IS 200 vs. reszta swiata
Panowie rozmawiamy o Xedos 6/ Lexus, nie o garniturach
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
w razie pytań zapraszam na PW.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
mod wpad i pozamiatal towarzystwo widze 
czy to limuzynka? na pewno poczesci tak, w koncu lexus luksus
swiatla w IS mi sie podobaja ale tylko w sedanie, w sportCrossie dla mnie sa paskudne ale to dla mnie. Tak samo jak i z pierwsza kierownica w X6, no po prostu istna masakra
Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?
czy to limuzynka? na pewno poczesci tak, w koncu lexus luksus
Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw napisał(a):Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?

Mieczyslaw napisał(a):mod wpad i pozamiatal towarzystwo widze
gorliwość godna czekisty
Mieczyslaw napisał(a):czy to limuzynka? na pewno poczesci tak, w koncu lexus luksusswiatla w IS mi sie podobaja ale tylko w sedanie, w sportCrossie dla mnie sa paskudne ale to dla mnie.
IMHO to w sumie kompakt, premium ale jednak komakt.
hmmm....w sedanie masz bardzo, ale to bardzo podobne klosze główne, a lampki okrągłe są takie same
Mieczyslaw napisał(a):Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?
volvo s60 w mocnych doładowanych wersjach, saab 9-3/9-5 koniecznie aero, galant 2,5v6...
-
pdrog
volvo s60 w mocnych doładowanych wersjach, saab 9-3/9-5 koniecznie aero, galant 2,5v6...[/quote]
u mnie BMW odpada, auta moze i dobre fajne i w ogole ale mi bawara nie lezy w ogole, kojarza sie strasznie
volvo takie dziadkowe troche aczkolwiek tanie sa
o mercedesie nie myslalem ale jest to ciekawa propozycja
audi tak jak i zadnego vaga nie kupie. nie lubie aut ktore mozna spotkac na kazdym kroku no i to auto dla ludu to niech lud kupuje, ja wole nietuzinkowe auto
volvo jak wyzej
na saaba aero trzeba troche wydac jednak i nie przekonuje mnie deska, naleze chyba do ludzi, ktorzy nie przepadaja za ta stylistyka deski rozdzielczej
galant galant, jest wielki, duzo motor, veczka. sporo myslalem o nim a jak kumpel to stwierdzilem ze to wlasnie to
Na pewno mam nad czym myslec, IS, Cklasa, galant i pewnie po drodze jescze kilka rzeczy wymysle
dzieki za wszystkie mozliwe propozycje
Barthez napisał(a):Mieczyslaw napisał(a):Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?http://otomoto.pl/bmw-328-C20375673.html
http://otomoto.pl/volvo-s80-oferta-pryw ... 35536.html
http://otomoto.pl/mercedes-benz-c-240-2 ... 60552.html
http://otomoto.pl/audi-a6-4-zimowki-4-k ... 74036.html
u mnie BMW odpada, auta moze i dobre fajne i w ogole ale mi bawara nie lezy w ogole, kojarza sie strasznie
volvo takie dziadkowe troche aczkolwiek tanie sa
o mercedesie nie myslalem ale jest to ciekawa propozycja
audi tak jak i zadnego vaga nie kupie. nie lubie aut ktore mozna spotkac na kazdym kroku no i to auto dla ludu to niech lud kupuje, ja wole nietuzinkowe auto
pdrog napisał(a):Mieczyslaw napisał(a):Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?
volvo s60 w mocnych doładowanych wersjach, saab 9-3/9-5 koniecznie aero, galant 2,5v6...
volvo jak wyzej
na saaba aero trzeba troche wydac jednak i nie przekonuje mnie deska, naleze chyba do ludzi, ktorzy nie przepadaja za ta stylistyka deski rozdzielczej
galant galant, jest wielki, duzo motor, veczka. sporo myslalem o nim a jak kumpel to stwierdzilem ze to wlasnie to
Na pewno mam nad czym myslec, IS, Cklasa, galant i pewnie po drodze jescze kilka rzeczy wymysle

