Niemożność odpalenia
Strona 1 z 1
Temat jest taki, że: wszystko było pięknie cacy do dziś dnia:/, otóż: auto 2 dni nie odpalane i dziś nie odpaliło! Akumulator ŻYLETA! Przyczyna jest taka, że chcąc przekręcić kluczyk w stacyjce zamiast rozrusznika słychać było w okolicach pasażera (oczywiście pod maską) taką ala prykotrkę, coś jak mini karabin maszynowy... i tak pare razy do moementu, aż w ogóle przestał wydobywać się jakikolwiek dźwięk po przekręceniu kluczyka:/ Ale podkreślam, żę akumulator jest dobry! Zauważyłem, że od początku jak wsiadałem nie zapaliły mi się w boczkach lampki, ani podsufitka jak drzwi były otwarte – zaś mechanicznie jak włączę ON to działa! Światła na zewnątrz są, tyle, że nie ma sygnału dźwiękowego podczas otwartych drzwi. Pierwsze co sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod maską jak i wewnątrz i ani jeden nie jest przepalony:/ – jakie macie propozycje przyczyny:/?
- Od: 19 lis 2009, 18:27
- Auto: 323F BG 1.8 16V SOHC '92
najlepiej wez kawal grubszego przewodu i przyloz z minusa w aku do kasty i/lub bloku silnika .wtedy sprobuj odpalic
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
ja bym powiedział że ten akumulator żyleta nadaje się na żyletki
skoro klemy nie zasniedziałe to ok na nawet najbardziej padnietym akumulatorze swiatla beda sie swiecic a skoro słyszysz " karabin maszynowy" czyli cały czas wybijający bendiks na rozruszniku tzn że akumulator mimo iż trzyma prąd nie ma siły rozruchowej co najprawdopodobniej jest efektem długoletniego wysłużenia a w przypadku nowego akumulatora zwartej celi.. ktora tez sie zwarła poprzez zapalanie na kable przeładowanie w przypadku padnietego regulatora napiecia badz zbyt duzej mocy natężeniowej prostownika którym był ładowany
badz tez poprsotu najnormalniej w swiecie cos w aucie pobiera prad na lewo i go rozładowało
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 7 wrz 2007, 12:51
- Auto: mx-3 1.6 107KM 98r
Strona 1 z 1