Koledzy dobrze piszą i zgadzam się z nimi, Twój motor zostawiłbym w spokoju i po prostu zmienił auto. Tak będzie lepiej nie tylko finansowo ale i spełni to Twoje oczekiwania w 100%..... MPS to zupełnie inne auto aniżeli "cywilna" 6. Warto się skusić jak potrzebujesz mieć trochę pod prawą stopą – moim zdaniem.
Dołożenie turbiny do Mazdy 6 z silnikiem 2.0 141 KM
Dobre motory to L8 i LF
(z benzynowych) – jak ktoś szuka wrażeń radziłbym zainteresować się odmianą MPS.
Koledzy dobrze piszą i zgadzam się z nimi, Twój motor zostawiłbym w spokoju i po prostu zmienił auto. Tak będzie lepiej nie tylko finansowo ale i spełni to Twoje oczekiwania w 100%..... MPS to zupełnie inne auto aniżeli "cywilna" 6. Warto się skusić jak potrzebujesz mieć trochę pod prawą stopą – moim zdaniem.
radzi89 napisał(a):... w ciagu 100 km spaila cay olej i poszly panewski![]()
Pozdrawiam, Rafal
najgorsze jest to, ze nikt nie potrafi na 100% powiedziec dlaczego tak sie dzieje no i jak temu zapobiec
katastrofa!
pozostaj non stop patrzec na bagnet ...

a mial byc mocny i solidny to silnik konkurent dla jednostek V6..
pozdr. i wpolczuje. E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Znam gostka co uturbił swoją padakę 2.3 i póżniej płakał więc odradzam , kup coś co jest podatne na mody bo szczerze ja walczę i nie znam nikogo w PL kto mi moją padakę uturbi i wystroi
-
Arkadius 73
Pytanie – czym różni się blok silnika L3-VDT od L3-VE poza osprzętem?
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Powiem tak pisałem do ............. i dostałem odp. która mnie nie interere , więc może znajdzie się ktoś co to to zrobi??????
-
Arkadius 73
Worek spory ale chyba nie wiesz o czym mówisz włożenie turbiny lub dwóch to pikuś niestety brak w PL tunera
-
Arkadius 73
Arkadius 73 napisał(a):...włożenie turbiny lub dwóch to pikuś...
Tak Ci się wydaje?
Arkadius 73 napisał(a):...niestety brak w PL tunera
Myślę, że w przypadku pomyślności ukończenia stadium z frazy powyżej, strojenie kilku parametrów nie byłoby problemem dla nikogo znającego branżę.
Pit napisał(a):Tak Ci się wydaje?Myślisz, że zaprojektowanie z głową takiego systemu to pikuś? Myślisz, że instalacja kończy się na przykręceniu sprężarki do odpowiedniego kolektora?
Myślę ,że gość z innego forum zrobił niezłą robotę tylko , że sam ogarniał temat strojenia .
Po lifcie nie jest już tak łatwo.
Po drugie żadna z firm (wydzwoniłem wszystkie ) nie podjęła się strojenia A – speca
AMEN
ps. http://www.youtube.com/watch?v=TVxs53D2riw
-
Arkadius 73
Kup MPS'a i kup MPS'a
Ludzie, toć napisał:
A nie wiem czy wiecie, ale w MPSie nawet się oparcia tylnych foteli nie składają ...
Więc psu na budę te propozycje

Ludzie, toć napisał:
Wij napisał(a):w tym momencie muszę mieć auto z dużym bagażnikiem
A nie wiem czy wiecie, ale w MPSie nawet się oparcia tylnych foteli nie składają ...
ee Fenix ma dwojke mlodszych dzieci i nie narzekal:P
mozna kupic kombi i swapowac
a pozatym moje zdanie jest takie ze 6 mps to jest bardziej dupo-lansowoz... a nie Killer
Grzyby napisał(a):Kup MPS'a i kup MPS'a![]()
mozna kupic kombi i swapowac
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
a pozatym moje zdanie jest takie ze 6 mps to jest bardziej dupo-lansowoz... a nie Killer
Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica
- Od: 6 wrz 2009, 21:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
Enduro napisał(a):najgorsze jest to, ze nikt nie potrafi na 100% powiedziec dlaczego tak sie dzieje no i jak temu zapobiec
katastrofa!
