Demontaż tapicerki drzwi – 626 GE
1, 2
Witam
Mam mam mały problem mianowicie chodzi mi o to, muszę dostać się do zamka w celu wymiany wkładki i niebardzo wiem jak zdjąć boczek ( w którym miejscu znajdują się śruby mocójące, i jak wyjąć wkładkę zamka )z drzwi żeby czegoś nie pourywać.
Z góry dziękuję za pomoc
Mam mam mały problem mianowicie chodzi mi o to, muszę dostać się do zamka w celu wymiany wkładki i niebardzo wiem jak zdjąć boczek ( w którym miejscu znajdują się śruby mocójące, i jak wyjąć wkładkę zamka )z drzwi żeby czegoś nie pourywać.
Z góry dziękuję za pomoc
-
ADM
eeeh, nie chce mi się szukać ale było o tym nie raz .......
Boczek w GE (drzwi przednie) masz przykręcony dwoma wkrętami (obok głośnika i z tyłu). Znajdziesz te miejsca jak się przyjrzysz (zasłania je tapicerka ale są w niej nacięcia). Jak odkręcisz to wtedy trzeba odciągnąć boczek od drzwi – trzymają same kołki.
Jak zdejmiesz to zobaczysz jak jest montowany zamek.
Btw. gdzie dostałeś wkładkę?
Boczek w GE (drzwi przednie) masz przykręcony dwoma wkrętami (obok głośnika i z tyłu). Znajdziesz te miejsca jak się przyjrzysz (zasłania je tapicerka ale są w niej nacięcia). Jak odkręcisz to wtedy trzeba odciągnąć boczek od drzwi – trzymają same kołki.
Jak zdejmiesz to zobaczysz jak jest montowany zamek.
Btw. gdzie dostałeś wkładkę?
Grzyby napisał(a):dwoma wkrętami
A nie trzema?bo z tego co pamiętam jeszcze trzyma śruba schowana w... nie wiem jak to opisać... mini schowku,miejscu gdzie znajduje się "odgromnik" do "odelektryzowania" kierowcy.Na dnie jest kawałek tkaniny,a pod nią wkręt.
tak wiem znalazłem ją. Ale mam jeszcze jedno pytanko jak nazywa się prawidłowo urządzenie które znajduje się przy klamce a służy do załączania podświetlenia zamka chyba mam spalpne bo dioda jest dobra i jaki jest koszt tego urządzenia i gdzie tego szukac?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
ADM
Marcin napisał(a):A nie trzema?
a nawet czterema (jeszcze klamka od środka)

Zapomniałem
ADM napisał(a):jaki jest koszt tego urządzenia i gdzie tego szukac?
chyba jedynie w ASO
ADM
Grzyby napisał(a):gdzie dostałeś wkładkę?
i jeszcze jedno – nie pogrubiaj tekstu
wkładkę dostałem od kolegi, ale znalazłem też na szrocie. Hm czyli piszecie że czeka mnie wizyta w ASO 
-
ADM
a to nie jest zwykły mikrostyk?ADM napisał(a):k nazywa się prawidłowo urządzenie które znajduje się przy klamce a służy do załączania podświetlenia zamka
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
ma ktos jakas fotorelacje jak wyjac ta wkladke.nie robilem tego nigdy a nie chce nic polamac? i w koncu ile jest srub ktore trzymaja tapicerke ? 

>>>>>>>LOVE PARADE<<<<<<<>>>>>>>>LOVE 626 GE<<<<<<<<
- Od: 12 lut 2010, 10:40
- Auto: Mazda 626 GE 1,8 96r.
dziekuje
Trójkącik od lusterka trzyma się na zatrzaskach (uważaj można je połamać!) Po odkręceniu śrubek zaznaczonych na czerwono delikatnie odciągaj tapicerkę od dołu – trzyma się na około na kołkach zatrzaskowych

czyli zeby zdjac tapicerke trzeba zdjac ten trojkacik najpierw,tak?
Witam mam problem z prawa szyba "elektryczna" od strony pasazera jakis czas temu podczas zamykania zaczela sie zacinac no i po zamknieciu nie dalo sie jej juz otworzyc . Pytanie brzmi w ktorych miejscach sa mniej wiecej umiejscowione zatrzaski i sruby i w jaki sposob najprosciej zdjac tapicerke drzwi.
- Od: 12 sty 2011, 16:14
- Auto: MAZDA 626 GE 1.8 105KM 1994r
1, 2