IS 200 vs. reszta swiata

Pogaduchy motoryzacyjne.
PostTen post został usunięty przez radar88 20 wrz 2011, 14:25.
Powód: Off Topic

PostTen post został usunięty przez radar88 20 wrz 2011, 14:25.

Postprzez radar88 » 20 wrz 2011, 14:24

Panowie rozmawiamy o Xedos 6/ Lexus, nie o garniturach
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

PostTen post został usunięty przez radar88 20 wrz 2011, 14:35.

Postprzez radar88 » 20 wrz 2011, 14:35

w razie pytań zapraszam na PW.

Pozdrawiam
]
Kamil
Moderator

Od: 24 kwi 2009, 20:24
Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap

Postprzez Mieczyslaw » 21 wrz 2011, 00:09

mod wpad i pozamiatal towarzystwo widze ;)
czy to limuzynka? na pewno poczesci tak, w koncu lexus luksus :D swiatla w IS mi sie podobaja ale tylko w sedanie, w sportCrossie dla mnie sa paskudne ale to dla mnie. Tak samo jak i z pierwsza kierownica w X6, no po prostu istna masakra
Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

Od: 3 lut 2008, 16:38
Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez Barthez » 21 wrz 2011, 07:14

Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez pdrog » 21 wrz 2011, 07:43

Mieczyslaw napisał(a):mod wpad i pozamiatal towarzystwo widze ;)

gorliwość godna czekisty :)

Mieczyslaw napisał(a):czy to limuzynka? na pewno poczesci tak, w koncu lexus luksus :D swiatla w IS mi sie podobaja ale tylko w sedanie, w sportCrossie dla mnie sa paskudne ale to dla mnie.

IMHO to w sumie kompakt, premium ale jednak komakt.
hmmm....w sedanie masz bardzo, ale to bardzo podobne klosze główne, a lampki okrągłe są takie same ;)

Mieczyslaw napisał(a):Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?

volvo s60 w mocnych doładowanych wersjach, saab 9-3/9-5 koniecznie aero, galant 2,5v6...
pdrog

Postprzez Mieczyslaw » 21 wrz 2011, 23:09

volvo s60 w mocnych doładowanych wersjach, saab 9-3/9-5 koniecznie aero, galant 2,5v6...[/quote]
Barthez napisał(a):
Mieczyslaw napisał(a):Macie moze jakies inne propozycje jesli chodzi o podobne motory i w miare swiezy wyglad auta?

http://otomoto.pl/bmw-328-C20375673.html
http://otomoto.pl/volvo-s80-oferta-pryw ... 35536.html
http://otomoto.pl/mercedes-benz-c-240-2 ... 60552.html
http://otomoto.pl/audi-a6-4-zimowki-4-k ... 74036.html

u mnie BMW odpada, auta moze i dobre fajne i w ogole ale mi bawara nie lezy w ogole, kojarza sie strasznie
volvo takie dziadkowe troche aczkolwiek tanie sa
o mercedesie nie myslalem ale jest to ciekawa propozycja
audi tak jak i zadnego vaga nie kupie. nie lubie aut ktore mozna spotkac na kazdym kroku no i to auto dla ludu to niech lud kupuje, ja wole nietuzinkowe auto ;)

pdrog napisał(a):

volvo s60 w mocnych doładowanych wersjach, saab 9-3/9-5 koniecznie aero, galant 2,5v6...

volvo jak wyzej
na saaba aero trzeba troche wydac jednak i nie przekonuje mnie deska, naleze chyba do ludzi, ktorzy nie przepadaja za ta stylistyka deski rozdzielczej :P
galant galant, jest wielki, duzo motor, veczka. sporo myslalem o nim a jak kumpel to stwierdzilem ze to wlasnie to

Na pewno mam nad czym myslec, IS, Cklasa, galant i pewnie po drodze jescze kilka rzeczy wymysle :P
dzieki za wszystkie mozliwe propozycje :)
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez pdrog » 22 wrz 2011, 07:34

Mieczyslaw napisał(a):volvo takie dziadkowe troche aczkolwiek tanie sa

no trochę tak...chyba, że T5....R6...no ale to nie ten budżet
Mieczyslaw napisał(a):audi tak jak i zadnego vaga nie kupie. nie lubie aut ktore mozna spotkac na kazdym kroku no i to auto dla ludu to niech lud kupuje, ja wole nietuzinkowe auto ;)

<faja> <spoko> ...chociaż a8 jest śliczne

Mieczyslaw napisał(a):na saaba aero trzeba troche wydac jednak i nie przekonuje mnie deska, naleze chyba do ludzi, ktorzy nie przepadaja za ta stylistyka deski rozdzielczej :P
galant galant, jest wielki, duzo motor, veczka. sporo myslalem o nim a jak kumpel to stwierdzilem ze to wlasnie to
Na pewno mam nad czym myslec, IS, Cklasa, galant i pewnie po drodze jescze kilka rzeczy wymysle :P
dzieki za wszystkie mozliwe propozycje :)

no 20kzł na zadbane aero ....hmmm...rocznik 2001 już byś dostał, ale jak się nie podoba to nic na siłę :)
galant sedan wizualnie jest fajny, ale z kolei środek mi nie leży ;)
IMHO lexus rulezzzzzz ;)
pdrog

