IS 200 vs. reszta swiata

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez loockas » 22 wrz 2011, 22:39

Nie gadaj... jak oglądałem auta do 25kzł to nie miałem najmniejszego problemu z wyborem marki. Nie mowie już o konkretnym modelu, bo to zawsze jest loteria. Za 15kzł nie wiedziałem nawet jaką markę kupic. Bo to jest kwota gdzie nastepuje przełom wiekowy... albo roczniki 97-99 lepszych aut, albo 2002-2003 gorszych i zaczynasz myśleć... Psychologiczna bariera roku 2000 strasznie działa na człowieka :P

pdrog napisał(a):a is ma świeższy wygląd przecież to ta sama epoka

No to ja mam chyba inne poczucie estetyki... :P

Obrazek

Obrazek

VS

Obrazek

Obrazek

No chyba, że mowa o tym galancie?

Obrazek
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Dominator » 22 wrz 2011, 22:51

loockas nie postarałeś sie z szukaniem ładnego galanta :P
Taki jak ten wymiata: http://moto.allegro.pl/galant-sport-edi ... 73686.html <serduszka>
...
Forumowicz

Od: 6 sty 2011, 23:36
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka

Postprzez loockas » 22 wrz 2011, 22:57

No dobra... galanta celowo znalazłem brzydszego :P Owszem Gal jest śliczny... Ale wg mnie i tak świeżej wygląda IS, szczególnie wewnątrz. No i teraz cena Gala i cena IS'a... Chyba jest różnica prawda? :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Dominator » 22 wrz 2011, 23:26

loockas napisał(a): Ale wg mnie i tak świeżej wygląda IS, szczególnie wewnątrz. No i teraz cena Gala i cena IS'a... Chyba jest różnica prawda? :P

wnętrze- popieram, jest świeższe i większość ludzi wybierze IS,ja również. Jednak cenowo sytuacja jest odwrotna tu galnt jest in plus. Gdyby jeszcze tylko IS był w liftbacku <serduszka> Reasumując: Mieciu szukaj IS 200, spełni Twoje wymagania i jest MADE IN JAPAN :)
...
Forumowicz

Postprzez Barthez » 22 wrz 2011, 23:41

dominator7 napisał(a):Reasumując: Mieciu szukaj IS 200, spełni Twoje wymagania i jest MADE IN JAPAN

tylko dalej nie rozumiem do czego tylne drzwi :P ile razy w roku wiozłeś kogoś z tyłu swoją GFką? ;)
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez dadan » 23 wrz 2011, 01:28

Co do bagaznika w accord coupe to wcale nie jest takie male, z tylu miejsca tez nie jest tragicznie malo, wydaje mi sie ze powinienes przejechac sie obejrzec to auto, w jasnych skorach ma naprawde niezla prezencje. Do tego jest to rzadko spotykany model.

Galant tez dobra opcja, o milleni czy xedzie 9-tce tez juz ktos wspominal. Ale skoro juz rozpatrujesz wieksze sedany to powinienes pomyslec o lexusie GS300, moze nie w polsce ale w niemczech kolo 20 tys powinno sie wyrwac juz te z roku 99, a one wygladem wymiataja. Silnik o ile sie nie myle ten sam co w IS300.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

A moze honda legend lub nissan maxima?
Forumowicz

Od: 1 kwi 2008, 13:23
Auto: TA KL

Postprzez pdrog » 23 wrz 2011, 07:32

loockas napisał(a):
pdrog napisał(a):a is ma świeższy wygląd przecież to ta sama epoka

No to ja mam chyba inne poczucie estetyki... :P

Obrazek

Obrazek

VS

Obrazek

Obrazek

w perfidny sposób zastosowałeś zabieg socjotechniczny zwany manipulacją :P <lol>
i poszukałeś ładne zdjęcie is-a oraz paskudne galanta ;)

i w dodatku się do tego przyznałeś
loockas napisał(a):No dobra... galanta celowo znalazłem brzydszego :P Owszem Gal jest śliczny... Ale wg mnie i tak świeżej wygląda IS, szczególnie wewnątrz. No i teraz cena Gala i cena IS'a... Chyba jest różnica prawda? :P

IMHO wnętrze galanta/avensisa/accorda/626 równie bezpłciowe miałkie banalne...ale funkcjonalne.
cena galanta znacznie niższa.

loockas napisał(a):No chyba, że mowa o tym galancie?

Obrazek

ten to jest dopiero pokraka hahaha
pdrog

Postprzez nemi » 23 wrz 2011, 07:47

loockas napisał(a):Nie gadaj... jak oglądałem auta do 25kzł to nie miałem najmniejszego problemu z wyborem marki. Nie mowie już o konkretnym modelu, bo to zawsze jest loteria. Za 15kzł nie wiedziałem nawet jaką markę kupic.

