Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez Radex » 28 sty 2011, 15:35

wlasnie sobie robie salateczke z tunczyka.
2 tunczyki z puszki
4 jajka na twardo
szczypiorek
cebula
majonez, musztarda, przyprawy
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez sedek » 28 sty 2011, 16:16

gołąbki mmm :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 4 sie 2010, 23:42
Posty: 29
Auto: Mazda 323f BJ 1.6 2001r

Postprzez Ania_TM » 28 sty 2011, 17:59

Radex napisał(a):wlasnie sobie robie salateczke z tunczyka.
2 tunczyki z puszki
4 jajka na twardo
szczypiorek
cebula
majonez, musztarda, przyprawy


<spoko> smaczne :P
Ania_TM
 

Postprzez Bartg » 28 sty 2011, 18:02

Spaghetti na ostro z sosem Louisiana Gold <jem>
Avatar użytkownika
Moderator
CUP 2011 miejsce 3
 
Od: 23 sty 2008, 22:25
Posty: 7832 (27/126)
Skąd: Łódź
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Radex » 28 sty 2011, 19:26

Widzewianka_TM napisał(a): <spoko> smaczne :P

a co, zgapiłaś? :D
Bartg napisał(a):Spaghetti na ostro z sosem Louisiana Gold

ja kupiłem sobie duużą butle takiego sosiku ale innej firm
Obrazek
Sweet Chilli souse (sos słodko ostry), zwlaszcza do dań z kurczaka ale w innych rolach także sprawuje się nieziemsko, np spaghetti.
a tortilla z tym sosem i sosem czosnkowym po prostu wymiata!! <serduszka>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Bartg » 28 sty 2011, 19:46

A co za firma ? To luknę jak będę kiedyś markecie, też lubię takie różne wynalazki :>
Avatar użytkownika
Moderator
CUP 2011 miejsce 3
 
Od: 23 sty 2008, 22:25
Posty: 7832 (27/126)
Skąd: Łódź
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez IraZ » 28 sty 2011, 19:58

pieczony kawał świńskej <dupa> z ziemniaczkami i kiszony. Pod to <piwo>2x 0,33 Lubleskie mocne.
później podusia, kocyk i mała poobiednia dżemka do 16:00. I like it <spoko> <faja>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Ania_TM » 28 sty 2011, 20:07

ja dziś skusze się na sharme na kolację <rotfl>

zgapiłam, a co Radex, nie wolno? <faja>
Ania_TM
 

Postprzez Radex » 28 sty 2011, 21:01

Bartg napisał(a):A co za firma ? To luknę jak będę kiedyś markecie, też lubię takie różne wynalazki

nawet nie będę szedł oglądać jaka firma bo i tak kupiłem to w Luksemburgu :D ale w markecie powinno być u nas :)
są tego małe buteleczki coś ala tabasco, ale najlepiej się opłaca kupić duż butlę coś koło 1l.
co byś nie kupił to jest to raczej sprawa bardziej egzotyczna a nie taka którą masowo podrabiają także powinno być git <spoko> <serduszka>

IraZ napisał(a):pieczony kawał świńskej z ziemniaczkami i kiszony. Pod to 2x 0,33 Lubleskie mocne.
później podusia, kocyk i mała poobiednia dżemka do 16:00. I like it

takiemu to dobrze :P

Widzewianka_TM napisał(a):ja dziś skusze się na sharme na kolację
zgapiłam, a co Radex, nie wolno?

wolno a nawet trzeba :)
ciesze sie ze smakowało, normalnie do tego jeszcze daje jeden ser topiony goude, wtedy robi sie taka lepsza paćka i można kanapki smarować

zresztą można łączyć co komu do głowy wpadnie. często taką sałatkę z tuńczyka robią w pomieszaniu z ryżem.

ale i tak najlepsza jest sałatka "gyros"! <serduszka>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Rafał » 28 sty 2011, 21:08

Dzisiaj kapuśniaczek z żonki rąk własnych :D
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sie 2006, 07:27
Posty: 1827
Skąd: Sieraków
Auto: JapanMuscleCar

Postprzez Bartg » 28 sty 2011, 21:24

Radex napisał(a):
Bartg napisał(a):A co za firma ? To luknę jak będę kiedyś markecie, też lubię takie różne wynalazki

nawet nie będę szedł oglądać jaka firma bo i tak kupiłem to w Luksemburgu :D ale w markecie powinno być u nas :)
są tego małe buteleczki coś ala tabasco, ale najlepiej się opłaca kupić duż butlę coś koło 1l.
co byś nie kupił to jest to raczej sprawa bardziej egzotyczna a nie taka którą masowo podrabiają także powinno być git <spoko> <serduszka>

