piszczenie jest takie dziwne gdyż piszczy przy odpaleniu przejadę koło 20 km to przy wciśniętym sprzęgle przestaje piszczeć, przy ok 1,5 tys do 2,5 tyś obrotów cichutko popiskuje ale gdy spadnie poniżej 1,5 tys lub powyżej 2,5 to już się zaczyna katastrofa pisk jest nie do wytrzymania ze nawet radia nie słychać
Piszczący pasek alternatora, pompy wspomagania.
1, 2
Witam mam oto taki problem gdyż piszczy mi pasek od alternatora już nie wiem co to moze byc pasek zostal wymieniony na nowy łożysko alternatora wymienione na nowe czy to mogą być koła pasowe ?
piszczenie jest takie dziwne gdyż piszczy przy odpaleniu przejadę koło 20 km to przy wciśniętym sprzęgle przestaje piszczeć, przy ok 1,5 tys do 2,5 tyś obrotów cichutko popiskuje ale gdy spadnie poniżej 1,5 tys lub powyżej 2,5 to już się zaczyna katastrofa pisk jest nie do wytrzymania ze nawet radia nie słychać
już nie wiem co robić zaczęło się od zerwanego paska .
-
maly631
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Pasek jest taki jak na obrazku czyli /–\ lecz piszczy jeżeli możecie polecić jakiś konkretny pasek zaryzykuje i kupie juz nie wiem co z nim robić 
-
maly631
Najlepsze paski firmy Bando. Napewno nie piszczą 

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
witam, też mam ten problem najgorzej na zimnym silniku a jak już włączę nawiew to murowane piszczenie, byłem u znajomego mechanika i mówię że nie dawno robiłem rozrząd kompletny itd to mówił że możliwe że to wina sprężarki jakiejś... za 3dni podjade do niego i ma zerknąć dokładnie i zdam relację co było winą w moim przypadku...

- Od: 28 gru 2010, 14:33
- Auto: Mazda 626 GF 97r 2.0 pb + lpg – 115KM
sadek nic nie mow temu fachmanowi to naciagnie cie pewnie na jakas naprawe a wystarczy napiac 
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
rumunn95 napisał(a):sadek nic nie mow temu fachmanowi
Pewno, niech se chłopina zarobi!

"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
pasek był już podciągnięty na maxa i nadal to samo...dlatego pytałem się go co może być inną przyczyną...
Edit: siegu
panowie wymieniłem pasek, naciągnąłem i po miesiącu jest nadal to samo, a pasek kupiłem Bando polecany przez Smirnoffa. Na czym teraz się skupić? Gdzie szukać przyczyny?
Edit: siegu
panowie wymieniłem pasek, naciągnąłem i po miesiącu jest nadal to samo, a pasek kupiłem Bando polecany przez Smirnoffa. Na czym teraz się skupić? Gdzie szukać przyczyny?

- Od: 28 gru 2010, 14:33
- Auto: Mazda 626 GF 97r 2.0 pb + lpg – 115KM
Bando najlepsze. Jak po miesiącu piszczy to pewnie się dotarł i trzeba znowu naciągnąć. Sprawdź i napisz, chyba że już dziś podciągałeś i nic...
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
1, 2