Skoki Narciarskie – Opinie, relacje, wypowiedzi
A właśnie, wie ktoś co sie dzieje ze Shlierenzauerem? bo w pierwszych konkursach coś mu słabo szło, i zniknął, ale w mediach o tym ani słowa... 
- Od: 15 sty 2009, 19:39
- Auto: Chrysler V6
Pewnie szykuje sie na TCS
Ale wiadomo ze najlepszym treningiem jest udzial w zawodach badz odpuszczenie sobie jednego konkursu na spokojne przygotowania.
Druga opcja jest taka ze walke w generalce sobie odpuscił a jego celem są MŚ
Poczekamy zobaczymy bo tak naprawde to mozna sobie roznie myslec
Ale wiadomo ze najlepszym treningiem jest udzial w zawodach badz odpuszczenie sobie jednego konkursu na spokojne przygotowania.
Druga opcja jest taka ze walke w generalce sobie odpuscił a jego celem są MŚ
Poczekamy zobaczymy bo tak naprawde to mozna sobie roznie myslec
-
Szalotka
s i w y napisał(a):Po ostatnich występach Adama myślę, że może trochę namieszać w czołówce TCS
Mi sie wydaje za Małysz moze namieszac i to nie tylko w TCS.
Widać ze forma u niego jest coraz lepsza. Morgernstern nie słynie z tego ze jest na fali przez cały sezon.
Moze byc tak ze sie wypali a doswiadczenie Malysza gdy jest w formie to wie jak rozlozyc sily na cały sezon. Po TCS dopiero zaczyna sie walka o koncowy sukces. Wtedy widac kto jest w stanie wygrac całosc. Wyłania sie dwoch, trzech muszkieterow i walczą. Jeden odpadnie bo MS po drodze. I do Planicy pozostaje dwoch. Czasem juz nawet wczesniej po tutnieju Nordyckim znany jest champion
-
Szalotka
Jeśli Adam będzie się czuł w formie aby powalczyć jeszcze o kulę to na pewno nie zostawi zawodów aby trenować do MS. Tak jak kiedyś, gdy walczył ze Shmithem, to nie odstawiał żadnych zawodów aby do MS się nastawić czy do TCS. To jest właśnie nasz Adaś. Jak jest w formie to nie potrzebne mu są przerwy na jakiekolwiek przygotowywania. Będzie ciągnął wszystko 
A co wy sądzicie o reszcie?? Np o Austriakach czy Niemcach??
Ja to najbardziej nie lubiłem jak skakał Hannavald.
A co wy sądzicie o reszcie?? Np o Austriakach czy Niemcach??
- Od: 30 lip 2009, 11:01
- Auto: m6
s i w y napisał(a):Tak jak kiedyś, gdy walczył ze Shmithem,
Ze Shmittem do był pryszcz. Jeden sezon i po Martinie.
Ze Svenem Hannavaldem to była walka

-
Szalotka
s i w y napisał(a):A co wy sądzicie o reszcie?? Np o Austriakach czy Niemcach??
Austryjacy wiadomo, w drużynowych są najsilniejszym obecnie zespołem. Indywidualnie , jak skacze Schlierenzauer słabo to ciągnie Morgenstern jak nie on to Loitzl lub Kofler. Niemcy moim zdaniem. Brakuję zawodnika takiego jak Hannavald lub Shmith. Który by mobilizował zawodników. Po prostu brak rywalizacji w zespole. Tak samo jest u nas. Według mnie wyglądało by to inaczej jakby trenowali Stoch, Hula i reszta z Małyszem, pod okiem Hannu Lepistö zamiast Kruczka i Mateji.
s i w y napisał(a):
Ja też nie lubiłem gościa
-
lukasz2387
lukasz2387 napisał(a):pod okiem Hannu Lepistö zamiast Kruczka i Mateji.
To jest klasa

W sumie Lepistoe jest w kadrze ale idywidualnie z Adamem Małyszem.
Tylko taka legenda jak Małysz moze sobie na to pozwolic. Jemu zwiazek nie podskoczy
lukasz2387 napisał(a):Lepistö zamiast Kruczka i Mateji.
Dokladnie.
Kruczek i Mateja to pomyłka.
lukasz2387 napisał(a):Ja to najbardziej nie lubiłem jak skakał Hannavald.
Ja też nie lubiłem gościa
Wsponiałem o Svenie chwile wczesniej
-
Szalotka
Ja tam niemców nie lubię, ale jednak jak Małysz był w formie i Hannavald też i ze sobą szli łeb w łeb cały czas to było fajnie bo były emocje i nigdy do końca nie było wiadomo kto wygra i to było fajne w tym sporcie a teraz już nie ma takich rywalizacji tylko albo jeden wszystko dominuje albo drugi albo trzeci a najfajniej jakby było dwóch co by szli łeb w łeb i żeby jeden z nich był polakiem
Jak myślicie, Małysz ma szanse w TCS? Teraz zajmuje czwarte miejsce chyba jak dobrze pamiętam, gdyby powalczył i dopisała mu forma i szczęście (tak jak spadnięcie koflera wczoraj np.) to myślę że mógłby wygrać
Jak myślicie, Małysz ma szanse w TCS? Teraz zajmuje czwarte miejsce chyba jak dobrze pamiętam, gdyby powalczył i dopisała mu forma i szczęście (tak jak spadnięcie koflera wczoraj np.) to myślę że mógłby wygrać
Małysz ma szanse wygrac TCS choc bardziej obstawiam na 2 badz 3 miejsce. Narazie Morgernstern jest mocniejszy. Bardziej obstawiam ze Małysz lepiej rozlozy siły na cały sezon a Morgi tego nie wytrzyma.
