Mazda 323 (BG) – Szybkie pytania
jaką moc mają żarówki oryginalnych halogenów w grilu,bo wczoraj podlączyłem swoje halogeny i świecą niezbyt mocno
- Od: 13 mar 2010, 17:52
- Auto: była mazda 323 bg 1.3 16v
jest SCENIC I ph II
orientuje się ktoś czy te światło stopu co jest w spoilerze jest ori czy ktoś po prostu je tam tak wpasował ;d
fota na aukcji
http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=ljdbiyvucov2
fota na aukcji
- Od: 15 sie 2009, 17:29
- Auto: [*]Mazda 323 BG 1.6 16V 93r USDM
Czester503 napisał(a):orientuje się ktoś czy te światło stopu co jest w spoilerze jest ori czy ktoś po prostu je tam tak wpasował ;d
fota na aukcji
Z tego co mnie wiadomo, w tej lotce nie było nigdy stopów.
Kolega podsuna mi ostatnio pomysl w zwiazku z tymi choler.... plastikami co pekaja i nigdzie ich nie mozna dostac, mianowicie zeby je odkrecic i od wewnetrznej strony wzmocnic zywica ewentualnie wluknem szklanym, wg mnie zywica jest twarda wiec nie jest to glupi pomysl, co o tym sadzicie??
kastasqad89 napisał(a):Kolega podsuna mi ostatnio pomysl w zwiazku z tymi choler.... plastikami co pekaja i nigdzie ich nie mozna dostac, mianowicie zeby je odkrecic i od wewnetrznej strony wzmocnic zywica ewentualnie wluknem szklanym, wg mnie zywica jest twarda wiec nie jest to glupi pomysl, co o tym sadzicie??
że warto spróbować
- Od: 2 kwi 2010, 12:20
Problem z plastikami jest taki, że ciężko dostać rzeczywiście nieuszkodzone, a jeśli już to za chore kwoty. Z reguły te które są w sprzedaży, mają wyłamane mocowanie na śrubę oraz niekompletne plastikowe elementy od wewnątrz, które nasuwa się na metalowe blaszki w słupku. Mi właśnie taką przysłał typ z otomoto, oczywiście wcześniej zapewniając, że jest nieuszkodzona (na szczęście za 35zł). Dorobiłem mocowania "lutując" plastik i całość wkleiłem na Patex. Następnie stabilizacja zaciskami i teraz trzyma lepiej niż kompletna listwa po drugiej stronie, sądzę że byłby wręcz problem z jej demontażem. Tak więc zamiast długich poszukiwań nieuszkodzonych listew czy przepłacania polecam naprawę starej, no chyba że komuś bardzo zależy na tym, żeby wszystko było tip top, jednak ja nie spotkałem się z ceną poniżej 100zł za ten element w stanie nienaruszonym, co uważam za zdzierstwo (ale takie są prawa rynku jeśli chodzi o deficytowy towar).
- Od: 13 maja 2011, 15:57
- Auto: Mazda 323 BG GTX '90
Focus MK1 1.8 TDDi '00
Witam ! Mam pytanko.Czy instalacja gazowa chodzi mi o rurę z gazu, musi być podpięte do przepływomierza ? czy mogę ją podłączyć po przepływce ? np.gdzieś koło odmy. Bo mam przepływke do wymiany i niechciał bym wymieniać kolejnej...
_ Siwus _ ;)
Witam wszystkich mam nadzieje że przez ostatnie 4 lata coś wniosłem do tego forum i pomogłem w niejednej kwestii... niestety dziś wyjeżdzam na dwa lata z polski w miejsce gdzie nie ma internetu... bede starał się czasem odpisywać na liczne pw z pytaniami
Pozdrawiam i do napisania... 
- Od: 7 wrz 2007, 12:51
- Auto: mx-3 1.6 107KM 98r
Mazdaxxx napisał(a):Witam wszystkich mam nadzieje że przez ostatnie 4 lata coś wniosłem do tego forum i pomogłem w niejednej kwestii... niestety dziś wyjeżdzam na dwa lata z polski w miejsce gdzie nie ma internetu... bede starał się czasem odpisywać na liczne pw z pytaniamiPozdrawiam i do napisania...
pozdrawiam, dziekuje za wszystko

-
Ania_TM
szkoda jak dla mnie najbardziej pomocny uzytkownik. Powodzenia i liczymy ze jednak szybciej wrócisz albo zamontujesz sobie neta . Dzięki za rady
- Od: 18 wrz 2010, 10:48
- Auto: Mazda 323f 1.6 16v 1991
Witam, mam taki samo problem jak budgie1962, gdy przekręcam kluczyk mazda odpala ale rozrusznik kręci dalej, koło stacyjki pojawiają się kłęby dymu, tutaj pojawia się moje pytanie, jak odłączyć rozrusznik po odpaleniu samochodu, tak aby dojechać do mechanika, myślę żeby albo odpiąć akumulator i jechać bez świateł, albo wyciągnąć bezpiecznik od rozrusznika, tylko który to jest? i czy to mi nie uszkodzi samochodu:), czekam na szybką odpowiedź.
- Od: 2 gru 2008, 16:50
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V '93
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL