pelikan napisał(a):Zasada jest taka, że ręcznego nie zaciągamy na dłużej niż 24 godziny w lato
Ktoś to wytłumaczy?
www.mazdaspeed.pl
pelikan napisał(a):Zasada jest taka, że ręcznego nie zaciągamy na dłużej niż 24 godziny w lato
Leszek napisał(a): pelikan napisał(a):Zasada jest taka, że ręcznego nie zaciągamy na dłużej niż 24 godziny w lato
Ktoś to wytłumaczy?
nosił wilk razy kilka...Yans napisał(a):Ręczny zaciągam zimą zawsze. Tak się przyzwyczaiłem i nigdy nie miałem z tym problemów. Choć ojciec to mi wciąż suszy głowę abym tego nie robił. Oczywiście słyszałem o tym, że zamarzają i nie chcą puścić, ale to może faktycznie dotyczy osób, które ręcznego używają raz na pół roku.
gromaciek napisał(a):Ale podobno w zime przy minusowych temperaturach np. na noc nie powinno sie zostawiac auta na zaciągniętym recznym.
Siw-y napisał(a):Przy sprawnym hamulcu i czystych linkach nie ma prawa zamarznąć.
Ja w jednym aucie mam zaciski po regeneracji i nowe linki, w drugim tylko regenerowane zaciski i nie mam problemów z zamarzniętym ręcznym.
[...]
MazdaSpeeeeD napisał(a):Generalnie rzecz biorąc nie polecam zaciągania ręcznego w zimie posiadaczom aut starszych, bo jak najbardziej może się zablokować,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki