Jak wyłączyć beeper (dźwięk "pip") przy przyciskaniu przyciskow na konsoli?
1, 2
System Audio wyłączony, wciskamy i przytrzymujemy SEEK DOWN i jednocześnie klawisz z nr 5 na kilka sekund.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Z tego co pamietam to wciskasz pokrétlo,po drugiej stronie od glosu radia. Tam mozna zmienic bas,przod, tyl glosniki itd. Wchodzisz w opcje BEEP ON albo OFF i po sprawie. Tak jest w polifcie.
-
Gość
Trochę stary temat... ale chyba nie do końca rozwiązany.
Chodzi tu głównie o wyłączenie dziwięku przed liftem (po lifcie wszystko jest proste)
Przy wyłączonym audio nie działa wspomniana kombinacja klawiszy SEEK DOWN i jednocześnie klawisz z nr 5 na kilka sekund.
Przy włączonym audio – zaczyna się wyszukiwani częstotliwości.
Może ktoś komu udał się to zrobić pomoże mi w tym temacie.
Z góry dzięuję.
Chodzi tu głównie o wyłączenie dziwięku przed liftem (po lifcie wszystko jest proste)
Przy wyłączonym audio nie działa wspomniana kombinacja klawiszy SEEK DOWN i jednocześnie klawisz z nr 5 na kilka sekund.
Przy włączonym audio – zaczyna się wyszukiwani częstotliwości.
Może ktoś komu udał się to zrobić pomoże mi w tym temacie.
Z góry dzięuję.
- Od: 23 lip 2009, 09:16
- Auto: MAZDA 6 CiTD 2,0 121KM Kombi
Hmm... nie sprawdzałem jeszcze u siebie, ale masa użytkowników potwierdza, że u nich działa. Aczkolwiek są to użytkownicy wersji US.
http://forum.mazda6club.com/index.php?showtopic=30139&st=0
http://forum.mazda6club.com/index.php?showtopic=30139&st=0
to turn off the beep do the following:
1. turn off the radio
2. press and hold the "seek"-down button
3. press and hold the "5" button until a beep confirms the setting
the beep should be gone for all radio controls but not for the clima controls...
to turn back on the beep just do again the 3 steps ...
- Od: 8 lip 2009, 18:14
- Auto: M6'04 GY MZR-CD
U mnie naprawdę ta kombinacja nie działa.. co dziwniejsze działają inne wymieniane na forum takie jak:
Sprawdzenie wyświatlacza,
Sprawdzenie mocy sygnału radiowego itd...
generalnie działają wszystkie oprócz tego – jak dla mnie najważniejszego.
Moja Mazda nie pochodzi z USA a z Niemiec więc zaczynam myśleć że może te na rynek europejski nie mają takiej funkcji.
Czekam na kogoś komu udało się dokonać wspomnianego "triku" w wersji europejskiej (przed liftingiem oczywiście).
Sprawdzenie wyświatlacza,
Sprawdzenie mocy sygnału radiowego itd...
generalnie działają wszystkie oprócz tego – jak dla mnie najważniejszego.
Moja Mazda nie pochodzi z USA a z Niemiec więc zaczynam myśleć że może te na rynek europejski nie mają takiej funkcji.
Czekam na kogoś komu udało się dokonać wspomnianego "triku" w wersji europejskiej (przed liftingiem oczywiście).
Mam M6 też z niemiec rocznik 2004 (przedliftowa) z BOSE. Przed chwilą sprawdzałem u siebie i działa.
Poniżej obrazek poglądowy. Te przyciski wciskam. Audio w tym czasie jest wyłączone, a przyciski trzymam do usłyszenia sygnału dźwiękowego.

Poniżej obrazek poglądowy. Te przyciski wciskam. Audio w tym czasie jest wyłączone, a przyciski trzymam do usłyszenia sygnału dźwiękowego.

- Od: 8 lip 2009, 18:14
- Auto: M6'04 GY MZR-CD
ja potwierdzam... u mnie NIE działa
Po takim opisie już chyba nawet dziecko by wyłączyło dzwięk "beep" gdyby się dało.
