Witam serdecznie
Opisze wszystko od początku żeby niczego nie przeoczyć
Kupiłem moją 626 w Holandii w roku 2008. Po przyjeździe do kraju okazało się ze nie pali najlepiej w sumie jak był silnik rozgrzany to nie chciała wcale palić. Został wymieniony zawór główny w pompie wtryskowej, przeczyszczone wtryskiwacze. I było Ok mazda paliła i brykała jak szalona. W lato 2009 wyjechałem na wakacje do Czarnogóry i przy prędkości 150 zaświeciła mi się kontrolka od świec. Ale do tej prędkości nic się nie działo i powrót już tylko do 150. Pojechałem na serwis gdzie usłyszałem że nic nie ma żadnych błędów i nie mogą tego sprawdzić bo u nas nie ma się gdzie tak rozpędzić ;–))
Przeczyścili mi wtryskiwacze mówiąc ze coś tam niby było jakiś mały syfek i może to to, okazji żeby to sprawdzić nie było do czasu kiedy miałem znowu okazję przejechać się do Niemiec i znowu wyskoczyła mi kontrolka od świec przy przekroczeniu 150 na liczniku.
Co roku wymieniam świece, olej, i wszystkie filtry, tankuję na BP tylko czasem na shell.
To wszystko nic bo da się z tym jeździć i w naszym kraju nie przekraczać 150.
Ale tej zimy spotkały mnie kolejne problemy. Pierwszy to uszkodzony rozrusznik (wymieniony jest ok)
2 to akumulator ( naładowałem dolałem wody jest ok ) odpala mimo temp. -15 ale po odpaleniu i przejechaniu kilku kilometrów przy obrotach 2700 zaświeca mi się kontrolna od świec i miga. Po wciśnięciu sprzęgła gaśnie kontrolka. i tak na każdym biegu.
Mazda jest z roku 1999 tak więc już swoje lata ma na liczniku 240000
Jak by ktoś miał jakieś pomysły proszę pisać może ktoś zna jakiegoś dobry warsztat w Katowicach lub okolicach do którego mogę się udać
Pozdrawiam i dziękuje Michał z Katowice
Migająca kontrolka świec przy obrotach 2700 i powyżej 150 km/h
Strona 1 z 1
Warsztat mazvagtech w Myslowicach. Wszystko znajdziesz na forum, tylko zacznij szukać. Polecam regulamin forum i poradnik. Pozdrawiam. Popraw temat albo trafia do kosza.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Zapala się kontrolka świeć i miga kod błędu P0216. Problem pojawia się tylko przy pierwszym uruchomieniu silnika, przy kolejnych już się nie pojawia.
Proszę o radę od czego zacząć
Filtr paliwa wymieniony 3 dni temu
Ogólnie w MAZ TECH Mysłowice wyłapali mi ten błąd ( panowie naprawdę znają się na mazduniach)
Nie do końca zrozumiałem co Pan Mateusz mi powiedział na temat tego problemu ale chyba było to tak
problem z kątem wtrysku w pompie.
Jasiu19 dzięki ale nie wiele mi to mówi może ktoś jeszcze pomoże ?
Proszę o radę od czego zacząć
Filtr paliwa wymieniony 3 dni temu
Ogólnie w MAZ TECH Mysłowice wyłapali mi ten błąd ( panowie naprawdę znają się na mazduniach)
Nie do końca zrozumiałem co Pan Mateusz mi powiedział na temat tego problemu ale chyba było to tak
problem z kątem wtrysku w pompie.
Jasiu19 dzięki ale nie wiele mi to mówi może ktoś jeszcze pomoże ?
Ostatnio edytowano 8 sty 2011, 21:58 przez xsiwy, łącznie edytowano 3 razy
- Od: 1 cze 2009, 12:33
- Auto: Mazda 626 DiTD rocznik 1999
http://m.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=104384
Może to Ci pomoże.
Może to Ci pomoże.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Dzięki Bandit ale po przeczytaniu tych 4 stron domyślam się ze u mnie może być problem z tym zaworem
2 kwestia to taka czy kupować oplowski czy mazdowski ? tego niestety z tych wypowiedzi się nie dowiedziałem ;–) na własne ryzyko chyba kupować i wymieniać Oplowski
Pozdrawiam Michał
2 kwestia to taka czy kupować oplowski czy mazdowski ? tego niestety z tych wypowiedzi się nie dowiedziałem ;–) na własne ryzyko chyba kupować i wymieniać Oplowski
Pozdrawiam Michał
- Od: 1 cze 2009, 12:33
- Auto: Mazda 626 DiTD rocznik 1999
jak to mówi tekst piosenki:
,,rób swoje, rób swoje ryzyko będzie twoje"
nikt cię nie zapewni że oplowski będzie działać bez zarzutu ale tez nikt ci nie powie że nie będzie działało.
,,rób swoje, rób swoje ryzyko będzie twoje"
nikt cię nie zapewni że oplowski będzie działać bez zarzutu ale tez nikt ci nie powie że nie będzie działało.
Strona 1 z 1