k_kawa napisał(a): jaki sens montować go przed filtrem?
Ano taki, żeby zgęstniałe paliwo z cienkich przewodów paliwowych od zbiornika nie zatkało filtra.
Bo zanim do niego dotrze to zostanie podgrzane.
www.mazdaspeed.pl
k_kawa napisał(a): jaki sens montować go przed filtrem?
Co prawda jeszcze nie mam podgrzewacza, ale z tego co piszesz to działa ci prawidłowo. Nagrzewa się do około 40oC i wyłącza, potem temperatura musi spaść poniżej 2oC żeby podgrzewacz się ponownie włączył. I tak cyklicznie.Magoor napisał(a):U mnie nie wiem, czy dobrze działa. Grzeje się ok 30 s do minuty i robi się naprawdę gorący. Potem stygnie, aż się zrobi całkiem zimny, co w tej temp. zajmuje mu do minuty. A potem trzeba długo czekać aż znów się włączy (5 minut?
jack7 napisał(a):Co prawda jeszcze nie mam podgrzewacza, ale z tego co piszesz to działa ci prawidłowo. Nagrzewa się do około 40oC i wyłącza, potem temperatura musi spaść poniżej 2oC żeby podgrzewacz się ponownie włączył. I tak cyklicznie.Magoor napisał(a):U mnie nie wiem, czy dobrze działa. Grzeje się ok 30 s do minuty i robi się naprawdę gorący. Potem stygnie, aż się zrobi całkiem zimny, co w tej temp. zajmuje mu do minuty. A potem trzeba długo czekać aż znów się włączy (5 minut?
Bandit napisał(a):To może być niebezpieczne biorąc pod uwagę temperatury do jakich nagrzewa się wydech.
Enduro napisał(a):to fakt,niepodwarzalny, ale przeciez mozna by na podstawie prob i pomiarow stwierdzic czy temperatura nie jest zbyt wysoka i ewentualnie zwiekszyc odstep lub umiescic w innym miejscu....E.
thy napisał(a): jeśli jest/będzie zainteresowanie służę zdjęciami z montażu t
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6