Moja mazda nie ma systemu audio Bose.
Może z tego wynika brak możliwości wyłączenia tego pikania.
Po takim opisie już chyba nawet dziecko by wyłączyło dzwięk "beep" gdyby się dało.
Moja mazda nie ma systemu audio Bose.
Może z tego wynika brak możliwości wyłączenia tego pikania.
Dla tych, którym to nie działa:
Przeczytałem tą instrukcję jakiś czas temu, przypomniała mi się ostatnio i spróbowałem... ale jako że zapomniałem co trzeba wcisnąć razem z 5 to wypróbowałem kilka;) potrzymajcie 5 + góra lub dół na tym przycisku, gdzie uruchamia się dodatkowe opcje radia (TY itd.), na zdjęciu zamieszczonym przez 3man'a z napisami "scan"(góra) i "disp/auto-m" (dół). Nie pamiętam w tej chwili, czy trzeba wcisnąć "góra", czy "dół", a auto stoi w lakierni akurat i odzyskam je za tydzień, ale sprawdźcie sobie! Jeżeli wykonanie kombinację prawidłowo wyświetli się napis CODE, po prostu go olejcie, poczekajcie aż zniknie i wsio ^_^
Przeczytałem tą instrukcję jakiś czas temu, przypomniała mi się ostatnio i spróbowałem... ale jako że zapomniałem co trzeba wcisnąć razem z 5 to wypróbowałem kilka;) potrzymajcie 5 + góra lub dół na tym przycisku, gdzie uruchamia się dodatkowe opcje radia (TY itd.), na zdjęciu zamieszczonym przez 3man'a z napisami "scan"(góra) i "disp/auto-m" (dół). Nie pamiętam w tej chwili, czy trzeba wcisnąć "góra", czy "dół", a auto stoi w lakierni akurat i odzyskam je za tydzień, ale sprawdźcie sobie! Jeżeli wykonanie kombinację prawidłowo wyświetli się napis CODE, po prostu go olejcie, poczekajcie aż zniknie i wsio ^_^
- Od: 23 sie 2011, 11:51
- Auto: Mazda 6 Sport Exclusive 2003
Witam, dzisiaj chciałem wyłączyć to pikanie klawiszy i niestety, ale nie udało mi się. Próbowałem tak jak pisaliście seek down + 5 i nic, próbowałem także wszystkie kombinacje jakie są i nie mogę tego wyłączyć. Pomóżcie jeśli wiecie jak to mam wyłączyć.
- Od: 18 lip 2011, 01:59
- Auto: Mazda 6 Hatchback 2.0 MZR-CD 121KM
Może radio musi być wyłączone? Tak jest np. przy zmianie kodu.
- Od: 30 sie 2011, 13:16
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 CiTD 2004r.
---->kubsztyk napisał(a):A w kwestii pikania przy wciskaniu klawiszy: viewtopic.php?p=912504#p912504
Pawko_6 napisał(a):System Audio OFF, wciskamy i przytrzymujemy SEEK DOWN i jednocześnie kalwisz z nr 5 na kilka sekund.
Dokładnie robiłem tak jak mówisz kubsztyk i nic nie pipło i się nie zmieniło. Kombinowałem na różne sposoby chyba z 15 minut i nic. Kolega w tym temacie tj. dondallo też miał/ma taki problem. Nie wiem czy go rozwiązał, napisałem do niego wiadomość na PW, ale nie wiem czy odpisze, bo ostatnio na forum był w 2010r.
- Od: 18 lip 2011, 01:59
- Auto: Mazda 6 Hatchback 2.0 MZR-CD 121KM
Chciałbym nadmienić, że poprzez powyższą operację nie "likwiduje" się pikania przycisku INFO i innych wokół wyświetlacza komputera. Można wyeliminować dźwięk jedynie klawiszy sterowania radiem, również tych na kierownicy. W wolnej chwili zweryfikuję czy w/w metoda na wyłączenie sygnałów dźwiękowych działa u mnie. Pozdro
1, 2