TARNÓW – spotkania regionalne
Witam Wszystkich serdecznie!
przesyłam fote mojej mazdy
http://img709.imageshack.us/i/img00587x.jpg/
pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów
Sosna
przesyłam fote mojej mazdy
http://img709.imageshack.us/i/img00587x.jpg/
pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Sosna
Ostatnio edytowano 10 kwi 2011, 19:00 przez sosna123, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 4 lis 2010, 01:27
- Auto: Mazda 323f 1,8 16V '90
VeryCoolMan napisał(a):Klocuszki TRW do GF-ki macie ?
A macie TRW
Jutro w pracy ogarnę temat i napiszę Ci co i jak
Ja wczoraj przy swojej Magdalenie w końcu ogarnąłem temat siłowników tylnej klapy które umarły mi po założeniu lotki
Zamówiłem sobie te siłowniki od Zafiry 10 minut roboty drobna przeróbka i mistrzostwo świata
Są dużo silniejsze niż oryginalne mazdy, wystarczy delikatnie dotknąć klapę i momentalnie jest u góry
Ps. Sosna mam takiego magika lakiernika/blacharza który mógłby Ci pomóc w przyzwoitych pieniądzach

Zapraszam –> Tarnów ul.Przemysłowa 4F
- Od: 6 mar 2010, 11:17
- Auto: zielony wóz drabiniasty
Jeśli by ktoś chciał kupić dobre radyjko z DVD--->>>to mam moje na sprzedaż!!!
Chętnych zapraszam do odsłuchów w moim aucie.
Popytajcie znajomych może ktoś by chcial takiego Pioneera kupić.
viewtopic.php?f=80&t=116803
Dzięki!!!
W razie czego PW lub GG
Chętnych zapraszam do odsłuchów w moim aucie.
Popytajcie znajomych może ktoś by chcial takiego Pioneera kupić.
viewtopic.php?f=80&t=116803
Dzięki!!!
W razie czego PW lub GG
Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.
143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
- Od: 13 lut 2009, 17:43
- Auto: Mazda 6 2.3GY 03r
_Casper_ napisał(a):Muszą być Trw ?:D
Chłopaki na forum polecają je więc tego się trzymam
Kashiyama?

_Casper_ napisał(a):Nie chcesz czegoś bardziej zalatującego Japonią?
Jak na ten czas to podziękuję

Pozbywacie się radioaktywnego towaru ?

