nie mam gadu, niestety musisz poczekać bo siadam do śniadania (rzecz świeta) – za pół godzinki wszystko opisze

edit po obiedzie:
z00nk napisał(a):Kolor ma znaczenie

? (niebieski)
a tu masz szczęście – niebieskie grają najlepiej
po 1.
Nie wiem czy masz wyjście pod wzmacniacz, ale jeśli nie to średnio kumaty magik z garażu montującego audio przerobi Ci fabryke lub jeśli chcesz się sam pobawić napisz do
Miłego on przerabiał więc mógłby Ci podpowiedzieć szczegóły.
po 2.
Car audio wciąga i się chce mieć coraz więcej i lepiej – musisz być tego świadom
propozycja A budżetowa:
wzmacniacz 4x coś z takiej półki:
150-300zł + zestaw głośników 2way w przednie drzwi (wysoki ton montuj najwyżej jak się da np. na desce rozdzielczej przy słupkach) z przedziału
http://allegro.pl/listing.php/showcat?i ... %BC&a_enum[720]=all&a_enum[44]=all (np. Hertz – przyzwoicie gra) oraz rozglądasz się za skrzynią basową również w cenie
http://allegro.pl/glosniki-skrzynie-bas ... 170?a_enum[720]=all&a_enum[44]=all&buy=0&clear_cookie=0&distance=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&postcode_enabled=0&state=0&order=t&price_from=200&price_to=300&view=gtext&change_view=Poka%C5%BC 200-300zł np. JBL ze średnicą głośnika 25-30cm
do tego kilka niezadrogich kabelków, dzionek roboty w garażu i śmiga jak ta lala
propozycja B – jeśli Ci zależy na wysokiej jakości dźwięku
a) niestety musisz rozpocząć od rozebrania tapicerki, wyrzuceniu wszystkiego z kabiny i dokładne oklejenie (wygłuszenie) matami bitumicznymi – koszt ok 200-300zł + 2dni robocizny
b) głośniki – musisz szukać także zestawu 2-way ale w cenie 400-700zł (np AudoSystem, MacAudio, Focal, Infinity)
c) wzmacniacz najlepiej 2x np 60 – 90 W (ja mam 75) alpine, dimenson itp w cenie 500-1500zł
troche kabelków i pierwszy etap już masz za sobą – niezłą jakość muzyki, gdzie możesz sobie posłuchać nawet klasyki
.............................................................................
etap drugi jest troszkę trudniejszy
d) porządny głośnik basowy = (np Vibe) to już wydatek między 700 a 2000złociszy
e) zabudowa tego to kolejny tysiączek (minimum)
f) + jakiś monoblock do napędu tak z 300W
oczywiście propozycję B można rozbić sobie w czasie i montować to jakimiś etapami i w miarę możliwości finansowych, potrzeb i postępującej choroby audiofilskiej