Założyć zegarek ciśnienia i temp oleju i mieć na oku parametry smarowania.
RX-7 FD3S Innocent Blue:
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
Odkopuje temat po dlugim czasie gdyz znalazlem w ofercie firmy Turbospecialities takie zestawy turbo do Mazdy 6 2.0/2.3.
http://www.turbospecialties-race.com/ki ... 33_94.html
Kompletnie sie na tym nie znam wiec czy ktos moze zerknac i powiedziec z czym to sie je? Czym wogole sie roznia te zestawy, jaki to moze dac przyrost mocy?
Jakie byly by koszty montazu takiego zestawu?
http://www.turbospecialties-race.com/ki ... 33_94.html
Kompletnie sie na tym nie znam wiec czy ktos moze zerknac i powiedziec z czym to sie je? Czym wogole sie roznia te zestawy, jaki to moze dac przyrost mocy?
Jakie byly by koszty montazu takiego zestawu?
- Od: 25 lut 2011, 14:46
Zestawy różnią się turbiną jaka wchodzi w skład zestawu.
Może i jest to coś warte tylko właśnie pytanie ile. Bo ja tam cen za komplet nie byłem w stanie dojrzeć.
Jeżeli chodzi o koszty montażu to zależy od osoby ale może to być cena od 3k do 7-8k nie wiem jak to wygląda w Twojej okolicy. Plus do tego strojenie pewnie jakis kolejny 1k by wpadł (po raz wtory użyje sformuowania nie wiem ile w twoich okolicach może to kosztować)
i co do drugiego to odnośnie przyrostu mocy może to być 20 a może to być i 100 koni nie wiem na ile te zestawy można ustawić (pewnine jakiś tam zakres jest) no i do tego pytanie ile wytrzyma Twoj silnik bez dodatkowych zabiegów. Ogólnie wróżenie z Fusów
Może i jest to coś warte tylko właśnie pytanie ile. Bo ja tam cen za komplet nie byłem w stanie dojrzeć.
Jeżeli chodzi o koszty montażu to zależy od osoby ale może to być cena od 3k do 7-8k nie wiem jak to wygląda w Twojej okolicy. Plus do tego strojenie pewnie jakis kolejny 1k by wpadł (po raz wtory użyje sformuowania nie wiem ile w twoich okolicach może to kosztować)
i co do drugiego to odnośnie przyrostu mocy może to być 20 a może to być i 100 koni nie wiem na ile te zestawy można ustawić (pewnine jakiś tam zakres jest) no i do tego pytanie ile wytrzyma Twoj silnik bez dodatkowych zabiegów. Ogólnie wróżenie z Fusów
3-8 to może kosztować zdrutowanie/zbudowanie takiego zestawu od zera. Sam montaż gotowego przysłanego KITu pewnie nie będzie kosztował więcej niż 1-1,5 tysiaca.
RX-7 FD3S Innocent Blue:
W Szczecinie za 1,5 tysiąca nikt by do tego nie podszedł. Dodatkowo mam wrażenie, że niektórych elementów tutaj będzie brakowało chyba, że nie ma ich na fotkach. Trzeba pamiętać o zrobieniu nowego wydechu i zestrojeniu wszystkiego. Ja bym obstawiał około 5-6 tys zł za całkowity montaż. Cena zakupu to też moim zdaniem kolejne z 2tys dolarów, gra raczej nie warta świeczki, lepiej kupić MPS`a, ceszyć się zawieszeniem, bezawaryjnością, hamulcami fajniejszym wyglądem, napędem 4x4 i oczywiście mocą 
Boris cena napisalem taką ze względu na to co dopisał Radzi89