Postprzez Barthez » 22 wrz 2011, 07:51

Mieczyslaw napisał(a):volvo takie dziadkowe

ano ;)
Mieczyslaw napisał(a):Zazwyczaj jezdze sam wiec w GFce woze sporo pwietrza, ewentualnie ze swoja panna albo na jakis kilkudniowy spocik czy wakacje.

w sumie xed i lex też są dziadkowe :P

Mieczyslaw napisał(a):ja wole nietuzinkowe auto ;)

no ta wypowiedź dała mi trochę do myślenia... cóż nietuzinkowego w sedanie? potrzebujesz tylnych drzwi? do czego? aby raz na miesiąc ktoś wszedł na tył?
proponuję zmianę koncepcji myślenia. Zastanów się czego naprawdę potrzebujesz (silnik, napęd, komfort, design) a z czego możesz zrezygnować (bagażnik, drzwi, może dach) ;)

poniżej przykładowe auta spełniające Twe kryteria a nie dziadowe:
http://otomoto.pl/hyundai-coupe-fx-C16783275.html
http://otomoto.pl/mitsubishi-eclipse-C20286732.html
http://otomoto.pl/mercedes-benz-clk-200 ... 97022.html
http://otomoto.pl/honda-accord-C20729448.html
http://otomoto.pl/toyota-avensis-scion- ... 34461.html
Forumowicz

Postprzez TALREP » 22 wrz 2011, 08:19

Barthez Accord jest super, jak kupowałem ostatnio auto dla siebie to myślałem o nim (podobnie jak o ISie, który mnie w sumie bardziej przekonywał ze względu na trochę świeższy design) niestety górę wzięły praktyczność (auto muszę mieć takie żeby mi deska windsurfingowa weszła do środka, a nie na dach) i ekonomia :) Co do Sciona to z zewnątrz też wygląda bardzo fajnie, niestety ten silnik to porażka (podobne osiągi jak w 2,0 za to większe spalanie i problemy z paleniem oleju) podobnie jak w maździe 6 silnik 2,3 (jeśli dobrze pamiętam te cyferki, w każdym razie ten największy) w stosunku do 2,0. No i wnętrze sciona jest takie ..... amerykańskie <oczy>
Jeśli chodzi o auta dla dziadków to ja na pierwszym miejscu stawiam Mercedesy i nawet ciekawa linia coupe mnie nie przekonuje, tym bardziej ze wnętrze już bez żadnych wodotrysków.
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 29 lis 2005, 16:30
Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r

Postprzez marek » 22 wrz 2011, 08:42

TALREP napisał(a):Barthez (auto muszę mieć takie żeby mi deska windsurfingowa weszła do środka, a nie na dach) i ekonomia :)

przesiądź się na kite'a i problem zniknie ;)
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez Mieczyslaw » 22 wrz 2011, 14:00

Barthez napisał(a):w sumie xed i lex też są dziadkowe :P

nie widzialem jeszcze dziadka w X6 albo w ISie :P natomiast w volvo, mietku czy bawarce widze siwe glowy na przemian z lysymi :P

Barthez napisał(a):
Mieczyslaw napisał(a):ja wole nietuzinkowe auto ;)

no ta wypowiedź dała mi trochę do myślenia... cóż nietuzinkowego w sedanie? potrzebujesz tylnych drzwi? do czego? aby raz na miesiąc ktoś wszedł na tył?
proponuję zmianę koncepcji myślenia. Zastanów się czego naprawdę potrzebujesz (silnik, napęd, komfort, design) a z czego możesz zrezygnować (bagażnik, drzwi, może dach) ;)

nietuzinkowe czyt. wyrozniajace sie z tlumu. Generalnie szukam komfortu i silnika. Tylne drzwi i bagaznik sie przydaja zwlaszcza ze bede zakladal podtlenek lpg w kole czyli zapas pojdzie do gabaznika i pewnie jakies delikatne audio a kupujac coupe mozliwosci bagaznikowe sie wtedy wyczerpia.
Jesli chodzi o auta, ktore przytoczyles to jedynie nad eclipsem bym sie zastanowil bo kiedys sie przymierzalem ale do wersji 2G, niestety plan sie posypal i caly czas nie moge sie uwolnic o GFki :P Stwierdzilem ze auto, ktore mnie zadowoli powinno miec na pewno mocniejszy niz teraz silnik zaczynajac gdzies od 140KM, komfortowy, duzy, z bagaznikiem nie tylko na laptopa. Teraz pewnie odezwa sie glosy ze GFka jest wieksza od ISa, ale czas na zmiany i to zmiany tylko na lepsze :)
Zreszta mialem kiedys cinquecento, biala strzale o poj. 700cm3 i chyba po tym aucia a turlalem sie nim jakies 2 lata mam klaustrofobie i niechec do samochodow, w ktorych ledwo sie zaczyna maska a juz sie konczy bagaznik :P oczywiscie accord coupe jest wyjatkiem ;)

