Mokra maskownica głośnika
Strona 1 z 1
Jak zdejmiesz boczek to pewnie zobaczysz 
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Problem jest związany z wadą fabryczna
w nowszych rocznikach problem rozwiązany jest kawałkiem foli.
Miedzy lusterkiem a listwą przyszybową (na zewnątrz) jest szczelina przez która woda kapie na głośnik trzeba założyć folię aby woda ciekła do wewnątrz drzwi.
Miedzy lusterkiem a listwą przyszybową (na zewnątrz) jest szczelina przez która woda kapie na głośnik trzeba założyć folię aby woda ciekła do wewnątrz drzwi.
Hazu napisał(a):Problem jest związany z wadą fabryczna
no przeciez juz masz odpowiedz...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Dużo rozbierania tam nie ma. Wystarczy zdjąć "obudowę" klamki, a reszta siedzi na spinkach, wystarczy pociągnąć 
Tak w ogóle to mam taki sam problem w lewych drzwiach. Na razie nakleiłem folię z tyłu głośnika, zobaczymy czy to coś da.
Tak w ogóle to mam taki sam problem w lewych drzwiach. Na razie nakleiłem folię z tyłu głośnika, zobaczymy czy to coś da.
Znaczy ten patent dopiero testuję, nie wiem jaki będzie efekt. Wyjąłem głośnik razem z jego plastikową obudową od tylu przykleiłem folię, tak aby luźno zwisała.
P.S. Teraz zaczyna padać deszczyk, także jutro powiem co z tego wyszło
P.S. Teraz zaczyna padać deszczyk, także jutro powiem co z tego wyszło
Głośnik to pikuś.
Po głośniku cieknie na podłogę do kabiny.
Do tej folii co jest pod tapicerka w nowszych modelach jest przyklejony język z folii który powinien być wrzucony do wewnątrz drzwi.
Po głośniku cieknie na podłogę do kabiny.
Do tej folii co jest pod tapicerka w nowszych modelach jest przyklejony język z folii który powinien być wrzucony do wewnątrz drzwi.
Dziś jeszcze lałem dodatkowo kubeł wody po szybie i woda w ogóle się nie pojawiła na głośniku. Jednym słowem jest sucho, czyli patent z dodatkową folią u mnie działa.
To samo zrobiłem dziś po prawej stronie. Zdejmując boczek zobaczyłem, że jest jeszcze śrubka pod przełącznikiem szyb elektrycznych (takie małe sprostowanie). Jedynie boczek kierowcy siedzi na samych spinkach.
To samo zrobiłem dziś po prawej stronie. Zdejmując boczek zobaczyłem, że jest jeszcze śrubka pod przełącznikiem szyb elektrycznych (takie małe sprostowanie). Jedynie boczek kierowcy siedzi na samych spinkach.
Hazu napisał(a):Problem jest związany z wadą fabryczna
Witam Patent Hazia działa

Poleciałem "globalnie" – zerwałem starą folię całkowicie i założyłem inną tz. sztywniejszą i grubszą, a dokładnie folia z Castoramy jaką kładzie się pod panele podłogowe. Po naklejeniu obciąłem zbędną ilość folii tylko od góry zostawiłem na całej długości drzwi ok 10 cm, którą wpuściłem między szybę, a krawędź górna drzwi do wew. Później tylko przykręcenie klamki, cięgien zamka i zaczepu (taki plastikowy kołek ze sprężynką jak od długopisu) który trzyma boczek i już
Mam tylko jedno pytanie, bo szykuje się na zmianę folii z lewej strony. Co to jest to czarne mazidło którym przykleja się folię do drzwi i gdzie to można kupić?? dziękuje (Haziowi szczególnie

Be Quick Or Be Dead
- Od: 7 maja 2008, 20:33
- Auto: Xedos 2.0V6 92.
Strona 1 z 1