Formuła 1 – Opinie, relacje, wypowiedzi
Nie mam pojecia kto wygra pole position i cały wyscig. Nie mniej jednak bedzie to zapewne ktos z RBR badz McL. Ferrari nie wygra a Lotus Renault bedzie daleko w tyle. Licze tylko ze nie na tyle zeby byc zdublowanym.
Nie ma Roberta wiec z całym szacunkiem kibicuje Markowi Webberowi. Bardzo bym chcial zeby wygrał.
Nie ma Roberta wiec z całym szacunkiem kibicuje Markowi Webberowi. Bardzo bym chcial zeby wygrał.
-
Szalotka
Ja osobiście obstawiam Alonso na PP i Alonso/Button na wygrany wyścig.
-
Padre

- Od: 26 sty 2007, 10:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
Wydaje mi się że w tym roku Red Bull nie będzie miał, aż takiej przewagi technologicznej żeby Vettel/Webber mogli się czuć tak pewnie jak w zeszłym. Ich braki w talencie w stosunku do najlepszych nie będą już rekompensowane przez auto.
-
Padre

Jesli jednak bedą to umiejetnosci Alonso czy innego gladiatora bedą na drugim planie.
Przykladem wiekszej wagi mocy auta niz umiejetnosci kierowcy jest przyklad Michaela Schumachera.
Z mistrza do przecietniaka a nawet słabeusza. Jeszcze troche i ludzie zapomną ze był kiedys najlepszy.
Po co to wracać ?
Przykladem wiekszej wagi mocy auta niz umiejetnosci kierowcy jest przyklad Michaela Schumachera.
Z mistrza do przecietniaka a nawet słabeusza. Jeszcze troche i ludzie zapomną ze był kiedys najlepszy.
Po co to wracać ?
-
Szalotka
Byłbym bardziej ostrożny z twierdzeniami o braku talentu u Webbera czy Vettela, porównując ich dla przykładu z Alonso czy Hamiltonem. Jeśli chodzi o czołówkę, dopóki nie wsadzisz dwóch kierowców do bolidów z tego samego teamu, you never know ...
Przy okazji: Webber jest jednym z cięższych kierowników. Szacuje się, że w stosunku do najlżejszych w stawce handicap wynosi przynajmniej 0,2 sekundy na okrążeniu ...
Schumacher ... ciężko oceniać faceta, który oznaki zużycia wykazywał już w swoim ostatnim sezonie z Ferrari
. Jak na swój wiek, IMHO dał radę w zeszłym roku.
PP i wygrana w wyścigu: któryś z RB.
Przy okazji: Webber jest jednym z cięższych kierowników. Szacuje się, że w stosunku do najlżejszych w stawce handicap wynosi przynajmniej 0,2 sekundy na okrążeniu ...
Schumacher ... ciężko oceniać faceta, który oznaki zużycia wykazywał już w swoim ostatnim sezonie z Ferrari
PP i wygrana w wyścigu: któryś z RB.
No i moje przewidywania trafił szlag
Przecież i tak auta jeżdżą na tej samej wadze minimalnej (z kierowcą) 640kg. Kierowcom cięższym było trochę trudniej zbalansować bolid ale przy podniesieniu wagi minimalnej nie jest to już problemem.
No i wtedy zawsze jeszcze jest pytanie pod styl jazdy którego z nich będzie auto bardziej podpasowane co było widać w zeszłym roku na Massie i Schumacherze, którzy nie lubią podsterownych aut.
Mimo wszystko nie cenię bardzo wysoko Webbera i Vettela. Dla mnie jest trzech kierowców aktualnie w F1 na absolutnie najwyższym poziomie: Hamilton, Alonso i Kubica z czego chyba Hamilton jest najszybszy ale tempo z jakim zżera opony potrafi mu przysporzyć problemów. Button, Webber, Vettel, Rosberg, Massa (jak nie pada
) są tuż za nimi, ale jest to jak porównywanie świetnego rzemieślnika z artystą. Zawsze czegoś brakuje
Inna sprawa, że Vettela nie lubię za to samo za co nie lubiłem Hamiltona przez większość jego kariery. Jest jak duże dziecko. Niedojrzały. Co pokazał parę razy w zeszłym roku.
Hamilton mniej więcej dojrzał, może jemu też się uda.
Pankuba napisał(a):Szacuje się, że w stosunku do najlżejszych w stawce handicap wynosi przynajmniej 0,2 sekundy na okrążeniu ...
Przecież i tak auta jeżdżą na tej samej wadze minimalnej (z kierowcą) 640kg. Kierowcom cięższym było trochę trudniej zbalansować bolid ale przy podniesieniu wagi minimalnej nie jest to już problemem.
Pankuba napisał(a):Byłbym bardziej ostrożny z twierdzeniami o braku talentu u Webbera czy Vettela, porównując ich dla przykładu z Alonso czy Hamiltonem. Jeśli chodzi o czołówkę, dopóki nie wsadzisz dwóch kierowców do bolidów z tego samego teamu, you never know ...
No i wtedy zawsze jeszcze jest pytanie pod styl jazdy którego z nich będzie auto bardziej podpasowane co było widać w zeszłym roku na Massie i Schumacherze, którzy nie lubią podsterownych aut.
Mimo wszystko nie cenię bardzo wysoko Webbera i Vettela. Dla mnie jest trzech kierowców aktualnie w F1 na absolutnie najwyższym poziomie: Hamilton, Alonso i Kubica z czego chyba Hamilton jest najszybszy ale tempo z jakim zżera opony potrafi mu przysporzyć problemów. Button, Webber, Vettel, Rosberg, Massa (jak nie pada
Inna sprawa, że Vettela nie lubię za to samo za co nie lubiłem Hamiltona przez większość jego kariery. Jest jak duże dziecko. Niedojrzały. Co pokazał parę razy w zeszłym roku.
Hamilton mniej więcej dojrzał, może jemu też się uda.
-
Padre

