LeeeX napisał(a):Jacek176 napisał(a):Hastings (chyba jedyne pierścienie, poza OEMowymi Mazdy, które sprawdzają się w naszych silnikach):
Zapomniałeś o Riken'ach
Miałem je w czasie pierwszego remontu. Nie sprawdziły się. Ale to może przez nieodpowiednie docieranie
waldii napisał(a):Jacek176 napisał(a):Silnik pochałaniał duże ilości oleju i miał kompresje poniżej 12 barów. Za 3 razem docierałem na ostro no i silnik przestał brać olej a kompresja doszła do 15 barów.
to zrob jeszcze jeden remont i bedzie moze 18????![]()
Nie wiem co miała na celu ta głupia uwaga
Przy płaskich tłokach od wersji 128KM (a takie miałem podczas dwóch pierwszych remontów) nominalana kompresja powinna być 12.7 bara. Ja do tego miałem splanowaną głowicę o 1mm także powinno być jeszcze trochę wyżej a było poniżej 12. Za trzecim razem poszły tłoki o wysokiej kompresji stąd te 15 bo rozumiem, że tego miał się tyczyć ten sarkazm.
waldii napisał(a):idziesz doszpitala,masz operacje,wychodzisz no i fuuullll pi.zda przeciez.Po co rehabilitacje i takie tam zabawytakze ja zalecam stara szkole docierania,bo hmmm silniki BP sa stare.W koncu to konstrukcja z poczatku lat 80tych
Czyli twierdzisz, że producent pierścieni to jakieś oszołomy i sami nie wiedzą co piszą na swojej stronie?
Ale wasze zabawki wasza sprawa. Chciałem tylko doradzić i podzielić sie swoimi doświadczeniami. Dla mnie koniec tematu.
P.S.: BP to konstrukcja z końca lat 80-tych (dokładnie z 1989r.) a nie z początku