Proszę o opinie Audi 80

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez nemi » 11 mar 2011, 13:55

AlbatrosGrodno napisał(a):Ciekaw jestem co WY zrobilibyście gdyby trafiło Wam się takie padło?

Ja na ten przykład nie utyskiwałem na forum specjalnie jakim to jeżdżę złomem – auto było normalne na swój wiek. Napisałem esej na allegro, odliczyłem od ceny rynkowej koszty napraw i sprzedałem ze spokojnym sumieniem, ze świadomością, że nie wcisnąłem komuś g*wna z złotym papierku, tylko samochód z dużym przebiegiem, w którym przecież może zdarzyć się wszystko.

Tobie nikt by nie powiedział złego słowa, gdybyś napisał "zepsuło mi się to i to, naprawiłem, kosztowało mnie to dużo kasy – mam to gdzieś i sprzedaję" i na tym poprzestał. A Ty pisałeś tak: "zepsuło mi się to i to, naprawiłem, kosztowało mnie to dużo kasy – mam to gdzieś i sprzedaję". Jak zacząłeś sprzedawać, to już mówiłeś "auto jest doskonałe – wszystko wymienione, chodzi jak zegarek, brać – kupować. Oprócz tej rysy na drzwiach stan jest lepszy niż w salonie". A jak już sprzedałeś, to piszesz "Pozbyłem się wielkiego g*wna, strupa i strucla, który mi krwi napsuł".
Wystarczyło sprzedać poza forum, nie kwiczeć na każdym kroku jakie to wspaniałe/gówniane auto (zależnie od momentu – przed czy po sprzedaży) i nikt by się Ciebie nie czepił.
Mi osobiście nie podoba się to co piszesz, ale i tak do samego końca zachowałem życzliwość.
Ostatnio edytowano 11 mar 2011, 13:59 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez adamb » 11 mar 2011, 13:56

AlbatrosGrodno napisał(a):Ciekaw jestem co WY zrobilibyście gdyby trafiło Wam się takie padło?
Podkreślam raz jeszcze auto było doinwestowane i zadbane,miało służyć dla mojej rodziny przez parę lat,niestety okazało się niewypałem,pomimo inwestycji i pracy oraz kosztów włożonych w tą Mazdę...
Sądziłem że na tym forum spotkam ludzi którzy posiadają jakiś "grosz zrozumienia" widocznie pomyliłem się,jest garstka ludzi która współczuła mi problemów i poniesionych kosztów,część z nich pomogła mi poradą,która okazała się bardzo pomocna.Dziękuje im za to..
Choć najbardziej naraziłem się dość znacznej grupie forumowiczów za to że napisałem o tym co myślę na temat marki Mazda dostępności cenom części zamiennych i o tym żeby znaleźć do tego mechanika trzeba jechać niekiedy 400km,żal Panowie że nie umiecie przyjąć pewnego punktu widzenia..szczególnie krytycznego wobec wspaniałej marki Mazda.
W tym momencie opuszczam to forum i dziękuje za pomocne porady co do zakupu "nie mazdy"..
Zapewne zaraz tu powstaną hymny pochwalne i radosne że odeszłem z tego forum,zapewne..
Kończę swoją karierę na tym forum słowami pewnej piosenki :

Mówią o mnie w mieście: "Co z niego za typ?
Wciąż chodzi pijany, pewno nie wie co to wstyd
Brudny, niedomytek, w stajni ciągle śpi!
Czego szukasz w naszym mieście?
Idź do diabła" – mówią ludzie pełni cnót
Ludzie pełni cnót
/dżem/

to ze ci trafila sie skarbonka to nie uogulniaj calej marki, zmienisz na wieswagena czy tym podobne cudo to tez pewnie bedziesz musial "doinwestowac" ale tak to juz jest z uzywanymi autami.
ja swoja vectre nazywam skarbonka bo wsadzilem w nia wiecej niz w 7 japoncow poprzednich razem wzietych, ale to tylko samochod. papa
Forumowicz

Od: 22 kwi 2010, 22:55
Auto: Biale

Postprzez brii » 11 mar 2011, 14:11

nemi napisał(a):Jakie to szczęście, że jesteśmy już na 4 stronie bezowocnego wątku, z którego nic nie wyniknie i możemy sobie luźno podyskutować .

:D
Dawno już tak nie było ;) Pewnie mod dzisiaj tu wpadnie i ukróci nasze wybryki :(
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez nemi » 11 mar 2011, 14:14

...no właśnie – niby forum, a nie ma gdzie pogadać o motoryzacji <lol>.
Forumowicz

Postprzez adamb » 11 mar 2011, 14:16

nemi napisał(a):...no właśnie – niby forum, a nie ma gdzie pogadać o motoryzacji <lol>.

