Witam
Dostałem fajny filmik dotyczący produktów FORTE
http://youtu.be/7YM6Ktc0AUEPodam jeszcze raz instrukcję użycia Forte do diesla:
1. przy dystrybutorze z ON wlewamy
całą butelkę FORTE do zbiornika
2. uzupełniamy ON do pełna
3. jeździmy do zapalenia się rezerwy
I to wszystko,
nie jest ważne ile mamy paliwa w zbiorniku, ma być tyle miejsca aby się zmieściła zawartość z butelki tj. 400ml. FORTE z ON wymiesza się w zbiorniku podczas jazdy.
Teraz kilka odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania:
Co jaki okres można użyć FORTE ?odp. co 10 – 15 tys km, lub w czasie kiedy natrafiliśmy na trefne paliwo.
Czy można odpalić samochód bezpośrednio na FORTE ?odp. tak można, ale to przeprowadzają wykwalifikowane serwisy, w większości przypadków nie ma takiej potrzeby. Wystarczy FORTE wlać do zbiornika.
Czy FORTE zwiększy moje osiągi silnika ?odp. NIE, proszę się nie spodziewać, że z silnika o pojemności 2000cm3 zrobi nam się 3000cm3
Czy FORTE obniży spalanie ?odp. tak, można to odczuć, jest to około 0,5 l/100km
Użyłem FORTE, ale nic nie zauważyłem, co jest ?odp. jeśli z silnikiem jest wszystko OK, samochód jeździ na dobrym paliwie, to użycie FORTE było czysto profilaktyczne.
Czy FORTE może uszkodzić mój silnik ?
odp. nie, nigdy nie było takiego przypadku, aby coś uległo uszkodzeniu,
Czy FORTE naprawi uszkodzone wtryskiwacze ? bo serwis powiedział, że tylko wymiana
odp. serwis zawsze tak powie, ja jestem zdania, że wymienić zawsze można, tylko pytanie czy aby na pewno. Miałem przypadek, że FORTE uchroniło przed wymianą wtrysków, samochód jeździ do dziś, radość Klienta nie do opisania
Czy FORTE można mieszać z innymi uszlachetniaczami?
odp. nie, producent nie zaleca używania FORTE i mieszania go z innymi preparatami.
Czy FORTE zapobiegnie zamarznięciu ON
odp. tak, nie podam tutaj żadnych wartości ponieważ to zależy od proporcji
Kiedy mamy zalane FORTE najlepiej jest takie paliwo wyjeździć w trasie (wyższe i stałe obroty silnika), użycie FORTE w ruchu miejskim też może być.
Wraz z nową dostawą dostałem informację o zmianie ceny, nowa cena butelki to 75zł, poprzednia była 69zł.
Mam nadzieję, że mój post teraz rozjaśni wszystkim wszelkie niejasności. W przypadku dodatkowych pytań służę pomocą.
Pozdrawiam
ogien82