Sprężyny obniżające – pytania i odpowiedzi
Mialem je sprzedac aleeee, nie mialbym na czym postawic madzi zeby dalej jezdzic:/ w tym roku nawet sie zastanawialem nad ori bo pogoda niestety na wsi jest nie bardzo kolega ostatnimi czasy, normalnie sie wieszalem dolslownie, oslony wszytkie rozpier... i lewe nadkole. Ale mysle jak glebe to gleba
a mialem zamawiac jamex'a ale znow tyl leci w dol. No ale cena H&R'a do najtanszych fakt faktem nie naleza:D i nawet chcialem kupic amorki sport ale niestety do magdy nie ma:/ trzeba by pewnie szukac ori z GT.
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
marmarek napisał(a):weitec lub vogland 700 zł za kpl
pozniej apex za te 450
i na spodzie cenowym mts/fk/jamex 350
weitec odpada – brzydko obniża
vogtland to bagatela 8 setek z przesyłką a apex 488

arafal21 napisał(a):Mialem je sprzedac aleeee, nie mialbym na czym postawic madzi zeby dalej jezdzic:/ w tym roku nawet sie zastanawialem nad ori bo pogoda niestety na wsi jest nie bardzo ....
mam ori sprężynki oraz mts na aucie... zamienianie jest fajne, oczywiście z moją większą inicjatywą:P
arafal21 napisał(a): i nawet chcialem kupic amorki sport ale niestety do magdy nie ma:/ trzeba by pewnie szukac ori z GT.
gdzieś tu na forum porównałem zwykłe gazowe do bilsteinów i strzeliłem ogromną gafę
a jeszcze są amory koni przecież
marmarek napisał(a):misiak89-89 napisał(a):
niestety nikt nie mowil ze bedzie tanio
z reszta HR to tez zaden wypas jesli mowa o ich najnizszej polce
A miales kiedys cos takiego??
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
Ja sie zastanawiam jakie mam sprężyny . Samochód idealnie leży tzn. przód troche niżej niż tył ale efekt jak dla mnie lepszy jak np. Mts lub Jamexa-ch . Foto podeśle wam niebawem .
k05tek napisał(a):Witam!czy może mi ktoś podpowiedzieć jakie sprężyny podpasują?chodzi mi głównie o to,aby auto z tyłu nie schodziło zbyt nisko
polecam H+R
mialem tez auto na eibach´ach ale denerwowalo mnie ze przod stal wyzej niz tyl..
no a w Pl. trzeba jednak ostrozniej jezdzic ..szczegolnie ze wzgledu na koleiny na drogach i garb posrodku

pozdr.E
Ostatnio edytowano 11 maja 2011, 21:37 przez Enduro, łącznie edytowano 1 raz
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Ja miałem założone sprężyny H&R 29 311 (obniżenie 35mm) i było super, ale do sprzedaży auto trzeba było przesadzić na oryginał oto fotka jak wyglądało na tych sprężynach:

P.S. w razie czego sprężyny wystawione na allegro

-
snake888
Dwa tygodnie temu bym miał, ale po formacie dysku, zostały tylko zdjęcia ze sprzedaży, czyli na off-roadowym zawieszeniu 
-
snake888
snake888 napisał(a):Ja miałem założone sprężyny H&R 29 311 (obniżenie 35mm) i było super, ale do sprzedaży auto trzeba było przesadzić na oryginał oto fotka jak wyglądało na tych sprężynach:
piękna była, kiedyś o takiej myślałem (żólta top sport z pakietem)
snake888 mieszkasz w okolicach Osiedla Europejskiego
?
Witam,
Planuje w tym tyg obniżyć swoja BG i stąd moje pytanie, czy springi od EC nie pasuja czasem do BG ? Jak wiadomo jest wiele podobieństw w tych modelach , a do BG jest raczej śmiesznie mały wybór springów, co różni sie w stosunku do EC
Pozdrawiam
Planuje w tym tyg obniżyć swoja BG i stąd moje pytanie, czy springi od EC nie pasuja czasem do BG ? Jak wiadomo jest wiele podobieństw w tych modelach , a do BG jest raczej śmiesznie mały wybór springów, co różni sie w stosunku do EC
Pozdrawiam
2FAST 4YOU..!!
3rd w Rykach 2007..
Mazda 323F BG GT w rodzinie od 2006..
3rd w Rykach 2007..
Mazda 323F BG GT w rodzinie od 2006..
- Od: 28 mar 2007, 09:15
- Auto: 323F BG GT
323F BA GT
CRX EH6