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw napisał(a):volvo takie dziadkowe troche aczkolwiek tanie sa
no trochę tak...chyba, że T5....R6...no ale to nie ten budżet
Mieczyslaw napisał(a):audi tak jak i zadnego vaga nie kupie. nie lubie aut ktore mozna spotkac na kazdym kroku no i to auto dla ludu to niech lud kupuje, ja wole nietuzinkowe auto

Mieczyslaw napisał(a):na saaba aero trzeba troche wydac jednak i nie przekonuje mnie deska, naleze chyba do ludzi, ktorzy nie przepadaja za ta stylistyka deski rozdzielczej
no 20kzł na zadbane aero ....hmmm...rocznik 2001 już byś dostał, ale jak się nie podoba to nic na siłę
galant sedan wizualnie jest fajny, ale z kolei środek mi nie leży
IMHO lexus rulezzzzzz
-
pdrog
Mieczyslaw napisał(a):volvo takie dziadkowe
ano
Mieczyslaw napisał(a):Zazwyczaj jezdze sam wiec w GFce woze sporo pwietrza, ewentualnie ze swoja panna albo na jakis kilkudniowy spocik czy wakacje.
w sumie xed i lex też są dziadkowe
Mieczyslaw napisał(a):ja wole nietuzinkowe auto
no ta wypowiedź dała mi trochę do myślenia... cóż nietuzinkowego w sedanie? potrzebujesz tylnych drzwi? do czego? aby raz na miesiąc ktoś wszedł na tył?
proponuję zmianę koncepcji myślenia. Zastanów się czego naprawdę potrzebujesz (silnik, napęd, komfort, design) a z czego możesz zrezygnować (bagażnik, drzwi, może dach)
poniżej przykładowe auta spełniające Twe kryteria a nie dziadowe:

Barthez Accord jest super, jak kupowałem ostatnio auto dla siebie to myślałem o nim (podobnie jak o ISie, który mnie w sumie bardziej przekonywał ze względu na trochę świeższy design) niestety górę wzięły praktyczność (auto muszę mieć takie żeby mi deska windsurfingowa weszła do środka, a nie na dach) i ekonomia
Co do Sciona to z zewnątrz też wygląda bardzo fajnie, niestety ten silnik to porażka (podobne osiągi jak w 2,0 za to większe spalanie i problemy z paleniem oleju) podobnie jak w maździe 6 silnik 2,3 (jeśli dobrze pamiętam te cyferki, w każdym razie ten największy) w stosunku do 2,0. No i wnętrze sciona jest takie ..... amerykańskie
Jeśli chodzi o auta dla dziadków to ja na pierwszym miejscu stawiam Mercedesy i nawet ciekawa linia coupe mnie nie przekonuje, tym bardziej ze wnętrze już bez żadnych wodotrysków.

Jeśli chodzi o auta dla dziadków to ja na pierwszym miejscu stawiam Mercedesy i nawet ciekawa linia coupe mnie nie przekonuje, tym bardziej ze wnętrze już bez żadnych wodotrysków.
- Od: 29 lis 2005, 16:30
- Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r
Barthez napisał(a):w sumie xed i lex też są dziadkowe![]()
nie widzialem jeszcze dziadka w X6 albo w ISie
Barthez napisał(a):Mieczyslaw napisał(a):ja wole nietuzinkowe auto
no ta wypowiedź dała mi trochę do myślenia... cóż nietuzinkowego w sedanie? potrzebujesz tylnych drzwi? do czego? aby raz na miesiąc ktoś wszedł na tył?
proponuję zmianę koncepcji myślenia. Zastanów się czego naprawdę potrzebujesz (silnik, napęd, komfort, design) a z czego możesz zrezygnować (bagażnik, drzwi, może dach)![]()
nietuzinkowe czyt. wyrozniajace sie z tlumu. Generalnie szukam komfortu i silnika. Tylne drzwi i bagaznik sie przydaja zwlaszcza ze bede zakladal podtlenek lpg w kole czyli zapas pojdzie do gabaznika i pewnie jakies delikatne audio a kupujac coupe mozliwosci bagaznikowe sie wtedy wyczerpia.
Jesli chodzi o auta, ktore przytoczyles to jedynie nad eclipsem bym sie zastanowil bo kiedys sie przymierzalem ale do wersji 2G, niestety plan sie posypal i caly czas nie moge sie uwolnic o GFki
Zreszta mialem kiedys cinquecento, biala strzale o poj. 700cm3 i chyba po tym aucia a turlalem sie nim jakies 2 lata mam klaustrofobie i niechec do samochodow, w ktorych ledwo sie zaczyna maska a juz sie konczy bagaznik
BTW. pierwszy raz widze toyote scion