IraZ napisał(a):pieczony kawał świńskej z ziemniaczkami i kiszony. Pod to 2x 0,33 Lubleskie mocne.
później podusia, kocyk i mała poobiednia dżemka do 16:00. I like it

takiemu to dobrze :P

Widzewianka_TM napisał(a):ja dziś skusze się na sharme na kolację
zgapiłam, a co Radex, nie wolno?

wolno a nawet trzeba :)
ciesze sie ze smakowało, normalnie do tego jeszcze daje jeden ser topiony goude, wtedy robi sie taka lepsza paćka i można kanapki smarować

zresztą można łączyć co komu do głowy wpadnie. często taką sałatkę z tuńczyka robią w pomieszaniu z ryżem.

ale i tak najlepsza jest sałatka "gyros"! <serduszka>

Dzięki luknę przy okazji w dziale "kuchnie świata" <lol> Nono sałatka gyros rulez, tuńczykowa z ryżem basmati jest genialna ;)
Avatar użytkownika
Moderator
CUP 2011 miejsce 3
 
Od: 23 sty 2008, 22:25
Posty: 7832 (27/126)
Skąd: Łódź
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Ania_TM » 29 sty 2011, 17:13

dziś spagetti carbonara i czuje się jak kluska <lol>
Ania_TM
 

Postprzez IraZ » 30 sty 2011, 12:40

bitki w sosie własnym, ziemniaczki i surówka z jabłek i marchewki mniam,mniam :>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Marceli Szpak » 30 sty 2011, 13:18

Przyszła małżonka poleca:
Kotlet mielony + kasza gryczana + sos pieczarkowy + ogórek kiszony

<serduszka>
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 10 gru 2010, 14:55
Posty: 130 (1/0)
Skąd: Poniatowa / Lublin
Auto: 323F BJ 2.0 DITD 2000r.

Postprzez marsel » 30 sty 2011, 17:53

kawaler poleca kanapki z serkiem topionym i szynką <lol> do tego herbata <czarodziej>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 wrz 2010, 21:56
Posty: 232
Skąd: Turka
Auto: była Mazda 323F BJ 2.0 DiTD
jest Ducato

Postprzez nemi » 31 sty 2011, 08:51

Bartg napisał(a):Dzięki luknę przy okazji w dziale "kuchnie świata"

Nie musisz aż zaglądać do kuchni świata :P

U mnie takie sosy dostępne są w sklepiku osiedlowym nawet – ja polecam firmy Tao Tao, ale są też inne bardzo dobre. Szeroki wybór w Piotrze i Pawle, Bomi, Auchan i pewnie w wielu innych marketach.

Obrazek

Bez problemu w markecie dostaniesz dużą (litrową) butlę.
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 14:20
Posty: 7485 (100/271)

Postprzez Szalotka » 31 sty 2011, 11:18

U mnie dzis bigos <rotfl>
Jak przychodzi mi wypowiedziec albo napisać te słowo od razu sie rozluzniam :D
Wczoraj nie wytrzymalem i dziabnąłem sobie troszke tego rarytasu ale pełną moc bigosu zostawiam na dzis :) Oczywiscie do tego jeszcze ziemniaczki z koperkiem :)
Szalotka
 

Postprzez IraZ » 31 sty 2011, 11:25

gromaciek napisał(a):Oczywiscie do tego jeszcze ziemniaczki z koperkiem :)

...młode? to respect <faja>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez nemi » 31 sty 2011, 11:28

gromaciek napisał(a):Jak przychodzi mi wypowiedziec albo napisać te słowo od razu sie rozluzniam

Jak wpisujecie tu słowo "bigos", to za każdym razem się dziwię.
Może jestem jakimś dziwolągiem, ale ja jem bigos pewnie ze dwa razy w roku i w zupełności mi wystarczy. Po prostu nie przepadam.

Ja za to dziś mam coś gotowego – jestem na urlopie od rodziny, więc jak wrócę z pracy będę musiał sam sobie coś odgrzać. Chyba będzie to fasolka po bretońsku, z ohydną kiełbasą (pewnie z psa), którą spożyje za mnie kosz na śmieci :P.
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 14:20
Posty: 7485 (100/271)

Postprzez Szalotka » 31 sty 2011, 11:53

nemi napisał(a):Może jestem jakimś dziwolągiem, ale ja jem bigos pewnie ze dwa razy w roku i w zupełności mi wystarczy. Po prostu nie przepadam.

Nie jestes dziwolagiem :| Jak sam mowisz nie przepadasz za ta potrawa. Masz do tego prawo :)
Ja natomiast uwielbiam. I pewnie nie tylko ja :D

IraZ, jesli chodzi o ziemniaki to nawet jak nie są młode to do starych dodajesz masełko i na to koperek i jest czad komando :D
Szalotka
 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park