jestem w trakcie szukania madzi 626 '00/01r (po lifcie). kombi,chyba raczej będzie Pb + LPG, chociaż do diesela nie mam zastrzeżeń to jednak chyba eksploatacja mi taniej wyjdzie na lpg
obecnie mam auto z gazem od ponad 2 lat i nie miałem z nim najmniejszych problemów
planowanie użytkowanie około 15k km miesięcznie ( >60 % trasa )
jeszcze nie jestem do końca zdecydowany co do typu jednostki, jesli byłby DiTD to ver. 110 KM
jesli natomiast Pb to szukałem 136 KM ale rzadko spotykane, przeważnie są 2,0 z miejsza mocą
czy silnik Pb 1,8 115 KM jest wystarczający i nie ma jakiejś sporej różnicy w porównaniu ze 136KM ?
generalnie jestem za LPG patrząc na ceny paliw, ale zobaczymy jaki egzemplarz okarze się najbardziej warty uwagi
znalazłem
TAKIE ogłoszenie i po weekendzie jadę obejrzeć(kolorek też ładny, chociaż nie ma to takiego znaczenia), jutro zaś wybieram się na wycieczkę po komisach na modlinskiej, chociaż żeby się zapoznac dokladniej z taką madzią
znalazłem na forum wiele przydatnych informacji, nie tylko o tym aucie
mam jednak kilka pytań
*czy wersja exclusive zawsze posiada na wyposażeniu 4x pod. powietrzna ? zas comfort tylko x2
*climatronic znaczy automatyczna klima jest standardowo w powyższej wersji ?
*spotkałem się z podłokietnikami z tyłu raz na srodku a raz po bokach takie rozwiazania były stosowane w jakichś okreslonych wersjach czy róznie z tym bywało ?
*wszystkie mają składane w stolik przednie siedzenie oraz przesuwaną tylną kanapę ?
wracając do silników, generalnie chyba eksploatacja pomijając paliwo, mówię o częściach i standardowych elementach wymiany silnik benzynowy wychodzi taniej, mam racje ?
i czy silnik Pb 1,8 115KM posiada jakieś typowe problemy, akurat o tym silniku za wiele nie znalazłem
pozdrawiam