Po lekturze postów można doktorat o webasto napisać...

www.mazdaspeed.pl
lmax napisał(a):Czy jeżeli wyłączę webasto na "jajku" (lub nie ustawię żadnego programu czasowego jako aktywnego) , to dogrzewanie silnika się włączy samo czy nie?
lmax napisał(a):Zastanawiam się czy fakt obecności sterownika dodaje opcjonalną możliwość włączania i wyłączania, czy też ją przejmuje od sterującego termostatu i ten pozostaje nieaktywny.
yager napisał(a):Witam!
A u mnie wygląda to tak:
Odpalam mazdę (poniżej 10stopni) włącza się webasto po około 30 sekundach, a gdy wyłączę silnik huczy jak suszara na najwyższych obrotach po około 30s ustaje huczenie i słychać jedynie suszare na najniższych obrotach- wniosek, czy to głośne huczenie to wydmuch spalin z webasta a później to tylko wyłącza się pomału webasto z pracy?
I jeszcze jedno pytanie ostatnio jeszcze usłyszałem bulgotanie-szmeranie po wyłączeniu silnika z okolic schowka-co to może być? (Było wtedy dość mroźno, a silnik był włączony około 15minut dojazd do sklepu).
Dziękuję i pozdrawiam
LAJCIK29 napisał(a):bezpieczniki mam dobre bo sprawdzałem, to są te trzy w jednym pudełku tak?
LAJCIK29 napisał(a):Może faktycznie problem tkwi w przekaźniku. Muszę go tylko znaleźć .Wiecie gdzie on może się znajdować?
LAJCIK29 napisał(a):On jest w urządzeniu
LAJCIK29 napisał(a):całkiem osobo podpięty?
Działacz napisał(a):Brak sterownika do Webasto_czy istnieje inna obsługa, może mam trzymać się myśli że Webasto w moim aucie jest niekompletne? prosze o pomoc... Wcześniejsze wyjaśnienia wiele mi nie tłumaczą. pozdro
martinpl napisał(a):...a istnialo webasto bez sterownika? masz na mysli chyba dobrzewanie w Mazdzie 6 instalowanie fabrycznie, ale to nie jest typowe webasto i nie mozna tego ustawic sobie na jaka chcesz pore, ktos na forum pisal ze mozna to przerobic, ale koszty jakie podal to koszt uzywanego webasto na allegro
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6