Swap KF na KL – Mazda Xedos 6
Wiesz gaz zakładałem 5 lat temu za kupkę siana
napewno teraz jak bym zakładał to by tak nie wyglądało...ale chodził na kf-ie i chodzi na kl-u...i 5 lat tylko filtry wymieniam.....no do wczoraj
bo jak się przypadszysz to śruba jest wkręcona w jedną cewke od gazu bo mi stanęła i cały czas gaz leciał...a że cewki są poczwórne to wyciąłem sterowanie z popsutej i podłączyłem wolną..a cewkę zamówiłem....ale do rzeczy...czy nie masz problemów ze sprzęgłem? zaraz zaraz przecież u mnie też widać cewki i kawałek węża..no i sterownik....ale nie napisałem ze mam webasto także gazownik nie miał tak łatwo 

- Od: 25 paź 2008, 22:07
- Auto: xedos6v6, Bmw G20, A6 C7
bardzo podobny do kf-a...jak widzisz u mnie od x9 ma wejście powietrza pod kątem i problem z dolotem..a u Ciebie to prawie jak w kf....tak jak pisałem gazu u Ciebie nie widać bo nie masz webasta i parownik pewnie pod akku.Ciekawi mnie czy jest różnica w jeżdzie na twoim a na moim kolektorze...a co do sprzęgła kupiłem jak swapowałem jedno z droższych ...do kf-a i już mam problem bo zaczyna szarpać po 10 tyś i nie zostawiałem zbytnio gumy na asfalcie...poza tym frezy na długiejpółoście wraz z podporą mam już drugie i juz jest luz na boki...chyba troche za kiepski ten układ napędowy z kf do kl...
Ja podporę mam z Kl, sprzęgło było podobno prawie nowe z silnikiem (ale jakieś cienkie)
No i tak jak pisałem cały osprzęt silnika z KL.
Jak już skończę to pojadę na hamownie, u poprzedniego właściciela silnik miał 150M tylko
i miał nie brać oleju, niestety u mnie bierze trochę, ale może ja po prostu nie umiem jeździć.
No i tak jak pisałem cały osprzęt silnika z KL.
Jak już skończę to pojadę na hamownie, u poprzedniego właściciela silnik miał 150M tylko
i miał nie brać oleju, niestety u mnie bierze trochę, ale może ja po prostu nie umiem jeździć.
Na razie nie zakładam nowego tematu bo nie wiem czy jest sens...tak sobie myślę na razie teoretycznie...skoro kl z xedosa 9 wszedł mi kompletny do xedosa 6 to czy millera uda mi się tam wsadzić bez cięcia...to bardzo kuszące...niedługo jade ze swoją na hamownię to się dowiem jak bardzo kuszące...jak ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat to proszę o odp.Pozdrawiam.
z automatem...bleee
...a czemu czy tylko z automatem wychodziły? czy z manualem za dużo przeróbek....nieee automat odpada jeszcze przedpotopowy ...zanim pomyśli to ja już zrobie...pozdro

tiger918 napisał(a):skoro kl z xedosa 9 wszedł mi kompletny do xedosa 6 to czy millera uda mi się tam wsadzić bez cięcia...to bardzo kuszące...
Widziałeś kiedykolwiek, ile zajmuje miejsca osprzęt od Miller'a?
nie dlatego pytam teoretycznie...mam zaplecze i wiedzę dlatego wole zapytać kogoś kto ma styczność z millerem...tak sobie pomyślałem skoro kl wszedł to czemu nie rozważyć millera...
Już kupę lat temu takie rozważania na forum się pojawiały. KJ ma za dużo pierdołek dookoła siebie, aby wlazł z tym wszystkim do czegokolwiek poza TA. Niestety, nie ożenisz go bez sporych problemów z żadnym manualem, wychodziły tylko z automatami. Prościej turbić KL'a.
dzięki za wyczerpującą odp. ale jak bym miał w domu turbić kl...to chyba wole orginalnego mps...oczywiście pozostając w marce mazda...a czy były jakieś silniki o mocy większej niż kl-ze które dałoby rade zaadaptować? chodzi o to ze kl już mam...i się zastanawiam co by tu jeszcze
..pozdrawiam
http://www.mazdaspeed.pl/index.php?id=221
i po prawej stronie są oznaczenia do innych mazd i silników
i po prawej stronie są oznaczenia do innych mazd i silników
:) mx-3, 323F BA, M6 GG ASpec, Seat Ibiza