To dlaczego przy tem. około 0 stopni i więcej zaczyna wszystko wracac do normy
nie wiem... nie jestem mechanikiem tylko księgowym
Może przy 0 stopni czujnik temperatury nie "świruje"
www.mazdaspeed.pl
To dlaczego przy tem. około 0 stopni i więcej zaczyna wszystko wracac do normy
JerryCold napisał(a):Podejrzewam , że zdecydowana większość kierowców z takimi zaślepkami sądzi , że gorący płyn jest od razu w chłodnicy i zasłaniając ją chronią przed schłodzeniem w niej.
....
ru35 napisał(a):Kolego przejedz się poczciwym 1,9 TDI ( takiego kiedys miałem ) ...
przejedz się poczciwym 1,9 TDI
silnik pali tyle co kot napłakał
ru35 napisał(a):wtedy pijawi się mod
po otwarciu termostatu, ciepła woda spotka się z tą zimną
ru35 napisał(a):non stop nie jestem w stanie osiągnąc temperatury pracy wg wskaznika tj. 90 stopni tylko pojawia się jakieś 70 stopni, ale jak zakryje wloty powietrza do silnika /chłodnicy to silnik osiąga normalną temp. pracy , także wnioski wysnujcie sobie sami, termostat sprawny bo to pierwsze co sprawdziłem
ru35 napisał(a):Dltego niektóre firmy ( Mazda diesel seryjnie ) proponują jako opcje webasto
ru35 napisał(a): dlaczego w dieselu stojąc w korku przy temperaturach ujemnych spada teperatura silnika
ru35 napisał(a):To dlaczego przy tem. około 0 stopni i więcej zaczyna wszystko wracac do normy , auto nagrzewa się w miare i nie trzeba nic zakrywac
JerryCold napisał(a):Może przy 0 stopni czujnik temperatury nie "świruje"
ru35 napisał(a):.. moje stare kiedyś TDI 1,9 110 kucy palił 5 jak i 11 litrów a obecna M6 zaczyna od 7 a konczy na11,5
ru35 napisał(a):Właśnie mam całe zakryte , auto nowe na gwarancji
Myjk napisał(a):Enduro napisał(a):wszystkie Common Rail silniki maja generalnie wieksze zuzycie paliwa niz TDI
Zwłaszcza, że charakterystyki silników się różnią. To i nic dziwnego, że spalanie też.
Enduro napisał(a):ze w przypadku CiTD mazda chciala uzyskac troche wyższą kulture pracy jednostki i to kosztem lekko podwyższonego zuzycia paliwa.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6