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieczyslaw napisał(a):BTW. pierwszy raz widze toyote scion
To chyba nie tyle Toyota Scion co po prostu Scion
Kiedyś mieliśmy na forum nawet Sciona:
viewtopic.php?f=21&t=37255&hilit=Scion+crimer
nemi napisał(a):Kiedyś mieliśmy na forum nawet Sciona:
dalej mamy
również miałem okazje przewieść dupsko tą padliną i mogę powiedzieć że jest

takie są moje odczucia
Mieczyslaw napisał(a):nie widzialem jeszcze dziadka w X6 albo w ISie
taaa... bo x6 jest już mocno młodzieżowy – dziadkowie dawno sie ich pozbyli
trochę popodróżowałem po świecie i tak bardziej z zachodu od naszej granicy to chciałbym mieć większość "dziadkowych" samochodów
pdrog napisał(a):galant 2,5v6...
Galant ma niby świeży wygląd?
Bierz IS'a w sedanie. Bardzo fajne autko. Gdybym tylko miał te 5-7 klocków więcej to pewnie takim bym teraz jeździł.
20-25kzł to już fajny przedział by coś sensownego kupić. Ja miałem niestety 15kzł i stwierdzam, że to obecnie najgorsza chyba kwota na zakup samochodu. To był straszny okres, którego nie chce ponownie przechodzić. 2 miesiące wertowania allegro od A do Z. Miało to jednak swój plus. Wyleczyłem się chyba ze wszystkich stereotypów. Przejrzałem chyba każdą markę, nawet te najbardziej krytykowane przez ludzi. Między czasie 20 razy zmieniały się priorytety i tak z małego autka padło na większe i "prawie" na maksa ekonomiczne... Jak już nie można kupić auta sercem, to kupujesz je rozumem. I wtedy człowiek przeprasza się z VAGiem...
Wracając do tematu. Z takich aut w tej cenie to jeszcze mi Milenia/X9 po lifcie chodzi po głowie
loockas napisał(a):pdrog napisał(a):galant 2,5v6...
Galant ma niby świeży wygląd?Bez jaj... Buda z epoki GF, która autor tego wątku obecnie posiada. Wg mnie marna zmiana...
Bierz IS'a w sedanie. Bardzo fajne autko. Gdybym tylko miał te 5-7 klocków więcej to pewnie takim bym teraz jeździł.
a is ma świeższy wygląd
IMHO z zewnątrz galant w sedanie jest ok i to o wiele bardziej niż GFka. w środku porażka...i gf i galant
obecnie na forum lexusa jest na sprzedaż wypieszczony is, ale coś około 28kzł
-
pdrog
loockas napisał(a):20-25kzł to już fajny przedział by coś sensownego kupić. Ja miałem niestety 15kzł i stwierdzam, że to obecnie najgorsza chyba kwota na zakup samochodu.
Mylisz się – każdy przedział jest najgorszy. Ja miałem do wydania 30kzł i miałem ten sam problem