Samochodzik: Mazda 6 2.0 DIESEL 2002r. 121KM (89kW) Hatchback
Mam pytanie odnośnie poboru prądu jaki jest w tych M6,
w mojej M6 po wyłączeniu wszystkiego i zamknięciu samochodu wychodzi 50mA, składa się na to: pamieć radia, komputera, zegarka, migajaca dioda na desce i sterownik od centralnego zamka który rozsyła fale do pilota.
Wydaję mi się ze na to wszystko i w takim samochodzie nie jest to dużo ale ... brakowalo mi alarmu więc kupiłem Profesionalny alarm z masą czujników, uderzenia, ultradźwięki, migajaca dioda i syrenka z własnym zasilaniem, to wszystko pobiera też 50mA, też wydaję mi się że na taki alarm nie jest to dużo tylko pojawia się drugie ale ... sumując wszystkie prądy wychodzi że po zamknięciu samochodu pobór prądu wynosi 100mA, nie jest to mało i chyba też nie jest tragedią.
Jak sądzicie czy taki prąd jest odpowiedni
Nie będzie problemów z akumulaotrem
Po jakim czasie mogę nie odpalić samochodu
Zastanawia mnie jeszcze czy w tym samochodzie są dwie centralki od fabrycznego centralnego zamka,
1 to sterownik zamka (przekaźniki i sterowanie siłownikami) a
2 to sterownik który tylko rozsyła fale do pilota, czy
jest to wszystko w tym jednym sterowniku umieszczonym za schowkiem
Jeśli byłyby te sterowniki oddzielnie to zdemontowałbym ten co rozsyła fale i dzięki temu udałoby się zaoszczędzić parę mA, dodam że fabrycznego pilota nie mam dlatego kupiłem dodatkowy alarm z pilotami gdyż dużo taniej wyszło i wiecej przydatnychj fukcji.
Z góry dziekuję za odpowiedzi i za pomoc.
Pozdrawiam
Nikt nie pomoże