Naprawa podświetlenia klimatyzacji, radia, zegarów i przełączników
Witam,
mam pytanie, czy znajdujące się po lewej stronie kolumny kierownicy, przyciski od halogenów przeciwmgielnych oraz światła przeciwmgielnego tylnego są podświetlane, tak jak reguacja podświetlenia zegarów?
mam pytanie, czy znajdujące się po lewej stronie kolumny kierownicy, przyciski od halogenów przeciwmgielnych oraz światła przeciwmgielnego tylnego są podświetlane, tak jak reguacja podświetlenia zegarów?
-
halv
Witam jak już bawicie się podświetleniami to proponuje przy zegarach przewiercić dżiurkę na oprawkę diody i podlutować kabelek pod oświetlenie zegarów by dioda informowała nas o włączonych światłach bardzo pomocne zwłaszcza w dzień pozdrawiam
witam , czy w panelu bez klimatronica też jest tak kolorowo z wymianą jak na fotorelacji? a może wymieniał ktoś żarówkę w przełączniku od kompa ''set'', ?
pozdrawiam
pozdrawiam
BYŁA 323 SEDANIK 96R,PREMACY 99R, OBECNIE 626GF
m323m napisał(a):witam, a mam pytanie czy przycisk tcs też jest podswietlany ?
Tak
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam Premacy 2000r 1.8 benzyna. Niestety nie działa mi ABS. Poprzedni właściciel musiał chyba wyciągnąć żarówki bo nie świeci mi się kontrolka ABS TCS, świeci mi się tylko "ręczny"
. Proszę o foto kontrolek, które zapalają się po przekręceniu kluczyka, oraz kontrolki która świeci się po wciśnięciu wyłącznika TCS.
Pozdrawiam
Mam Premacy 2000r 1.8 benzyna. Niestety nie działa mi ABS. Poprzedni właściciel musiał chyba wyciągnąć żarówki bo nie świeci mi się kontrolka ABS TCS, świeci mi się tylko "ręczny"
Pozdrawiam
- Od: 8 kwi 2011, 08:01
- Auto: Premacy 1.8 Pb/LPG 2000r.
- Od: 22 cze 2010, 11:20
- Auto: Mazda Premacy 1.8 benz. 2001 r. 100 KM
Tak jak się spodziewałem, poprzedni właściciel pozbył się podświetlania kontrolek ABS, TCS i TCS OFF. Czy jest ktoś w stanie pomóc mi w zdobyciu "cokołów" czy też "gniazd" jak zwał tak zwał do żaróweczek. Może jakiś zamiennik pasuje, który można w miarę normalnie dostać. Mam nadzieję, że uda się mi się coś dostać, bo nie chcę lutować na stałe.
Jeszcze jedno czy to możliwe, że nie mam kontroli " check engine", na zdjęciu powyżej jest ona podświetlana na żółto a ja w tym miejscu mam kontrolkę "ludzika z zapiętym pasem" która i tak nie świeci a i jeszcze jedna, kontrolka ładowania akumulatora u mnie nie ma osobnego podświetlania i znajduje się pod obrotomierzem, a po wyjęciu zegarów od tyłu widać również tą kontrolkę u góry nad prędkościomierzem tak jak na zdjęciu powyżej tylko że jest biała a nie czerwona.
Jeszcze jedno czy to możliwe, że nie mam kontroli " check engine", na zdjęciu powyżej jest ona podświetlana na żółto a ja w tym miejscu mam kontrolkę "ludzika z zapiętym pasem" która i tak nie świeci a i jeszcze jedna, kontrolka ładowania akumulatora u mnie nie ma osobnego podświetlania i znajduje się pod obrotomierzem, a po wyjęciu zegarów od tyłu widać również tą kontrolkę u góry nad prędkościomierzem tak jak na zdjęciu powyżej tylko że jest biała a nie czerwona.
- Od: 8 kwi 2011, 08:01
- Auto: Premacy 1.8 Pb/LPG 2000r.
Wymieniał ktoś żaróweczki w wersji z klimatyzacją ale bez klimatronika? Otóż mam problem z wyciągnięciem panelu nawiewów, ponieważ blokuje mnie linka od potencjometra temperatury nawiewu (metalowa, gruba linka). Jak ją odłączyć od panelu nawiewów?
-
Kamil
Nie odłączać 
Wyciągnij radio, i wtedy wyciągniesz sam przełącznik. Odepnij wtyczkę od niego naciśnij wkrętakiem zaczep trzymający go w panelu widoczny od góry. Wtedy powinien Ci wyjść do tyłu.
Wyjęcie radia jest szybsze i prostsze od wyciągania panelu ogrzewania.
Wyciągnij radio, i wtedy wyciągniesz sam przełącznik. Odepnij wtyczkę od niego naciśnij wkrętakiem zaczep trzymający go w panelu widoczny od góry. Wtedy powinien Ci wyjść do tyłu.
Wyjęcie radia jest szybsze i prostsze od wyciągania panelu ogrzewania.
- Od: 30 kwi 2010, 20:31
- Auto: Mazda Premacy DITD 2000 r.