Moze bedzie triumf w Mistrzostawach Swiata ? Moze kolejna kula ? Zobaczymy.
Ogolnie to jestem ciekaw czy na koniec sezonu w Planicy nie bedzie ostatniego skoku Małysza
To dopiero bedzie aplaus i zarazem wielka szkoda i na jakis czas mysle koniec polskich skoków.
Moze bedzie triumf w Mistrzostawach Swiata ? Moze kolejna kula ? Zobaczymy.
Ogolnie to jestem ciekaw czy na koniec sezonu w Planicy nie bedzie ostatniego skoku Małysza
To dopiero bedzie aplaus i zarazem wielka szkoda i na jakis czas mysle koniec polskich skoków.
-
Szalotka
s i w y napisał(a):Reszta Polaków ma jakieś przebłyski formy ale to nie jest nic na dłuższa metę..
Dokładnie.
Z takim sztabem trenerskim wiele nie zwojują. Jakis tam skok wyjdzie ale to jest ukierunkowane warunkami atmosferycznymi i to wszystko. Nie ma mobilizacji.
Lepistoe trenuje indywidualnie tylko Małysza i to dlatego ze ten go o to poprosił. A Hannu było głupio odmowic. Jak sam zresztą powiedział. Zaczął jako zwycieski z Nykenenem i zakonczył jako zwycieski z Małyszem. Wiedział kiedy ze sceny zejsc. Ma przypisane na swoje konto trenowanie dwoch najwiekszych na swiecie skoczkow narciarskich. Czego wiecej chciec ?
Pozniej kadre przejął Kruczek i efekty są jakie są. Trener w sumie nie jest najwazniejszy bo liczy sie talent zawodnika. Jesli go ma to poradzi sobie sam a jesli nie ma to nic mu nie pomoze.
Małysz po wygraniu ostatniej kuli kryształowej i odejsciu Lepistoe nie dawał sobie rady. Potrzebował stratega i kogos kto ma wiedze i powrocił indywidualnie do Fina bo z Kruczkiem to byłby na poziomie Bachledy, Mietusa czy tam innego Irysa. A duzo legendarnych skoczkow konczylo kariere w tyle. A Małysz skacze, skacze i jest nadal w czołowce. Zawsze cos tam zgarnie po drodze cennego.
I to jest legenda.
Szacun i to wszystko
Teraz pozostaje pytanie. Co dalej z polskim ski jumpingiem ?
Odejdzie Małysz a z nim Lepistoe. Kto i kiedy bedzie znow dawał tyle satysfakcji całej Polsce ?
Kto ich bedzie trenował ? I kiedy ?
Trza liczyc na Stocha ale tylko wtedy gdy ktos go na własciwą droge nakieruje
-
Szalotka
No stoch jakby się dalej rozwijał względem tego jak ostatnio skacze to myślę że mogłoby coś z tego być, dawno nie było czegoś takiego żeby drugi polak się kwalifikował ciągle do drugiej serii i zajmował dobre miejsca, myślę że jakby zaczął trenować z kimś odpowiednim a nie z kruczkiem to mogłoby coś z tego być. Ciekawe co będzie z Klimka Murańki, dobrze się zapowiadał ale nic o nim nie słychać ostatnio...
Klimek Muranka skoczył raz w Zakopanem o metr blizej od Małysza ( w lato na igielicie ) i od razu zrobili z niego gwiazdora. Chłopak sie zestresował bo nazwali go nastepcą Małysza i teraz jest jak jest.
Jakis lepszy trener powinien go wziasc pod skrzydla i cwiczyc z nim. Młody jest i jesli bedzie miał charakter to bedzie naprawde dobry
Jakis lepszy trener powinien go wziasc pod skrzydla i cwiczyc z nim. Młody jest i jesli bedzie miał charakter to bedzie naprawde dobry
-
Szalotka
Ja wiem czy taki młody, mój rocznik (w sumie o kilka miesięcy młodszy jest) więc taki młody to on nie jest 
W sumie powinien juz regolarnie zaczac jezdzic na zawody.
Pytanie tylko kto ma sie nim zająć ?
Pytanie tylko kto ma sie nim zająć ?
-
Szalotka
Od dzis trzydniowka w Zakopanem
Moze chociaz raz Adaś zwycięzy. Choc po cichu licze ze i dzis, w sobote i niedziele
Moze chociaz raz Adaś zwycięzy. Choc po cichu licze ze i dzis, w sobote i niedziele
-
Szalotka