<spoko>
Forumowicz

Postprzez grabu122 » 11 mar 2011, 14:19

AlbatrosGrodno napisał(a):Zapewne zaraz tu powstaną hymny pochwalne i radosne że odeszłem z tego forum,zapewne..

A Ty zapewne gdy będziesz miał "nie mazdę" opiszesz w jaki kanał władowałeś się z 626 i jak to potraktowała Cię część użytkowników forum mazdaspeed, która nie potrafiła tego zrozumieć :P

Tylko oczywiście nie wspomnisz, że najpierw próbowałeś na forum sprzedać to auto mówiąc o nim w samych superlatywach, a gdy już je sprzedałeś nagle obrót o 180stopni :D
Forumowicz

Od: 28 paź 2008, 20:29

Postprzez JohnnyB » 11 mar 2011, 14:37

nemi napisał(a):Tobie nikt by nie powiedział złego słowa, gdybyś napisał "zepsuło mi się to i to, naprawiłem, kosztowało mnie to dużo kasy – mam to gdzieś i sprzedaję" i na tym poprzestał. A Ty pisałeś tak: "zepsuło mi się to i to, naprawiłem, kosztowało mnie to dużo kasy – mam to gdzieś i sprzedaję".

Czytam to zdanie po raz 6 i nie wiem o co "kaman" <lol>

Zaczął się bardzo interesujący wątek motoryzacyjny :–) :>
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez bieski » 11 mar 2011, 14:40

JohnnyB napisał(a):Czytam to zdanie po raz 6 i nie wiem o co "kaman" <lol>

JohnnyB bo to trzeba czytac z tym ponizej :)

nemi napisał(a):Jak zacząłeś sprzedawać, to już mówiłeś "auto jest doskonałe – wszystko wymienione, chodzi jak zegarek, brać – kupować. Oprócz tej rysy na drzwiach stan jest lepszy niż w salonie". A jak już sprzedałeś, to piszesz "Pozbyłem się wielkiego g*wna, strupa i strucla, który mi krwi napsuł".
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez nemi » 11 mar 2011, 14:41

JohnnyB napisał(a):Czytam to zdanie po raz 6 i nie wiem o co "kaman"

Chodziło mi o to, że na tym nie poprzestał ;). Gdyby powiedział tylko, że ma kłopoty z autem – nikt by nic nie mówił. Ale napisał, że ma kłopoty z autem i dwukrotnie zmieniał front :P. Czytaj całość – to powtórzenie jest tam specjalnie :P.

Ale... sam się łapię na tym, że zbyt często stosuję zdania wielokrotnie złożone. Zbyt wielokrotnie <lol>.
Forumowicz

Postprzez adamb » 11 mar 2011, 14:43

JohnnyB napisał(a):
nemi napisał(a):Tobie nikt by nie powiedział złego słowa, gdybyś napisał "zepsuło mi się to i to, naprawiłem, kosztowało mnie to dużo kasy – mam to gdzieś i sprzedaję" i na tym poprzestał. A Ty pisałeś tak: "zepsuło mi się to i to, naprawiłem, kosztowało mnie to dużo kasy – mam to gdzieś i sprzedaję".

Czytam to zdanie po raz 6 i nie wiem o co "kaman" <lol>

Zaczął się bardzo interesujący wątek motoryzacyjny :–) :>

z caloscia ma sens :D
Forumowicz

Postprzez JohnnyB » 11 mar 2011, 15:30

nemi napisał(a):Chodziło mi o to, że na tym nie poprzestał ;). Gdyby powiedział tylko, że ma kłopoty z autem – nikt by nic nie mówił. Ale napisał, że ma kłopoty z autem i dwukrotnie zmieniał front :P. Czytaj całość – to powtórzenie jest tam specjalnie :P.

Ale... sam się łapię na tym, że zbyt często stosuję zdania wielokrotnie złożone. Zbyt wielokrotnie <lol>.

Nie no sedno wyłapałem, aczkolwiek ja po tym powtórzeniu nie stosowałbym "kropki" i zastosował zdanie "zbyt" wielokrotnie złożone :–) .

