626 GF, 2.0L 115 KM, 97' – dymi na biało
Polecam valvoline maxlife 

Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
tadziomaru1 napisał(a):Polecam valvoline maxlife
Czemu?
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=87724
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

Uploaded with ImageShack.us
Sprzedam nowe reperaturki tylnych błotników do MAZDY PREMACY – Made by KLOKKERHOLM
697-991-984 lub PRIV

sebastian223 napisał(a):tadziomaru1 napisał(a):Polecam valvoline maxlife
Czemu?
Oj kurde, bo dobry. Nie chce mi sie rozpisywać, ale naprawdę orientowałem się dość długo w tym temacie, bo mam też suzuki glx 16V z 2001 i od wiosny do teraz zastanawiałem się co wlać. Wybrałem w końcu valvoline synpower 5w30. Pełny syntetyk, bo auto mam od nowości i przebieg 77tys. Zresztą valvo jest też sprawdzony przez Kolegów z tego forum. Ja sam jeździłem na shellu, castrolu, mobilu. Shell, bo na gwarancji przez 3 lata ASO lało, castrol i mobil z mojego wyboru. Niestety mobil się teraz popsuł a castrola dużo jest podrabianego. Według testów i opinii które przeczytałem a także tego, co udało mi się ustalić podczas rozpytywania, dla silników pow 100tys przebiegu bardzo dobry jest valvo maxlife.
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
tadziomaru1 napisał(a):sebastian223 napisał(a):tadziomaru1 napisał(a):Polecam valvoline maxlife
Czemu?
Oj kurde, bo dobry. Nie chce mi sie rozpisywać, ale naprawdę orientowałem się dość długo w tym temacie, bo mam też suzuki glx 16V z 2001 i od wiosny do teraz zastanawiałem się co wlać. Wybrałem w końcu valvoline synpower 5w30. Pełny syntetyk, bo auto mam od nowości i przebieg 77tys. Zresztą valvo jest też sprawdzony przez Kolegów z tego forum. Ja sam jeździłem na shellu, castrolu, mobilu. Shell, bo na gwarancji przez 3 lata ASO lało, castrol i mobil z mojego wyboru. Niestety mobil się teraz popsuł a castrola dużo jest podrabianego. Według testów i opinii które przeczytałem a także tego, co udało mi się ustalić podczas rozpytywania, dla silników pow 100tys przebiegu bardzo dobry jest valvo maxlife.
Ta odpowiedź mnie satysfakcjonuje
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

lukaszz napisał(a):Witam Panowie,
Przeczyściłem WD 40 to kolanko i dymek z rana się zmniejszył o jakieś 60%Szukać jeszcze gdzieś chochlika ;> ?
Pozdrawiam.
Mały dymek jest normalką. W układzie wydechowym skrapla się woda
697-991-984 lub PRIV

697-991-984 lub PRIV

Ja od siebie dodam ze wcześniej jeździłem na castrolu 10w40, to silnik potrafił wypić ok 1, 5 litra od wymiany do wymiany, teraz jeżdżę na Valvoline maxlife 10w40 i max co dolewam od wymiany do wymiany to jest 0,4litra. wniosek – olej 

- Od: 13 cze 2009, 14:51
- Auto: MaZdA 626GF 2.0 1998
W piątek wymieniłem wreście olej na polecany valvoline maxlife 10W40. Efekt taki: w sobotę rano jeszcze bardzo duża chmura została za mna na parkingi ale w niedziele juz tylko mały dymek. Jak na razie jestem z tej wymiany zadowolony 