BTW. pierwszy raz widze toyote scion :|
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez nemi » 22 wrz 2011, 14:39

Mieczyslaw napisał(a):BTW. pierwszy raz widze toyote scion :|

To chyba nie tyle Toyota Scion co po prostu Scion ;). Ktoś tak wpisał, żeby w wyszukiwarce się to auto pojawiało. Scion to tak samo marka Toyoty jak Lexus.

Kiedyś mieliśmy na forum nawet Sciona:
viewtopic.php?f=21&t=37255&hilit=Scion+crimer
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Barthez » 22 wrz 2011, 17:26

nemi napisał(a):Kiedyś mieliśmy na forum nawet Sciona:

dalej mamy :P jestem w ciągłym kontakcie z Crimerem :P (widziałem sięznim i jego scionem z miesiąc temu ;) )
również miałem okazje przewieść dupsko tą padliną i mogę powiedzieć że jest <spoko> co do osiągów to nie są takie kiepskie i raczej xeda i is200 scion wciągnie przez filtr powietrza, przepali w garze i wypluje wydechem :P
takie są moje odczucia ;) ale to Twój cyrk więc organizuj sobie swoje małpy ;)

Mieczyslaw napisał(a):nie widzialem jeszcze dziadka w X6 albo w ISie :P

taaa... bo x6 jest już mocno młodzieżowy – dziadkowie dawno sie ich pozbyli :P tak samo jak starych lexów ;)
trochę popodróżowałem po świecie i tak bardziej z zachodu od naszej granicy to chciałbym mieć większość "dziadkowych" samochodów
Forumowicz

Postprzez nemi » 22 wrz 2011, 18:54

Barthez napisał(a):również miałem okazje przewieść dupsko tą padliną i mogę powiedzieć że jest

Też tym jeździłem po lotnisku w Rykach. Fajne autko :).
Forumowicz

Postprzez loockas » 22 wrz 2011, 19:37

pdrog napisał(a):galant 2,5v6...

Galant ma niby świeży wygląd? :P Bez jaj... Buda z epoki GF, która autor tego wątku obecnie posiada. Wg mnie marna zmiana...

Bierz IS'a w sedanie. Bardzo fajne autko. Gdybym tylko miał te 5-7 klocków więcej to pewnie takim bym teraz jeździł.

20-25kzł to już fajny przedział by coś sensownego kupić. Ja miałem niestety 15kzł i stwierdzam, że to obecnie najgorsza chyba kwota na zakup samochodu. To był straszny okres, którego nie chce ponownie przechodzić. 2 miesiące wertowania allegro od A do Z. Miało to jednak swój plus. Wyleczyłem się chyba ze wszystkich stereotypów. Przejrzałem chyba każdą markę, nawet te najbardziej krytykowane przez ludzi. Między czasie 20 razy zmieniały się priorytety i tak z małego autka padło na większe i "prawie" na maksa ekonomiczne... Jak już nie można kupić auta sercem, to kupujesz je rozumem. I wtedy człowiek przeprasza się z VAGiem... ;)

Wracając do tematu. Z takich aut w tej cenie to jeszcze mi Milenia/X9 po lifcie chodzi po głowie :) Po prostu pokochałem sedany... ;) A Subaru Impreza GD? Xeodosa 6 sobie daruj moim zdaniem.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez pdrog » 22 wrz 2011, 21:29

loockas napisał(a):
pdrog napisał(a):galant 2,5v6...

Galant ma niby świeży wygląd? :P Bez jaj... Buda z epoki GF, która autor tego wątku obecnie posiada. Wg mnie marna zmiana...

Bierz IS'a w sedanie. Bardzo fajne autko. Gdybym tylko miał te 5-7 klocków więcej to pewnie takim bym teraz jeździł.

a is ma świeższy wygląd ?? :P przecież to ta sama epoka ;)
IMHO z zewnątrz galant w sedanie jest ok i to o wiele bardziej niż GFka. w środku porażka...i gf i galant
obecnie na forum lexusa jest na sprzedaż wypieszczony is, ale coś około 28kzł
pdrog

Postprzez nemi » 22 wrz 2011, 22:05

loockas napisał(a):20-25kzł to już fajny przedział by coś sensownego kupić. Ja miałem niestety 15kzł i stwierdzam, że to obecnie najgorsza chyba kwota na zakup samochodu.

Mylisz się – każdy przedział jest najgorszy. Ja miałem do wydania 30kzł i miałem ten sam problem :P.
Forumowicz