Taaaa... Kumpel z pracy szukał auta. Najpierw miał 30.000 zł. Potem budżet zwiększył do 35-40.000 zł. Doszedł do ok. 50.000 zł, rozglądał się za autem nowym (Fabia, Honda Jazz i tym podobne).
Stanęło na tym, ze będzie jeździć Focusem z 2008 roku, ale wcale łatwo nie było. Zawsze tak jest, że jak patrzysz na auta spoza swojego budżetu, to coś fajnego niby jest. Ale jak masz ten budżet, to okazuje się, że tak naprawdę ciężko coś wybrać.
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Barthez » 23 wrz 2011, 08:42

nemi napisał(a):Zawsze tak jest, że jak patrzysz na auta spoza swojego budżetu, to coś fajnego niby jest. Ale jak masz ten budżet, to okazuje się, że tak naprawdę ciężko coś wybrać.

Amen
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez loockas » 23 wrz 2011, 11:16

pdrog napisał(a):w perfidny sposób zastosowałeś zabieg socjotechniczny zwany manipulacją
i poszukałeś ładne zdjęcie is-a oraz paskudne galanta

Oj tam, oj tam :P Oba auta są seryjne... Nawet galant ma fabryczną felgę :P Mimo wszystko uważam, że to nie są auto do porównania. Jak można porównywać IS do Galanta czy Xedos 6? IS w stanie rozkładu zaczyna się od ceny gdzie kończy najdroższy egemplarz galanta czy X6... Nie ta klasa aut zupełnie. ISa wg mnie można porównać z E46 lub Imprezą GD.

O to mi chodziło :)

pdrog napisał(a):ten to jest dopiero pokraka

Fakt. Podałem jako przykład bo może o ten CI chodziło jak ten świeży wygląd :P

nemi napisał(a):Taaaa...

Mimo wszystko upieram się przy swoim :P Przejście między latami 9x, a 0x jest straszne... :P
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Mieczyslaw » 23 wrz 2011, 11:17

Masakra, czlowiek przez jeen dzien nie bedzie mial czasu zajrzec i czytania na godzine, ciesze sie niezmiernie :)
z x6 juz sie wyleczylem wiec moe trzeba temat zmienic :P widac ze czas odbil na nim swoje piektno, nawet jesli sie zobaczy takiego jak ten http://www.youtube.com/watch?v=v1mqlomc ... re=related jesli sliczny ale widac ze swoje ma juz na karku.
Jesli chodz io x9, jezdzilem x9 2.3 w millerku, auto bylo Janusza626 znanego Wam pewnie z Piotrkowa. [tiiit] fura, zwlascza jego egzemplarz. Czarna, na feldze, czarne szyby, w ogole szczeka w dol. Mialem byc nastepnym wlascicielem ale nie wyszlo :P

loockas napisał(a): Psychologiczna bariera roku 2000 strasznie działa na człowieka :P

nastepne kryterium dzialajace na moja psychike powiem Wam :P auto pow 200roku to juz jak nowe :P

tak jak pisalem wczesniej galanta kupil moj kumpel tylko 2.0 136hp. Strasznie mi sie w nim podoba podswietlenie zegarow i rekin z przodu, reszta taka sobie, z niego tez sie wyleczylem.
Gneralnie chyba szukam teraz w kazdym aucie minusa zeby kupic isa :P

Barthez napisał(a):
nemi napisał(a):Zawsze tak jest, że jak patrzysz na auta spoza swojego budżetu, to coś fajnego niby jest. Ale jak masz ten budżet, to okazuje się, że tak naprawdę ciężko coś wybrać.

Amen

Swieta prawda. Tak samo jak ktos kupuje auto to dlaczego to a nie tamto a jak sam czlowiek chce kupic patrzy sie na co innego juz, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :P

loockas napisał(a):
Obrazek

to zdjecie jest sliczne wrecz <serduszka>

a wracajac do Sciona to taki hundai coupe albo celica. Stanowy on jest chyba tak?
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

Od: 3 lut 2008, 16:38
Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez pdrog » 23 wrz 2011, 11:46

loockas napisał(a):
pdrog napisał(a):w perfidny sposób zastosowałeś zabieg socjotechniczny zwany manipulacją
i poszukałeś ładne zdjęcie is-a oraz paskudne galanta

Oj tam, oj tam :P Oba auta są seryjne... Nawet galant ma fabryczną felgę :P Mimo wszystko uważam, że to nie są auto do porównania. Jak można porównywać IS do Galanta czy Xedos 6? IS w stanie rozkładu zaczyna się od ceny gdzie kończy najdroższy egemplarz galanta czy X6... Nie ta klasa aut zupełnie. ISa wg mnie można porównać z E46 lub Imprezą GD.