Krótko bo głowa mi pęka jak nie wiem
:
1. Red Bull – niestety – miażdży na chwilę obecną. Dobrze dla Webbera, może jeszcze utrze troszkę nosa małolatowi.
2. McLaren mnie zaskoczył wysoką formą. Zasłona dymna z testów zadziałała
3. Pietrov – duży plus. Chyba poczuł że teraz to on gra pierwsze skrzypce w zespole a Heidfeld jest "gościem", zwłaszcza po dzisiejszych kwalifikacjach
4. Ferrari – też zaskoczenie ale "in minus"
To dopiero pierwsze kwalifikacje przed pierwszym wyścigiem więc tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo – wiele rzeczy mogło zależeć od czynników losowych. Po 3, 4 wyścigach będzie można wstępnie ocenić układ sił w obecnym sezonie.
1. Red Bull – niestety – miażdży na chwilę obecną. Dobrze dla Webbera, może jeszcze utrze troszkę nosa małolatowi.
2. McLaren mnie zaskoczył wysoką formą. Zasłona dymna z testów zadziałała
3. Pietrov – duży plus. Chyba poczuł że teraz to on gra pierwsze skrzypce w zespole a Heidfeld jest "gościem", zwłaszcza po dzisiejszych kwalifikacjach
4. Ferrari – też zaskoczenie ale "in minus"
To dopiero pierwsze kwalifikacje przed pierwszym wyścigiem więc tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo – wiele rzeczy mogło zależeć od czynników losowych. Po 3, 4 wyścigach będzie można wstępnie ocenić układ sił w obecnym sezonie.

