Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez IraZ » 21 lis 2010, 20:48

no ja dzisiaj tradycyjne....Schab z karofelkami i surówką japkowo-marchefkową +browar za pomyślność wyborów....i tu pomysł na nakejkę GTS :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Szalotka » 21 lis 2010, 20:54

IraZ napisał(a):i tu pomysł na nakejkę GTS

Ja jestem za GTB <lol>
Szalotka
 

Postprzez Agerak » 21 lis 2010, 22:47

Ja to mam dobrze :)
Niedzielny obiadek u rodzicow :) – Bitki z sosem , ziemniakami i moja ulubinia salatka z kapusty pekinskiej
a ze pora wczesna byla to musialem cos na 17 sobie upichcic :
Kuciak marynowany w sosie tajskim z dodatkiem czosnku oraz imbiru , smazony z grzybkami mun i do tego wrzucony ryz curry :) Generalnie na skosno dzis :)
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Forumowicz
 
Od: 9 maja 2009, 17:45
Posty: 242
Skąd: Kutno
Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r

Postprzez Grzyby » 22 lis 2010, 01:13

Bigos z plastrami boczku z grila ;P
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Szalotka » 22 lis 2010, 01:37

Grzyby napisał(a):Bigos z plastrami boczku z grila

hahaha
Nie moge. Ale bigos <rotfl>
Szalotka
 

Postprzez Grzyby » 22 lis 2010, 01:41

Normalny bigos (z kapusty, mięsa i grzybów). Do tego dodatkowo centymetrowej grubości grilowany boczek w plastrach.
Co w tym śmiesznego? Nie czaję.
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Szalotka » 22 lis 2010, 01:50

Grzyby napisał(a):Co w tym śmiesznego? Nie czaję.

Nie no spoko :D
Poczytaj temat wstecz :) Od tygodnia albo i dłuzej tu o bigosie sie rozmawia i o niczym wiecej :D Jest na topie :D
Juz nawet GTB powstaje :) Grupa Trzymająca Bigos :D
Szalotka
 

Postprzez IraZ » 22 lis 2010, 08:02

gromaciek napisał(a):Ja jestem za GTB <lol>

GTB przedewszsytkim :D

Grzyby napisał(a):Bigos z plastrami boczku z grila ;P

... a ja myślałem że to dla podsycenia wątku o bigosie <glupek2>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Radex » 22 lis 2010, 09:43

Grzyby napisał(a):Normalny bigos (z kapusty, mięsa i grzybów). Do tego dodatkowo centymetrowej grubości grilowany boczek w plastrach.
Co w tym śmiesznego? Nie czaję.

Grzyby bo Maciek wcinał bigos 4 dni z rzędu, potem ja ugotowałem gar bigosu i jadłem 3 dni pod rząd i jeszcze mam 3 woreczki w zamrażalniku, a wczoraj rano też był bigos :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez s i w y » 22 lis 2010, 10:13

u mnie dzisiaj na obiad nie bigos, ale też coś z kapusty. Kapuśniak <rotfl>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 lip 2009, 11:01
Posty: 1112
Auto: m6

Postprzez zaczek111 » 22 lis 2010, 10:16

Ciągle wszyscy o bigosie piszą, wiec nie będe gorszy i też odmrożę bigosik... :D a co mi tam <glupek2>

Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.


143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 lut 2009, 17:43
Posty: 533
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda 6 2.3GY 03r

Postprzez Grzyby » 22 lis 2010, 12:08

Dzisiaj w planach są kotlety fasolowe z siekaną wędzoną kurą, kukurydzą i czymś tam jeszcze co pod rękę wejdzie :)

A bee gees był z zamrażarki :)
Jeszcze pewnie jest bo zrobiłem ostatnio największy gar jaki tylko był <lol>
Jak pamiętam to były 2 wielkie kapuchy, jakieś 3 kg pieczonego mięcha do tego, ze 2 kg kiełbachy i 2 podwójne garście suszonych grzybów. Zgodnie ze staropolskim zwyczajem mięsa w bigosie musi być minimum tyle samo co kapusty :D
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Szalotka » 22 lis 2010, 14:55

U mnie bigos jest juz w trakcie przygotowywania <rotfl>
Szalotka
 

Postprzez Radex » 22 lis 2010, 15:21

Grzyby napisał(a):Dzisiaj w planach są kotlety fasolowe z siekaną wędzoną kurą, kukurydzą i czymś tam jeszcze co pod rękę wejdzie :)

A bee gees był z zamrażarki :)
Jeszcze pewnie jest bo zrobiłem ostatnio największy gar jaki tylko był <lol>
Jak pamiętam to były 2 wielkie kapuchy, jakieś 3 kg pieczonego mięcha do tego, ze 2 kg kiełbachy i 2 podwójne garście suszonych grzybów.

Oh my god! Tym byś chyba całą armię wyżywił i pół forum :P <lol>
ja zazwyczaj robie 2kg kapuchy kiszonej, 2kg kapusty, 4 podwawelskie, 0,5kg boczku, 0,5kg łopatki.
zreszta wiecej nie ma potrzeby bo nie ma nas 16 w domu :) a zamrazalnik nie taki duzy :D

Grzyby napisał(a):Zgodnie ze staropolskim zwyczajem mięsa w bigosie musi być minimum tyle samo co kapusty :D

ma sie rozumiec, bigos to ma być bigos! a nie kapusta ino jak niektorzy robia.
chłop musi mięsa pojeść! a co! <serduszka>

Maciek Ty wariacie hahaha

u mnie dzis na obiad hot dog z serem i żurek w miejscowej jadłodajni :P nie było czasu za bardzo na normalny obiad
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Szalotka » 22 lis 2010, 15:26

Radex napisał(a):Maciek Ty wariacie

A co sobie bede załować tak ?? :D

Radex napisał(a):4 podwawelskie,

u mnie jest 2 podwawelskie i 2 brockie :)
Szalotka
 

Postprzez IraZ » 22 lis 2010, 15:48

niestety, dziś sosik mięsny + kasza gryczana + 2x kiszony:)

No ale jak w robocie dzisiaj kumpel wyciągnął bigos, to mało się nie zlałem ze śmiechu... <rotfl>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Grzyby » 22 lis 2010, 16:11

Radex napisał(a):Oh my god! Tym byś chyba całą armię wyżywił i pół forum

Ładuje się to panie kolego mocno ciepłe w słoiki litrowe i zakręca zakrętki. Jak ostygnie to się ładnie zasysają i słoik masz hermetycznie zamknięty.
Wynosisz do piwnicy i może stać nawet i pół roku.
Jak robić bigos to na całego :D
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Szalotka » 22 lis 2010, 16:22

Grzyby napisał(a):Jak robić bigos to na całego

Zeby nie zabrakło gdyby nie było pomysłu co tu dzis zjesc :D
Szalotka
 

Postprzez aLechu » 22 lis 2010, 21:41

A u mnie na jutro żona zapowiedziała, że będą łazanki, czyli makaron z Bigosem !! hahaha
szofer fochowozu
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Opolszczyzny
 
Od: 3 sie 2009, 12:39
Posty: 2062 (19/15)
Skąd: Namysłów
Auto: Mazda Premacy
1,8 114KM 1999

Postprzez Szalotka » 22 lis 2010, 21:43

I wszystko w temacie bo ja przed ponownym maratonem bigosowym, ktory rozpoczyna sie od srody to dzis na rozgrzewke mialem bigos płynny czyli kapusniak <lol>
Szalotka
 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park