O to mi chodziło :)

z pewnością szybciej można porównać is z galantem, niż is z xedem. galant był chociaż produkowany w XXIwieku. co do różnicy klas to trudno się nie zgodzić....kompakt vs średnia/wyższa, a cenowo/jakościowo to też różna bajka.

loockas napisał(a):
pdrog napisał(a):ten to jest dopiero pokraka

Fakt. Podałem jako przykład bo może o ten CI chodziło jak ten świeży wygląd :P

on jest paskudny na zdjęciach ...a na żywo to wręcz <zygi>

Mieczyslaw napisał(a):Gneralnie chyba szukam teraz w kazdym aucie minusa zeby kupic isa :P

<diabełek> <czarodziej> <ok>
pdrog

Postprzez Lukano » 23 wrz 2011, 14:34

Widzę Mieciu, że wyleczyłem Cię z 9-5 ?? :P
Jak by co mam swojego do sprzedania, tylko mój raczej do AERO dalako, a najbardziej spalanie :P
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Od: 1 lut 2006, 19:10
Auto: Hania civic X, A8 D3 a na lato Hania CRX del soll

Postprzez Radex » 23 wrz 2011, 14:53

Loockas chodzi Ci po głowie IS ? ja zawsze twierdze że gdyby nie GF to byłby IS :) zacne autko z charakterem

jesli chodzi o IS200 i xeda6 to zupelnie nietrafione porownanie jak dla mnie. 2 inne auta

co do lexa, wcale nie jest dziadkowy, tylko trzeba odpowiedni egzemplarz kupic lub odpowiednio go przyozdobic i nadac mu troszke swiezosci tak jak GF :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez Mieczyslaw » 23 wrz 2011, 15:13

Lukano napisał(a):Widzę Mieciu, że wyleczyłem Cię z 9-5 ?? :P
Jak by co mam swojego do sprzedania, tylko mój raczej do AERO dalako, a najbardziej spalanie :P

chyba sam sie wyleczylem ale Twoje sprzety raczej tez sie przyczynily ;P

Radex napisał(a):ja zawsze twierdze że gdyby nie GF to byłby IS :)

ja mam nadzieje ze sie przesiade wlasnie :P

Radex napisał(a):jesli chodzi o IS200 i xeda6 to zupelnie nietrafione porownanie jak dla mnie. 2 inne auta

wiem dlatego niedawno sie wycofalem z tego porownania ;)

Radex napisał(a): trzeba odpowiedni egzemplarz kupic lub odpowiednio go przyozdobic i nadac mu troszke swiezosci tak jak GF :)

Obrazek
[/quote]

zgadzam sie a to zdjecie jest cudne <serduszka>
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez loockas » 23 wrz 2011, 20:21

Radex napisał(a):Loockas chodzi Ci po głowie IS ?

Niee... ja mam swoja ekonomiczną Skodę i musi mi na 3 lata wystarczyć :P

Radex napisał(a):co do lexa, wcale nie jest dziadkowy, tylko trzeba odpowiedni egzemplarz kupic lub odpowiednio go przyozdobic i nadac mu troszke swiezosci tak jak GF

Bez jajów... Z IS wg mnie nic nie trzeba robić... To auto w pełnej serii już wygląda zarąbiście.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Ajonik
Kupra

Postprzez Radex » 23 wrz 2011, 22:48

loockas napisał(a):To auto w pełnej serii już wygląda zarąbiście.

według mnie też, napisałem to na pochybel tym co psioczą że to dziadkowóz :P

ale przyznasz że bodykity są zażabiste i robią robote! <faja>
Forumowicz

Postprzez Mieczyslaw » 24 wrz 2011, 15:37

te bodykity sa kozackie, trzeba byc juz pradziwym pasjonatem zeby bawic sie w takie rzeczy no i miec troche funduszy ale faktem jest ze kilka drobnych rzeczy a wyrozniaja auto i tak rzucajace sie w oczy

dzisiaj slyszalem opinie ze lexusy do roku 2006 zwlaszcza seria IS to wynalazki inzynierow i generalnie auto nie jest godne polecenia. Tez ktos tak uwaza czy to wyjatek potwierdzajacy regule?
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez Radex » 21 paź 2012, 12:05

dopadła mnie choroba zwana "IS200".
mam jednak obawy co do nadchodzącej zimy, nie użytkowałem nigdy auta RWD podczas zimy.
może ktoś kto jeździ/ł RWD naświetlić mi sytuację?
słyszałem że niektóre IS200 miały jakieś wspomagania "snow" czy coś takiego, były one po lifcie czy tylko jako opcja?
Forumowicz

Postprzez Dominator » 21 paź 2012, 12:16

Radex napisał(a):dopadła mnie choroba zwana "IS200".

Co do pytania, to nie pomogę bo nie wiem.
Ale czy wystarczy Ci IS200? nie chcesz isc z dynamiką wyzej od Mazdy?
...
Forumowicz