Blade napisał(a):Heidfeld jest "gościem", zwłaszcza po dzisiejszych kwalifikacjach
Heidfeld wpadł na ostatnim okrążeniu na jakąś lokomotywkę z HRT i coś jeszcze. No ale z drugiej strony miał 20 minut na zrobienie chociaż średniego okrążenia, a jak widać po Pietrowie, auto potrafi
Blade napisał(a):To dopiero pierwsze kwalifikacje przed pierwszym wyścigiem więc tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo – wiele rzeczy mogło zależeć od czynników losowych. Po 3, 4 wyścigach będzie można wstępnie ocenić układ sił w obecnym sezonie.
Dokładnie. Melbourne jest torem ulicznym, więc więcej będzie wiadomo dopiero po Malezji i Chinach.
-
Padre

Don Corleone napisał(a):No ale z drugiej strony miał 20 minut na zrobienie chociaż średniego okrążenia, a jak widać po Pietrowie, auto potrafi
Dokładnie. Aż chce się powiedzieć że widać wkład Roberta w tworzeniu bolidu

W zeszłym sezonie standardem było 0,5-0,7 między Robertem, a Vitalijem. Zakładając nawet, że Pietrow przyspieszył w tym roku (w co nie wierzę za bardzo) to i tak czas był by w okolicach miejsca 4-3.
Zastanawia mnie też ogromna strata Webbera. W zeszłym sezonie różnice między nimi (poza ostatnim wyścigiem, gdzie Webber nagle przestał umieć jeździć w kwalifikacjach
) szły zazwyczaj nie w dziesiąte, a w setne części sekundy. Jak było między nimi 0,2 to była bardzo duża różnica, a teraz 0,8. To więcej niż Kub-Pet 
Zastanawia mnie też ogromna strata Webbera. W zeszłym sezonie różnice między nimi (poza ostatnim wyścigiem, gdzie Webber nagle przestał umieć jeździć w kwalifikacjach
-
Padre

Don Corleone napisał(a):Zastanawia mnie też ogromna strata Webbera.
Podejrzewam różne strategie a co za tym idzie ustawienia auta dla każdego z kierowców. Dużo zmian w tym sezonie, nowe opony, niewiadoma ilość pit-stopów... Mam nadzieję że to jest powodem. Bo jak się okaże że Wunder Kid Vettel zdominuje F1 całkowicie to przy nieobecności Kubicy znów będę zasypiać na transmisjach

Blade napisał(a):Podejrzewam różne strategie a co za tym idzie ustawienia auta dla każdego z kierowców.
Wychodzi, że nie:
“I was disappointed with my performance today. Sebastian put in a very good lap. I’m a little bit mystified by the gap to be honest, I tried my best. I’ll have to go through it and have a look at where I can improve and go from there. It’s frustrating, but credit to the team; the guys have done an incredible job. Obviously it wasn’t the best day for me, but the bar is high. I would like to have done better, but reflecting on the performance of the team and what they’ve done over the winter – it’s incredible.”
Oby to był tylko zły dziań jak mówi.
-
Padre

