dobrzyn22 napisał(a):Filtr jest usuwany w taki sposób,że jest to niewidoczne podczas przeglądu( do tego w M6 są osłony termiczne,które wszystko kamuflują)
Łącznie ze składem spalin...
www.mazdaspeed.pl
dobrzyn22 napisał(a):Filtr jest usuwany w taki sposób,że jest to niewidoczne podczas przeglądu( do tego w M6 są osłony termiczne,które wszystko kamuflują)
chmooreck napisał(a):Łącznie ze składem spalin...
wojta napisał(a):co ty taki pesymista ? dpf dostal strzala i wypadl nie ma go auto smiga i dobrze wiemy co to stacja diagnostyczna w angli ( MOT) puszka zostala wybita rura sondy zostaly analiza spalin bedzie ok
gesekfus napisał(a):Gdy kontrolka DPF zaczęła mrugać. Następnego dnia pojechałem przepalić
gesekfus napisał(a):Myślałem ze moze inspekcji nie skasowali ale byłem u mechanika podłączyli znów i nic nie dało
Myjk napisał(a): Jeśli jednak inspekcja była skasowana, to trzeba dokładnie odczytać kody i ich znaczenie. Oby tylko nie padł czujnik (np. sonda lambda), bo będzie "trochę" boleć.
BTW czy jest jakiś zamiennik sondy lambda do Diesla?
gesekfus napisał(a):sorrki nie znam sie na tym.koleś miał kompa w warsztacie(komp firmy bosh wielkosci grubej ksiazki), nie wiem czy to IDS. czy zostaje mi już tylko serwis??pomózcie
dekster napisał(a):
Każdy kto używa IDS może przecież odczytać kiedy było ostatnie wypalenie DPF-u
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6