pawelsz napisał(a):Niestety nie ma potwierdzonych informacji ze zadziała to w wersji europejskiej.
Niestety informacja jest potwierdzona – ten panel do konca nie dziala z wersja europejska.
Mam ten panel i sam sprawdzilem, klima, awaryjki, odmrazanie szyby, wybor wlotu powietrza i przycisk ac dzialaja, tylko wyswietlacz nie dziala. Wyswietla sie jakby przesterowanie.
Wiec albo zostanie ten panel uzyty z wersja usa albo bedzie trzeba czesc starego radia zostawic w srodku, choc ta opcja wg mnie tylko wtedy jak ktos bardzo chce miec u siebie radyjko z wysuwanym wyswietlaczem..
Mnie zastanawia fakt, dlaczego sa takie duze rozbieznosci w cenach panelu Metra2 pomiedzy wersja amerykanska a europejska?
Ciekawostka w Metra2 T jest to, ze mozna sobie ustawic dowolny napis w miejscu gdzie normalnie wyswietlane jest info np. o stacji radiowej...
Nie jestem przekonany, ze duza cena panelu do wersji europejskiej to tylko wynik "taniego patentu" jakiejs frmy ktora o produkuje bo jak tak by bylo to ktos juz dawno by info udostepnil jak to robic..
Musi to byc bardziej skomplikowane..
Nie rozumie dlaczego boicie sie opcji by zostawic czesc starego radia schowanego gdzies we wnetrzu..
Tak naprawde to nie jest az tak duzo pracy, robilem kiedys test z polaczonym wszystkim "na pajaka" i dzialalo...
Wg mnie najmniej inwazyjna opcja jest wsadzenie jednostki na 1din w miejsce oryginalnego cd, bez jej przedniego panelu i tak, aby bylo jak najblizej panelu mazdy. NIe wiem czy wszystkie radia tak maja, ale to radio co mialem w rekach mialo "szpare" cd na tej samej wysokosci co oryginalne mazdowskie radio.
Wystarczy przedluzyc sobie polaczenie do sciaganlego panelu nowego radia i umiescic je np. w gornym schowku...
W razie sprzedazy wystarczy poprostu wsadzic stary odtwarzacz cd w swoje miejsce i bedzie wszystko tak, jak przed przerobka...
A jezeli do tego sie ma radyjko z mozliwoscia podlaczenia sterowania za pomoca pilota + funkcje uczenia to praktycznie obsluga jest bezproblemowa...
Inne opcje dla tych ktorzy chca bardziej osiagnac efekt wizualny albo wsadzic jednostke na 2din ale wtedy trzeba wydac wiecej pieniedzy i poswiecic wiecej czasu...