wiadomo, że w czasie jazdy nie będę tego robił, wystarczy mi słuchanie koncertu,
a swoja drogą... na navi, każdy kto ją ma, czasem spogląda w czasie jazdy... czyż nie?
...ale nie śmiećmy tu bez sensu postami, które nic nie wnoszą.
pozdrawiam
www.mazdaspeed.pl
wiadomo, że w czasie jazdy nie będę tego robił, wystarczy mi słuchanie koncertu,
Bruno_73 napisał(a):...ale nie śmiećmy tu bez sensu postami, które nic nie wnoszą.
Bruno_73 napisał(a):a co jeszcze mnie drażni... może ktoś zna na to lekarstwo ?
1. słuchając CD/DVD z odpaloną navi (automapa) podczas wydawania komend następuje całkowite wycięcie dźwięku z płyty, po zakończonym komunikacie... słyszę ciąg dalszy więc.. wg mnie
działająca navi i CD/DVD odpada... wtedy słucham mp3, tu na początku też było kiepsko, ale w opcjach automapy odłączyłem sterowanie głośnością urządzenia i teraz wygląda to tak że muza leci a w tle słyszę odpowiednio wyregulowane (słyszalne) komunikaty.
Ja
2. kolejna sprawa to dziwny dźwięk (jakby przerzucanie uszkodzonej płyty) objawia się to wówczas gdy uruchamiam silnik a stacja włącza się automatycznie, gdyż wcześniej (poprzednia jazda) nie było wyłączone przyciskiem, tylko stacyjką.
Bruno_73 napisał(a):5. DVD – oczywiście odblokowałem, bo standardowo DVD (filmy, koncerty) można tylko na postoju oglądać, w czasie jazdy (wystarczy uruchomienie silnika) na urządzeniu pojawia się stosowny napis
Bruno_73 napisał(a):...a na koniec pytanie do misiektoja podpiąłeś dysk... ja mam 40GB i nie ruszył, znaczy zasilanie dostał ale urządzenie go nie znalazło, wiem że karty SD czyta do 32 GB czy w tym może być problem czy raczej brak sterów tego dysku do Windy ?
misiektoja napisał(a):Bruno_73 napisał(a):5. DVD – oczywiście odblokowałem, bo standardowo DVD (filmy, koncerty) można tylko na postoju oglądać, w czasie jazdy (wystarczy uruchomienie silnika) na urządzeniu pojawia się stosowny napis
Jak odblokowales, zeby mozna bylo DVD ogladac w czasie jazdy ?
misiektoja napisał(a):Bruno_73 napisał(a):...a na koniec pytanie do misiektoja podpiąłeś dysk... ja mam 40GB i nie ruszył, znaczy zasilanie dostał ale urządzenie go nie znalazło, wiem że karty SD czyta do 32 GB czy w tym może być problem czy raczej brak sterów tego dysku do Windy ?
To dziwne, mi dysk stary Samsunga w obudowie Revoltec wykryl bez problemu. Jestes pewien, ze zasilanie odpowiednie dysk dostaje ? Moze sprobuj podlaczyc kabel zakonczony dwoma wtykami USB ?
Bruno_73 napisał(a):ale do rzeczy, rozumiem ze urządzenie podłączyłeś najprościej jak się da, czyli oryginalna wtyczka z auta do wtyczki w stacji tej na kablu obok wtyczek antenowych. Urządzenie posiada jeszcze jedno gniazdo oraz wiązkę zastępczą gdyby okazało się, że wtyki nie pasują i sterowanie urządzeniem trzeba "lutować". Właśnie tą wiązkę wykorzystałem, wsadziłem do odpowiedniego gniazda, wybrałem kabelek z opisem DVD i połączyłem go z masą.... napis zniknął i pojawił się obraz... zaznaczam, że nie namawiam do oglądania DVD kierowców... w trakcie jazdy, pasażer... to już inna bajka.
Bruno_73 napisał(a):Po podłączeniu dysku do stacji zapala się na obudowie niebieska dioda świadcząca o rozruchu dysku, zresztą "czuć" że dysk pracuje. Zastanawiam się nasza stacja obsługuje usb 2 (w specyfikacji napisano ogólnikowo "usb")... możne tu być problem, albo rzeczywiście jakieś stery?... a napisz może jaką pojemność ma ten Twój dysk
Dysk podłączam właśnie tak jak piszesz, z jednej strony mini usb a do urządzenia duże usb.
Bruno_73 napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie do użytkowników tej stacji, jak poradziliście sobie ze słoneczkiem, u mnie w bardzo słoneczne dni widoczność na panelu spada radykalnie, zastanawiam się nad naklejką z antyrefleksem
Bluwas napisał(a):Co do szumów , mam parę pomysłów , ale jeszcze nie w realizacji , poczekajmy na ruch ze strony Pana Marcina , najprawdopodobniej jest to do usunięcia.
Kamil napisał(a):U mnie jest po angielskuA wiecie może czy jest możliwość spolszczenia stacji?
Bluwas napisał(a):Misiek , (Edit: Bluwas – czy p. Marcin jakos odzywal sie do Ciebie w sprawie tych szumow ?)
Jak na razie się nie odezwał , raczej przestałem liczć na pomoc z tamtej strony . Pierwsze kroki już poczyniłem w sprawie szumów , uruchomiłem wzmacniacz mocy dokładnie na takim samym układzie scalonym jaki jest w panelu , jakieś wnioski już są wyciągnięte , nie chcę tego dokładnie opisywać na forum , pewnie domyślasz się z jakiego powodu . Następne posunięcia wkrótce .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6