A właśnie jeszcze przy okazji zobaczył byś na szczęki na tył to bębnów
Panowie ratujcie
Co może być przyczyną dziwnego stukania w kole przy hamowaniu, ruszaniu,i jeździe od 0 – 20 km/h ? Problem pojawił się odkąd zmieniłem laczki na letnie, sprawdzałem wszystkie śruby czy są dobrze dokręcone i wszystko jest git
To stukanie jest rytmiczne, w takich samych odstępach czasu jadąc tą samą prędkością
Gdy przyśpiesze to występuje częściej aż wkońcu przy pewnej prędkości nie słychać
Wydaje mi się że to z któregos tylniego koła
Mogłem w jakiś sposób źle założyć któreś koło? Nigdy mi się to nie zdarzyło
W październiku miałem wymieniane chyba wszystko co może być związane z zawieszeniem, czy mogło się coś spitolić?
A druga sprawa to czy można jakimś domowym sposobem(dla zielonego w tych sprawach ) sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów?
Po przejechaniu jakiś 3-4 km skrzynia zaczyna ciężko chodzić i dziwnie skrzypi, tak jakby jakiegoś smarowania zabrakło
Ktoś coś wie?
Co może być przyczyną dziwnego stukania w kole przy hamowaniu, ruszaniu,i jeździe od 0 – 20 km/h ? Problem pojawił się odkąd zmieniłem laczki na letnie, sprawdzałem wszystkie śruby czy są dobrze dokręcone i wszystko jest git
Wydaje mi się że to z któregos tylniego koła
W październiku miałem wymieniane chyba wszystko co może być związane z zawieszeniem, czy mogło się coś spitolić?
A druga sprawa to czy można jakimś domowym sposobem(dla zielonego w tych sprawach ) sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów?
- Od: 9 paź 2008, 12:52
- Auto: Mazda 323F BA 1,8 BP 97'
Kojak napisał(a):Panowie ratujcie Co może być przyczyną dziwnego stukania w kole przy hamowaniu, ruszaniu,i jeździe od 0 – 20 km/h ? Problem pojawił się odkąd zmieniłem laczki na letnie, sprawdzałem wszystkie śruby czy są dobrze dokręcone i wszystko jest git To stukanie jest rytmiczne, w takich samych odstępach czasu jadąc tą samą prędkością Gdy przyśpiesze to występuje częściej aż wkońcu przy pewnej prędkości nie słychać
Popraw klucz do kół w bagażniku, ewentualnie podnośnik
Kojak napisał(a):A druga sprawa to czy można jakimś domowym sposobem(dla zielonego w tych sprawach ) sprawdzić stan oleju w skrzyni biegów? Po przejechaniu jakiś 3-4 km skrzynia zaczyna ciężko chodzić i dziwnie skrzypi, tak jakby jakiegoś smarowania zabrakło Ktoś coś wie?
Olej hmmm albo wykręcasz linkę prędkościomierza ze ślimakiem ze skrzyni i na nim masz miarkę lub odkręca się śrubę z boku skrzyni i przez otwór się kontroluje nie wiem jak masz w 323 musisz poszukać na forum powinno być, jest taki temat "wymiana oleju w skrzyni opinie sugestie porady"
Jeśli chodzi Ci o skrzypienie przy wciskaniu sprzęgła to prawdopodobnie skrzypi łapa w skrzyni ta którą popycha wysprzęglik "jego też sprawdź" gdy wciskasz sprzęgło, da się to uciszyć można delikatnie zaaplikować jakiś środek smarujący na łape do wewnątrz skrzyni ale trzeba uważnie to robić znać budowę skrzyni aby nie usmarować sprzęgła bo wiadomo co by było można się domyślić.
Następna sprawa po 3-4 km skrzynia ciężej chodzi czyli do wyczyszczenia i przesmarowania tuleje lewarka wchodzisz pod auto i działasz nawet była z tego co kojarzę fotorelacja z tej naprawy na forum oj oj coś leniuchujesz
No i Casper jak tam sprawy??

Kojak napisał(a):Panowie ratujcie![]()
Co może być przyczyną dziwnego stukania w kole przy hamowaniu, ruszaniu,i jeździe od 0 – 20 km/h ? Problem pojawił się odkąd zmieniłem laczki na letnie, sprawdzałem wszystkie śruby czy są dobrze dokręcone i wszystko jest gitTo stukanie jest rytmiczne, w takich samych odstępach czasu jadąc tą samą prędkością
Gdy przyśpiesze to występuje częściej aż wkońcu przy pewnej prędkości nie słychać
![]()
Wydaje mi się że to z któregos tylniego kołaMogłem w jakiś sposób źle założyć któreś koło? Nigdy mi się to nie zdarzyło
![]()
Zobacz sobie na śruby, czy nie mają lekko przytartych gwintów, bo jeżeli tak, to śruba jest zbyt głęboko wkręcona. Miałem dokładnie takie same objawy, wystarczyło spiłować o 1mm śruby.
- Od: 25 wrz 2010, 19:45
- Auto: Mazda 323F BA V6
_Casper_ napisał(a):Panowie sory za spóźnienie ale mam trochę na głowie ostatnio i nie mam kiedy wejść na forum klocuszki TRW na przód 130 zł
..A na klocki tył zerknij jeszcze ile kosztuja..
Jesli juz jestem w odpowiednim watku to, sa jakies zamiary na spota w tarnowie lub okolicy? cos tu u nas mizernie w tym wzgledzie, moze sa jacys chetni? moze ma ktoś jakis pomysł?
Też TRW?
edit\
Na szybkości sprawdzane 110 zł tył.
Będę miał chwilę wolnego jak będę w robocie to sprawdzę czy nie da się jeszcze coś ugryźć z tego
edit\
Na szybkości sprawdzane 110 zł tył.
Będę miał chwilę wolnego jak będę w robocie to sprawdzę czy nie da się jeszcze coś ugryźć z tego
Ostatnio edytowano 23 kwi 2011, 09:56 przez _Casper_, łącznie edytowano 1 raz

Zapraszam –> Tarnów ul.Przemysłowa 4F
- Od: 6 mar 2010, 11:17
- Auto: zielony wóz drabiniasty