Kurde coraz bardziej mi się ten temat podoba, można się dowiedzieć co nieco o motoryzacji o gramatyce :-P .
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez bieski » 11 mar 2011, 15:33

JohnnyB napisał(a):Kurde coraz bardziej

Mi tez sie podoba. A najlepszy to jest ten gosciu co pisze ze go nie lubimy bo napisal kiedys gdzies tam ze czesci do Mazdy sa drogie <rotfl>
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez brii » 11 mar 2011, 15:43

I który myśli, że go nie lubimy dlatego, że nie lubi Mazd hahaha

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Postprzez AlbatrosGrodno » 11 mar 2011, 15:45

Zakupiłem Opla Vectrę 1.8 dla zainteresowanych.
Papa :)
Forumowicz

Od: 1 sty 2010, 21:55
Auto: Opel Vectra 1.8 135KM 1997r

Postprzez Bartek1986 » 11 mar 2011, 15:52

Mamy nadzieję, że już się popsuła <lol>

Ediit: Ja od dwóch i pół roku w 626 GE FS 97r. miałem dwie naprawy: urwał się kabelek od wentylatora chłodnicy – koszt naprawy – 10gr
Zepsuł się kabel wysokiego napięcia i walił iskrę na bok – koszt naprawy – 0zł miałem w garażu ze starej mazdy :D

A i raz mi się popsuły klocki z przodu <lol> nie wiem jak one się mogły skończyć :P
Obrazek
Forumowicz

Od: 28 wrz 2005, 13:44
Auto: Impreza GF8 GT
Impreza GF8 GT
Impreza GC8 GT Nardi Torino
Impreza GF8 STi
Impreza GC8 STi +++
Volvo S80 V8

Postprzez nemi » 11 mar 2011, 15:57

AlbatrosGrodno napisał(a):Zakupiłem Opla Vectrę 1.8 dla zainteresowanych.

Jest taki klub Vectra Unlimited (miły, sympatyczny i naprawdę całkiem OK). Warto zajrzeć, jak coś padnie ;).
Forumowicz

Postprzez brii » 11 mar 2011, 16:08

AlbatrosGrodno napisał(a):Zakupiłem Opla Vectrę 1.8

Kolor szmpański,sedan, przebieg ~150 000 – 170 000km, lakier bez zarzutu, zadbany środek poza małym blado-czerwonym śladem pod "klapką przeciwsłoneczną" pasażera?? :)

Forumowicz

Postprzez chmooreck » 11 mar 2011, 16:10

AlbatrosGrodno napisał(a):Zakupiłem Opla Vectrę 1.8 dla zainteresowanych.

Łezka się w oku kręci... Miałem Vectrę A '92 1.8i, poszła do handlarza jak miała 17 lat. Mechanicznie super, tylko olej i filtr oleju przez 6 lat.
Wymienione progi, porobione reperaturki tylnych błotników i pospawane podłużnice z tyłu, na podłodze dospawany kawał blachy (żeby nie wypaść)... Przeciekajęcego od roku dachu (z tyłu przy szybie) nie chciało mi się już naprawiać ;–)

Przesiadkę do Mazdy 6 wspominam dobrze...
Ostatnio edytowano 11 mar 2011, 16:12 przez chmooreck, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Od: 17 maja 2008, 18:37
Auto: M3 BP '19 2.0 180KM
M3 BM '14 2.0 120KM

Postprzez Szymon » 11 mar 2011, 16:12

brii napisał(a):
AlbatrosGrodno napisał(a):Zakupiłem Opla Vectrę 1.8

Kolor szmpański,sedan, przebieg ~150 000 – 170 000km, lakier bez zarzutu, zadbany środek poza małym blado-czerwonym śladem pod "klapką przeciwsłoneczną" pasażera?? :)

dodałbym jeszcze, że w miejscu airbagów są wsadzone reklamówki z tesco :P
Forumowicz

Od: 23 mar 2008, 00:01
Auto: ‘13 Lexus IS250 III
‘16 Scenic w Longu
‘03 Mx-5 NB FL Silver Blues

Postprzez wilusjdm » 11 mar 2011, 16:28

Zyg napisał(a):dodałbym jeszcze, że w miejscu airbagów są wsadzone reklamówki z tesco :P

i zapomniałeś dodać, że rok temu była po totalnym dzwonie z czego masz zdjęcia wypadku w podsufitce :D :D

Albatrosie myślałem że kupisz Golfin'e 3 :D ehh :(

PS. A z tego co pisałeś miałeś sie z forum już pożegnać, nawet piosenkę na pożegnanie nam napisałeś :D
Forumowicz

Od: 6 mar 2011, 13:51
Auto: Była:
Mazda 323F Z5
Alfa Romeo 156 SW
Jest:
Mazda 323F Sportive