Rybatbg napisał(a):W piątek wymieniłem wreście olej na polecany valvoline maxlife 10W40. Efekt taki: w sobotę rano jeszcze bardzo duża chmura została za mna na parkingi ale w niedziele juz tylko mały dymek. Jak na razie jestem z tej wymiany zadowolony
a jak dzisiaj? dalej dymi małym dymkiem czy zmiana oleju na prawdę pomogła?
Mazda 626 GF 98r. 2.0 115KM
Spalanie średnie (ostatnie 20tyś Km – miasto 85% – trasa 15% – 11,47 L LPG)
Spalanie średnie (ostatnie 20tyś Km – miasto 85% – trasa 15% – 11,47 L LPG)
- Od: 4 kwi 2009, 01:06
- Auto: 626 GF, 99r. 2.0 115KM PB/LPG
lewap077 napisał(a):A do czego służy ten zaworek PCV? Ja mam go całkowicie zaslepionego jakąś śrubą i owinięty jest taśmą. Tak już kupiłem mazdę z tym
Nikt nie wie?:( Bo nie wiem czy sens go wymieniać czy nie.
- Od: 14 sty 2011, 05:59
- Auto: MAZDA 6 2.0 05' Kombi FL+BRC Sequent 32 OBD
MAZDA 3 1.6 05' +BRC Sequent 24.11
A więc tak, w poniedzialek zanabylem GF FS. Juz pierwszego dnia rano puscila dosc pokazny bialy dym z wydechy. Po poludniu zajzalem na forum, doczytalem o tym zaworku, ktory nalezy wyczyscic i efekt nastepnego dnia – dymek mniejszy zdecydowanie – spokojnie o jakies 60 – 70procent. Nie wiem, czy Mazdzina pali olej, poprzedni wlasciciel zarzeka sie, ze nic nie dolewa. Poszperalem w sieci i na kilku forach znalazlem info, iz w niektorych autach po przejsciu na pol syntetyk – pojawia sie bialy dym rano. Zalanie spowrotem syntetykiem rozwiazuje problem. U mnie wedlug karteczki zalany jest castrol 10W40. Jak sadzicie, czy zmiana na 5W40 cos moze zmienic? Wszyscy krzycza, ze w ta strone nie powinno sie zmieniac oleju, jak juz to tylko na gestszy, ale czy ktos z was mial taka sytuacje, ze zmienil na syntetyk i zaczely sie problemy? Moze to tutaj jest pies pogrzebany. Dymi komus na syntetyku?
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
A bierze Ci olej? Czysciłeś ten wspomniany zaworek?
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
Witam
za wcześnie było na zadowolenie, powiem tak, zmiana oleju nic tak naprawde nie dała. Dymi tak jak dymił. Zmieniając rozrząd wymieniłem też uszczelniacze zaworowe i zero poprawy. Trzeba robić pierścienie.
za wcześnie było na zadowolenie, powiem tak, zmiana oleju nic tak naprawde nie dała. Dymi tak jak dymił. Zmieniając rozrząd wymieniłem też uszczelniacze zaworowe i zero poprawy. Trzeba robić pierścienie.
robic gore i nie zrobic dolu tak sie kolego nie robi
no chyba ze ktos ma duzo mamony
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Dzisiaj zwrocilem dokladna uwage na dym z rury rano po odpaleniu: dym smierdzi niespalona bezyna!
Dodatkowo zauwazylem podczas tankowania, ze przy odkreceniu korka wlewu paliwa slychac dosc dlugi syyyyk. Taki naprawde donosny i trwajacy n.p. 2-3 sekundy! W poprzedniej 323 tego nie bylo. Zastanawiam sie, czy przypadkiem nie mam uszkodzonego/zatkanego odpowietrzania baku? Moze wowczas paliwo gdzies sie odklada/skrapla i pojawia sie bialy dym po odpaleniu?
Dodatkowo zauwazylem podczas tankowania, ze przy odkreceniu korka wlewu paliwa slychac dosc dlugi syyyyk. Taki naprawde donosny i trwajacy n.p. 2-3 sekundy! W poprzedniej 323 tego nie bylo. Zastanawiam sie, czy przypadkiem nie mam uszkodzonego/zatkanego odpowietrzania baku? Moze wowczas paliwo gdzies sie odklada/skrapla i pojawia sie bialy dym po odpaleniu?
Kult – Park23
Kult – Park23
rumunn95 mamomy to właśnie za dużo nie mam
dlatego nie zrobiłem dołu.
bajer0 mechanik jak robił mi rozrząd i uszczelniacze to też powiedział, że jemu to na spalony olej nie smierdzi, tylko dlaczego go ubywa??
bajer0 mechanik jak robił mi rozrząd i uszczelniacze to też powiedział, że jemu to na spalony olej nie smierdzi, tylko dlaczego go ubywa??
Ostatnio edytowano 9 wrz 2011, 12:58 przez Rybatbg, łącznie edytowano 1 raz
Każda syczy przy odkręceniu korka, nie piszcie głupot, to nie jest przyczyną dymienia, do cholery... Moja syczy jak diabli a nie dymi, chociaż na dodatek nie mam katalizatora.
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1