Co jecie dziś na obiad ?
Ja to mam dobrze 
Niedzielny obiadek u rodzicow
– Bitki z sosem , ziemniakami i moja ulubinia salatka z kapusty pekinskiej
a ze pora wczesna byla to musialem cos na 17 sobie upichcic :
Kuciak marynowany w sosie tajskim z dodatkiem czosnku oraz imbiru , smazony z grzybkami mun i do tego wrzucony ryz curry
Generalnie na skosno dzis 
Niedzielny obiadek u rodzicow
a ze pora wczesna byla to musialem cos na 17 sobie upichcic :
Kuciak marynowany w sosie tajskim z dodatkiem czosnku oraz imbiru , smazony z grzybkami mun i do tego wrzucony ryz curry
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
- Od: 9 maja 2009, 17:45
- Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r
Normalny bigos (z kapusty, mięsa i grzybów). Do tego dodatkowo centymetrowej grubości grilowany boczek w plastrach.
Co w tym śmiesznego? Nie czaję.
Grzyby napisał(a):Co w tym śmiesznego? Nie czaję.
Nie no spoko
Poczytaj temat wstecz
Juz nawet GTB powstaje
-
Szalotka
Grzyby napisał(a):Normalny bigos (z kapusty, mięsa i grzybów). Do tego dodatkowo centymetrowej grubości grilowany boczek w plastrach.
Grzyby bo Maciek wcinał bigos 4 dni z rzędu, potem ja ugotowałem gar bigosu i jadłem 3 dni pod rząd i jeszcze mam 3 woreczki w zamrażalniku, a wczoraj rano też był bigos
Dzisiaj w planach są kotlety fasolowe z siekaną wędzoną kurą, kukurydzą i czymś tam jeszcze co pod rękę wejdzie 
A bee gees był z zamrażarki
Jeszcze pewnie jest bo zrobiłem ostatnio największy gar jaki tylko był
Jak pamiętam to były 2 wielkie kapuchy, jakieś 3 kg pieczonego mięcha do tego, ze 2 kg kiełbachy i 2 podwójne garście suszonych grzybów. Zgodnie ze staropolskim zwyczajem mięsa w bigosie musi być minimum tyle samo co kapusty
Jeszcze pewnie jest bo zrobiłem ostatnio największy gar jaki tylko był

Jak pamiętam to były 2 wielkie kapuchy, jakieś 3 kg pieczonego mięcha do tego, ze 2 kg kiełbachy i 2 podwójne garście suszonych grzybów. Zgodnie ze staropolskim zwyczajem mięsa w bigosie musi być minimum tyle samo co kapusty
Grzyby napisał(a):Dzisiaj w planach są kotlety fasolowe z siekaną wędzoną kurą, kukurydzą i czymś tam jeszcze co pod rękę wejdzie
Jeszcze pewnie jest bo zrobiłem ostatnio największy gar jaki tylko był![]()
Jak pamiętam to były 2 wielkie kapuchy, jakieś 3 kg pieczonego mięcha do tego, ze 2 kg kiełbachy i 2 podwójne garście suszonych grzybów.
Oh my god! Tym byś chyba całą armię wyżywił i pół forum

ja zazwyczaj robie 2kg kapuchy kiszonej, 2kg kapusty, 4 podwawelskie, 0,5kg boczku, 0,5kg łopatki.
zreszta wiecej nie ma potrzeby bo nie ma nas 16 w domu
Grzyby napisał(a):Zgodnie ze staropolskim zwyczajem mięsa w bigosie musi być minimum tyle samo co kapusty
ma sie rozumiec, bigos to ma być bigos! a nie kapusta ino jak niektorzy robia.
chłop musi mięsa pojeść! a co!

Maciek Ty wariacie

u mnie dzis na obiad hot dog z serem i żurek w miejscowej jadłodajni
Radex napisał(a):Maciek Ty wariacie
A co sobie bede załować tak
Radex napisał(a):4 podwawelskie,
u mnie jest 2 podwawelskie i 2 brockie
-
Szalotka
Radex napisał(a):Oh my god! Tym byś chyba całą armię wyżywił i pół forum
Ładuje się to panie kolego mocno ciepłe w słoiki litrowe i zakręca zakrętki. Jak ostygnie to się ładnie zasysają i słoik masz hermetycznie zamknięty.
Wynosisz do piwnicy i może stać nawet i pół roku.
Jak robić bigos to na całego
Grzyby napisał(a):Jak robić bigos to na całego
Zeby nie zabrakło gdyby nie było pomysłu co tu dzis zjesc
-
Szalotka
I wszystko w temacie bo ja przed ponownym maratonem bigosowym, ktory rozpoczyna sie od srody to dzis na rozgrzewke mialem bigos płynny czyli kapusniak 

-
Szalotka