Crazy_Joe napisał(a):– CASTROL 10W60 EDGE SPORT
– wymieniany VALVOLINE 10W 60 Racing VR1
W jakim celu? Zamierzasz przejść na niemal dwukrotnie wyższą lepkość z 5w40 na 10w60

www.mazdaspeed.pl
Tomek6 napisał(a):Crazy_Joe napisał(a):– CASTROL 10W60 EDGE SPORT
– wymieniany VALVOLINE 10W 60 Racing VR1
W jakim celu? Zamierzasz przejść na niemal dwukrotnie wyższą lepkość z 5w40 na 10w60
Tomek6 napisał(a):Przepraszam, nie doczytałem tutaj do końcaAle nie zmienia to faktu, że 10w60 to za ciężki olej dla tego silnika, takie jest moje zdanie. Jak oceniasz kondycje silnika? Są jakieś wycieki?
Jeśli wydaje się być w porządku zalałbym 5w40 np. TOP TEC 4100 od Liqui Moly, może coś od Valvoline np MaxLife Synthetic 5w40, oferta na rynku jest szeroka
Crazy_Joe napisał(a):swoje kroki raczej skieruje w strone 10W – 60 no i teraz marka...
Crazy_Joe napisał(a):silnik – 1,8i (90KM)
piopak1976 napisał(a):mazdy 323 2,0 diesel 2002 rok, przebieg 110 000 km
piopak1976 napisał(a):czy moge zmienić na syntetyk lub pół syntetyk
Rafcio.s napisał(a):zalalem 10w40 po 15w mineralym, niestety okazalo sie ze silnik trup i poszedl do remontu
Rafał napisał(a):Rafcio.s napisał(a):zalalem 10w40 po 15w mineralym, niestety okazalo sie ze silnik trup i poszedl do remontu
Moje 100%, że nie tylko w misce olejowej znajdował się minerał. Tam musiał być zalany moto doktor.
Dobry minerał w normalnych warunkach zachowuje dobre parametry.
tadziomaru1 napisał(a):Rafał napisał(a):Rafcio.s napisał(a):zalalem 10w40 po 15w mineralym, niestety okazalo sie ze silnik trup i poszedl do remontu
Moje 100%, że nie tylko w misce olejowej znajdował się minerał. Tam musiał być zalany moto doktor.
Dobry minerał w normalnych warunkach zachowuje dobre parametry.
W dzisiejszych czasach dobre oleje mineralne nie są wcale takim złem jak się wielu wydaje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki