problem z amortyzatorami jedynie zimą
Strona 1 z 1
witam wszystkich ! mam pewien problem z moimi tylnymi amortyzatorami . Niewiem dlaczego ale jak jest mróz i to mi jeden zamarza na jakisz czas i wogle nie pracuje i tak wala w kielichy jak miały by mi zaraz odpaść . ALE jak jest ciepło to wszystko jak ręka odioł wszystko jest idealnie pracuja super i stukanie przestaje
KTO MA JAPOŃCA JEZDZI DO KOŃCA !
- Od: 5 lut 2009, 19:06
- Auto: MAZDA 323F 1,5 16V ROK96
Jak przyszły te mega mrozy to miałem to samo jak sie troche ociepliło to faktycznie przestało stukać i teraz przy mniejszych czasem ale nie zawsze znowu stuka...
- Od: 7 sie 2009, 14:42
- Auto: Mazda 323F BA 1995 1,5 benzyna
matteusz3 to masz amorki do wymiany
często się zdarza, że w lecie jest ok a pod wpływem mrozu wychodzą jakieś rzeczy. ja też wymieniałem amorki z tyłu w sylwestra
:D:D bo miałem to samo, amor na mrozie walił jak salony, teraz ok jest ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
często się zdarza, że w lecie jest ok a pod wpływem mrozu wychodzą jakieś rzeczy. ja też wymieniałem amorki z tyłu w sylwestra

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ostatnio edytowano 31 lip 2011, 16:01 przez Lesiu, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 1 gru 2005, 12:29
- Auto: 323F BA Z5 :] '96
Woda dostaje się do nieszczelnego amortyzatora i chwyta mróz. Podnośnik wąż ogrodowy podłączony do ciepłej wody i jazda. Po 5 minutach puszcza. Wiem że to drastyczne, ale jeśli nie ma wyjścia a trzeba jechać... POmaga też odmrażacz do zamków.
Ostatnio edytowano 21 lut 2011, 20:42 przez stanley88, łącznie edytowano 1 raz
Kupię felgi czarne alu. 15" lub 16" z oponami
- Od: 16 sty 2009, 09:05
- Auto: 323f BA
u mnie nawet po wymianie takie skrzypienie nie ustąpiło.. z tyłu i z przodu tak skrzypią że... ale to tylko przy takim mrozie większym jak dziś.. nic tylko pozostaje pogodzić się z tym hi hi 
Johny V6 :)
- Od: 16 cze 2010, 23:48
- Auto: Mazda 323f V6 :)
Witam podłącze sie do tematu bo tydzień temu wymieniałem amortyzatory z przodu bo to fakt jak są już na wykończeniu to przy mrozie walą ale tylko olejowe bo kwestia ile oleju wycisło a ile zostało w amortyzatorach a nie żadna woda zamarzająca
. Jeżeli komuś stukają na mrozie to proponuje sprawdzić nadkola i zobaczyć czy nie są ochlapane olejem bo to oznacza ze czeka nas wydatek osobiście polecam gazowe amory monroe 190 zł zapłaciłem na przód za sztukę. Pozdrawiam

- Od: 15 lip 2008, 20:55
- Auto: mazda 323f BA 97r Z5 1.5
Strona 1 z 1