Kolejna kłamstwo sprzedawcy – mówię o tej aukcji allegro, a konkretnie stwierdzenia, że do wszystkich wersji silnikowych.
Te poduszki mają identyczne gniazdo, identyczne wymiary zewnętrzne wkładu. Moja poduszka oprawę ma dokładnie taką samą, ale sam wkład jest inny. Wystarczy, że spojrzysz na zdjęcia na początku tego całego wątku, gdzie jest fotorelacja z regulacji poduszki. Tam właśnie autor reguluje dokładnie taki wkład jak u mnie i w innych bejotkach z 98-99 r. może i także z 2000 r. Zwróć uwagę na to, że w przeciwieństwie do tych zamienników guma nie ma ramienia, jest tylko cienka błona między osią poduszki, a zewnętrzną częścią. Nie jest tak zalana.
EDIT

11 luty 2011 – okazało się, że mam poduszkę od diesela (tę przy chłodnicy) – powyższe nieaktualne...
Wydaje mi się, że u Ciebie ta bardziej masywna poduszka przejęła funkcje poduszki lewej przy skrzyni, albo poduszki grodziowej nawet. To te poduszki powinny mieć wpływ na nurkowanie lewarka i inne cuda przy ruszaniu. Może u Ciebie ta przy chłodnicy blokuje przemieszczanie się skrzyni, choć oryginalnie inne poduszki powinny tu zadziałać. Takie moje gdybanie.
Ps: Jak w jednym sklepie zamówiłem poduszkę przy grodzi do BJ 1.5 benzyna, manual 1999 r., upewniwszy się 3 razy, że to na pewno do mojej wersji, to przytargali mi poduszkę do BA !

Cóż, każda z poduszek ma po pięć tysięcy wersji....
EDIT: O ! jest i moja poduszka na allegro – proszę zauważyć różnice (i cenę – zamienników nie widziałem)
http://allegro.pl/nowa-poduszka-przod-s ... 99557.html