Witam.
Wrazenia po dzisieszym wyscigu mieszane...
po pierwsze forma RedBulla duuuuzy + okolo 0.8s przewagi na okr to jest taka masakra ze szczena opada!
McLaren spodziewalem sie dobrego wyniku te typy tak maja (pozorowanie slabej formy)
Ferrari w sumie mnie rozczarowalo. Zapowiadalo sie dobrze a tu kicha
Mercedes raczej z tylu zapowiada sie kiepski rok.
LotusRenaut mile zaskoczenie auto moze byc 3-4 sila
Toro Rosso widac ze maja cos wspolnego z RedBullem
Sauber widac ze chlopaki w tym sezonie beda sie liczyc maja wbrew pozora dobrych mlodych zawodnikow ktorzy wypadli lepiej od nie jednych starych wyjadaczy
Co do kierowcow to jestem pod wrazeniem L. Hamiltona i jego agressywnych przejazdow chlopak zrobil robote. Mark Webber wydaje mi sie ze pojechala zachowawczo... Nie chcial sie wdawac w pojedynek z Vettelem. Alonso jak by wiedzial ze nie zdziala nic dobrego i odpuscil... nie widac bylo zeby walczyl
Vettel masakrator i predator bezbledna i czysta jazda ktora owocuje wynikami choc auto tez ma tu duzy wplyw. Petrow baardzo mile zaskoczenie pojechal chyba zyciowe kwalifikacje napewno te sa w jego pierwszej 4
i tu cisnie sie na usta... oj ty nierosadny Robercie
i ostatni zasawodnik Buemi kory tez chyba tak jak Vitek pojechal jedne z najszybszych kwalifikacji.
Jutro wyscig Ja obstawiam Vet Ham Web i zacieta walke albo w sumie labedzi spiew w wykonaniu Hamiltona w pogoni za P1
Ps w 2010 Vettel w Q3 zdobyl P1 uzyskujac 1:23.919 w 2011 w Q3 wykrecil 1:23.529 a to daje do myslenia
Wrazenia po dzisieszym wyscigu mieszane...
po pierwsze forma RedBulla duuuuzy + okolo 0.8s przewagi na okr to jest taka masakra ze szczena opada!
McLaren spodziewalem sie dobrego wyniku te typy tak maja (pozorowanie slabej formy)
Ferrari w sumie mnie rozczarowalo. Zapowiadalo sie dobrze a tu kicha
Mercedes raczej z tylu zapowiada sie kiepski rok.
LotusRenaut mile zaskoczenie auto moze byc 3-4 sila
Toro Rosso widac ze maja cos wspolnego z RedBullem
Sauber widac ze chlopaki w tym sezonie beda sie liczyc maja wbrew pozora dobrych mlodych zawodnikow ktorzy wypadli lepiej od nie jednych starych wyjadaczy
Co do kierowcow to jestem pod wrazeniem L. Hamiltona i jego agressywnych przejazdow chlopak zrobil robote. Mark Webber wydaje mi sie ze pojechala zachowawczo... Nie chcial sie wdawac w pojedynek z Vettelem. Alonso jak by wiedzial ze nie zdziala nic dobrego i odpuscil... nie widac bylo zeby walczyl
Vettel masakrator i predator bezbledna i czysta jazda ktora owocuje wynikami choc auto tez ma tu duzy wplyw. Petrow baardzo mile zaskoczenie pojechal chyba zyciowe kwalifikacje napewno te sa w jego pierwszej 4
i tu cisnie sie na usta... oj ty nierosadny Robercie
i ostatni zasawodnik Buemi kory tez chyba tak jak Vitek pojechal jedne z najszybszych kwalifikacji.
Jutro wyscig Ja obstawiam Vet Ham Web i zacieta walke albo w sumie labedzi spiew w wykonaniu Hamiltona w pogoni za P1
Ps w 2010 Vettel w Q3 zdobyl P1 uzyskujac 1:23.919 w 2011 w Q3 wykrecil 1:23.529 a to daje do myslenia
Ostatnio edytowano 26 mar 2011, 11:32 przez HKSze, łącznie edytowano 3 razy
Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica

- Od: 6 wrz 2009, 20:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
Red Bulla, Renault, Toro Rosso, WebberHKSze napisał(a):Red Bula... Renout... Torro Roso... Weeber
Oj tak. Wielki plus dla niego. Mam nadzieję, że będę odszczekiwał to co napisałem, że nie wydaje mi się żeby przyspieszył w stosunku do zeszłego rokuHKSze napisał(a):Petrow baardzo mile zaskoczenie pojechal chyba zyciowe kwalifikacje
-
Padre

Brawa dla Pietrowa. Oby tak dalej.
Jestem bardzo mile zaskoczony
No i się potwierdziło znów:
"Fernando, Vitalij is faster than you"
Jestem bardzo mile zaskoczony
No i się potwierdziło znów:
"Fernando, Vitalij is faster than you"

-
Padre

hehhe dobre
zgadazam sie z toba i wogule wyscig ciekawy. Bravoo dla Petrova to jego zyciowy wynik 

Jaka była ostatnia rzecz jaka przeleciała księżnie Dianie przez głowę?
– ..... chłodnica
– ..... chłodnica

- Od: 6 wrz 2009, 20:02
- Auto: EC MX-3 2.5 V6 24V 95 KLZE Yaris 1.0 1SZ-FE
Alrmera N16
Znów Alonso za Pietrowem

W ogóle to sobie zainstaluj słownik w przeglądarce

HKSze napisał(a):wogule
W ogóle to sobie zainstaluj słownik w przeglądarce
-
Padre