad 155, ale węższych nie radzę, chyba, że cały czas planujesz jeździć po śniegu i lodzie 
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Właśnie dzisiaj kupiłem 4 nowe oponki 155/80/13
Normalnie ledwo na feldze się zmieściły. Mam nadzieje ze będą działać jak się zrobi na prawdę zimno, bo póki co to na letnich 195/50/15 nie ślizgałem się prawie wcale. No, zobaczymy.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Od trzech tygodni się zbieram do wyciągnięcia z piwnicy i przeniesienia kółek do garażu, ale jakoś nie mogę – ta pogoda mnie rozpieszcza :–) W tym tygodniu to już jednach chyba się zbiorę – ponoć w górach ma spaść pierwszy śnieg w czwartek – 17cm 
Trusted computing – Yes or No?
Xavier napisał(a):Jak na razie ONET przewiduje suchą i ciepłą pogodę . http://pogoda.onet.pl/0,200,miasto.html
Moim zdaniem przynajmniej do 11 listopada zimówki mogą spokojnie leżeć w piwnicy. Ja jeszcze poczekam, bo trochę mi szkoda moich zimowych Continental'ek na taką pogodę. Temperatura między 5 a 15 °C, śnieg: 0.0 mm, deszcz: 0.0 mm. Pozdrawiam.
ONET znowu się sprawdził!
No, Panowie – ostatni dzwonek! Na przyszłą sobotę (19.11.2005) zapowiadają na onecie 1 śnieg (w Łodzi).
Temp. -1/2 °C , 987 hPa
Wiatr: 21 km/h
Śnieg: 4.7 mm
Postanowiłem założyć zimówki. Jutro jadę zmienić, bo w piątek czy w sobotę zima może znowu "zaskoczyć" drogowców i będą jaja...
Poprawka: śnieg zapowiadają już na czwartek...-2/3 °C , 982 hPa
Wiatr: 24 km/h
Śnieg: 1.9 mm
Deszcz: 0.2 mm
Nieuchronnie zaczyna się ulubiona pora roku wszystkich kierowców!
Poranny W-F: skrobanie szybki, odśnieżanie itp.
Mam nadzieję, że moje opony (pierwszy raz zakładam): Continental ContiWinterContact TS810 195/60R15 się sprawdzą.
Trzymajcie się!
Wiatr: 24 km/h
Śnieg: 1.9 mm
Deszcz: 0.2 mm
Nieuchronnie zaczyna się ulubiona pora roku wszystkich kierowców!
Poranny W-F: skrobanie szybki, odśnieżanie itp.
Mam nadzieję, że moje opony (pierwszy raz zakładam): Continental ContiWinterContact TS810 195/60R15 się sprawdzą.
Trzymajcie się!
Ostatnio edytowano 14 lis 2005, 10:45 przez Xavier, łącznie edytowano 1 raz
Kurde opay śniegu a ja na pustynię sie wybieram , zamiast piasku, kulig sie szykuje

Częste mycie skraca życie.....

Jest: Tribute 3.0 V6/B2500 2.5 TD>
Było: 626 2.0 LPG/626 2.5 V6 Cronos/323 1.3 LPG
Będzie: MAZDA

Jest: Tribute 3.0 V6/B2500 2.5 TD>
Było: 626 2.0 LPG/626 2.5 V6 Cronos/323 1.3 LPG
Będzie: MAZDA
- Od: 23 sty 2005, 16:42
- Auto: B2500 2.5 TD , Tribute 3.0 V6