Po dachowaniu skala zniszczeń byłaby troszkę większa
Dla kupującego zachowaj po prostu dokumentację dot. szkody.
www.mazdaspeed.pl
chmooreck napisał(a):Skonsultuj się w firmie zajmującej się prostowaniem wgnieceń. Być może po nich wystarczy tylko polakierować.
bartosz51 napisał(a):chmooreck napisał(a):Skonsultuj się w firmie zajmującej się prostowaniem wgnieceń. Być może po nich wystarczy tylko polakierować.
No i jestem po konsultacji. Żadnych cięć nie będzie bo ciąć szkoda – tako rzeczą panowie z lakierni, która to będzie wykonywać. Temat jest spokojnie do wyprostowania![]()
Do wymiany będą: tylna prawa szyba (rysy) ozdobna listewka nad nią (rysy) i szyba w pokrywie bagażnika. Będę (za radą ww. panów) nalegał na wymianę całej pokrywy (rysy) i zobaczymy, co na to PZU, które ubezpiecza sprawcę.
Pozdrowienia i dzięki za rozmowę
Bartek
M6_marcin napisał(a):
Do wyprostowania bez szpachli? nie chce mi się w to wierzyć, ponieważ wyciąganie wgnieceń prostowanie BEZ SZPACHLI odbywa się w 99,9% przypadków na elementach prostych, bez mocnych zaokrągleń etc...
Tomek6 napisał(a):M6_marcin napisał(a):
Do wyprostowania bez szpachli? nie chce mi się w to wierzyć, ponieważ wyciąganie wgnieceń prostowanie BEZ SZPACHLI odbywa się w 99,9% przypadków na elementach prostych, bez mocnych zaokrągleń etc...
Pożyjemy, zobaczymy jak to Bartkowi naprawiąAczkolwiek byłbym dobrej myśli, bo ten element nie jest jakoś specjalnie powyginany itp. Na Auto Moto Show tego roku była firma z Katowic, która robiła pokaz usuwania różnych wgnieceń na Micrze i mnie to szczerze przekonało. Znajomy jakiś czas temu usuwał w takiej firmie kilka wgnieceń w Peugeocie i także nie ma śladu.
M6_marcin napisał(a):Co innego jakbyś robił bezgotówkowo np. w ASO z pewnością byłoby wymienione na nowe na org. częściach
bartosz51 napisał(a):M6_marcin napisał(a):Co innego jakbyś robił bezgotówkowo np. w ASO z pewnością byłoby wymienione na nowe na org. częściach
Tak właśnie robię. Tyle, że ASO jest Hondy. Mazda ma podobno w Olsztynie taką lakiernię, że strach tam rower oddać. A Honda uchodzi tutaj za jedną z najlepszych, może w regionie nawet.
Trochę gonitwa myśli muszę przyznać. Z jednej strony nie chcę tej szpachli jak cholera. Z drugiej, rżnięcie i spawanie samochodu też mnie letko przeraża.
Pożyjemy, zobaczymy – pięknie powiedziane.
A propos odszkodowań według wyceny i gwoli ciekawostki zarazem, olsztyńskie sądy (oczywiście nie same z siebie, tylko za opiniami biegłych) przyjmują zwykle 90-110 za r-h. I to ma być średnia.
Do miłego
Bartek
M6_marcin napisał(a):Jeśli to ma być bezinwazyjnie to oczywiście niech robi tą metodą. Mnie również ta metoda przekonuje, ale żeby ją wykonać muszą być odpowiednie warunki, które m.in wymieniłem wyżej.
M6_marcin napisał(a):BTW. rozejrzałbym się za administratorem budynku, z którego spadła owa deska, a nóż udałoby się coś załatwić...
Tomek6 napisał(a):M6_marcin napisał(a):Jeśli to ma być bezinwazyjnie to oczywiście niech robi tą metodą. Mnie również ta metoda przekonuje, ale żeby ją wykonać muszą być odpowiednie warunki, które m.in wymieniłem wyżej.
Ano właśnie. Jak tylko da się to wyciągnąć to należy wyciągać, bo nie wiem czy takie cięcie i spawanie takiego kawałka nie osłabi potem konstrukcji, co przy jakiejś "przygodzie" może się okazać ważne.M6_marcin napisał(a):BTW. rozejrzałbym się za administratorem budynku, z którego spadła owa deska, a nóż udałoby się coś załatwić...
Bartku, rozglądałeś się? Może udałoby się ściągnąć trochę pieniędzy.
Tomek6 napisał(a): M6_marcin napisał(a):BTW. rozejrzałbym się za administratorem budynku, z którego spadła owa deska, a nóż udałoby się coś załatwić...
Bartku, rozglądałeś się? Może udałoby się ściągnąć trochę pieniędzy.
Tomek6 napisał(a):Edit: Zajrzyj tutaj (informacyjnie bo do Bielska Cię nie wysyłam) http://www.mwalczak.com.pl/galeria,gale ... wie_1.html
chmooreck napisał(a):Ja bym się jeszcze skonsultował w firmie, która wyciąga wgniotki bez lakierowania (np. po gradzie).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6