Wczoraj absolutnie nic,
Dziś........ właśnie się zbieram do garażu aby wymienić hamulce z tyłu
www.mazdaspeed.pl
@tomek@ napisał(a):Prace rozpocząłem od delikatnej korekty lakieru czyli miękki pad 3M polishing i pasta poorboy's ssr1.
Przy tej części prac zeszło mi najdłużej bo coś z 6h
Po pozbyciu się drobniutkich zarysowań,lakier został oczyszczony cleanerem Lusso revitalIzing cream czas 1.5h
Po oczyszczeniu lakieru przyszedł czas na nałożenie warstwy ochronnej czyli wosku.
Przy nakładaniu wosku trochę poszalałem,na jedną stronę samochodu poszedł Poorboy's EX-P sealant,
a na drugą Poorboy's Natty’s Paste Wax Red oraz lusso oro
Na zderzaki powędrował glaze Poorboy’s World Black Hole i na to wosk coli 476.
Ale to nie wszytko co dziś zrobiłem dokłada pod zderzakiem oraz opony zostały potraktowane odżywką Chemical Goys Natural Shine Pleasant Matt Shine Dressing, a na alufelgi nałożyłem coli476.
Czas pracy ok 9.5h
MTS napisał(a):A ja zajeździłem Vivaro. Obecnie schowane w sarkofagu.
MTS napisał(a):Jak odpaliłem rano to zero reakcji na gaz, w lusterku czarno od dymu i gaśnie.Jak już się rozgrzało to wszystko było normalnie. Jak mi zmierzyli ciśnienie na baniakach na jednym było 17 a na dwóch 11, normalnie powinno być ponad 30. Drugi dzień u mechanika. Głowica do robienia i zawory.
Basasael napisał(a):Zaliczyłem wystrzał z gazu, na skrzyżowaniu zbierałem elementy dolotu z komory silnikaSpadła rurka od podciśnienia przy regulatorze ciśnienia paliwa, po założeniu chodzi jak powinno
Ufff
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości