Co do złaczy sensorów ABS/TCS [jakich?] to musisz w bagażniku zdjąć boczki i tam dostaniesz się do złączki sensorów.
Zatrzask tak jakby powinien częściowo wypchnąć złacze ABS. Tak powinno to być koło 80stopni. No i przy wyjmowaniu ostroznie poruszaj na boki bo tam zawyczaj dostaje sie dużo kurzu i się troszke blokuje.
Po tych błędach to mogę powiedzieć że raczej to bedzie złącze. Wiekszość styków to te od A do I to są własnie te od czujników. Oczywiście możesz wyjąć złącze zewrzeć wszytkie styki sensorów i sprawdzić obwód kabla do każdego z kółek. Jedno ci odpadnie.
Co do sensorów to rezystancja powina być miedzy 1,4-1,8 kOhm. Napięcie powinno być w zakresie 0.25 – 1.2 V. Zakładam ze rezystancje wiesz jak sprawdzić. Co do napięcia to musisz podnieść samochód, odłacz złaczke sensora, podłącz voltomierz, i zacznij kręcić kółkiem... mniejwiecej 1obrót/1sec. Jak będzie poza skalą to do wymiany.
A czy masz gaz założony do madzi? Bo jak tak to sprawdz co gaziarze wymodzili przy PLC (komp auta) bo tam naczęściej w upalne dni izolacja (ta czarna taśma) lubi się topić/rozklejać. Jak znajdziesz jakieś nieciekawe połaczenie zerwij izolacje i zaizoluj na nowo. Może też być żle zamocowany komp do płyty podłogowej i złaczka jest uciskana i to może powodować problemy.
Jak coś to daj znać jak postępy... ale logike postępowania masz dobrą i sobie poradzisz. Ja jużsie nauczyłem że jak sam nie zrobisz to dopiero wołaj o pomoc u specjalistów bo oni i tak będa sie uczyć na twoim problemie

Only japanise technik...