Dzięki i pozdrawiam
www.mazdaspeed.pl
Nikelajer napisał(a):Witam wszystkich serdecznie!
Niedawno kupiłem nareszcię mazdę (323f 1.5 1995r.) i jako że zbliża się zima trzeba pomyślec o oponach zimowych.
W głównej mierze skupiłem się na:
-Firestone Winterhawk 2 EVO
-Fulda Montero 3
-Dębica Frigo 2
Aktualnie mam założone opony 185/60r14, wiec zaczałem szukać o zimowych o podobnych wymiarach. Dzis natknałem się na taką aukcję:http://allegro.pl/zimowe-firestone-wint ... 91683.html jednak są to 15" i chciałbym się Was spytać czy zmieszczą się do mojej mazdy czy jednak lepiej zostawic 14 i ew. kupić jakieś węższe? Póki co jestem laikiem jeśli chodzi o samochody więc proszę o wyrozumiałośc
alezandra napisał(a):ZOOmik,no cenowo to właśnie celuje tak między tym firestonem a Fuldą montero 3, z przewagą na F 2 evo. Twój post mnie utwierdził, że dobrze kombinowałam. Heh parę postów i temat rozwiązany. Najgorsze to że pewnie będę musiała założyć nowe opony na moje rude stalaki
, które miały przejść renowacje w lecie
![]()
Dzięki i pozdrawiam
Nikelajer napisał(a):Witam wszystkich serdecznie!
Niedawno kupiłem nareszcię mazdę (323f 1.5 1995r.) i jako że zbliża się zima trzeba pomyślec o oponach zimowych.
W głównej mierze skupiłem się na:
-Firestone Winterhawk 2 EVO
-Fulda Montero 3
-Dębica Frigo 2
Aktualnie mam założone opony 185/60r14, wiec zaczałem szukać o zimowych o podobnych wymiarach. Dzis natknałem się na taką aukcję:http://allegro.pl/zimowe-firestone-wint ... 91683.html jednak są to 15" i chciałbym się Was spytać czy zmieszczą się do mojej mazdy czy jednak lepiej zostawic 14 i ew. kupić jakieś węższe? Póki co jestem laikiem jeśli chodzi o samochody więc proszę o wyrozumiałośc
Tomek6 napisał(a):Słuchajcie narzucam problem do dyskusji, może mi doradzicieMadzia ma już buciki na zimę – Nokiany WR G2, ale muszę coś zrobić z drugim przednionapędowym autem którym również będę podróżował tej zimy. Na lato mam Kuhmo Powermax 185/60 14, na zimę Dębicę Frigo 175/65 14. Kuhmo na suchym daje radę, na mokrym mniej. Dębice w ogóle nie dają rady... Oba komplety mają bieżnik ok, ale konstrukcyjnie nie są górnolotne przy czym Frigo to jakieś nieporozumienie. Będę jeździł głównie po drogach szybkiego ruchu, ale także w mieście. Myślałem, żeby zostawić na tylnej osi Kuhmo a na przód kupić 2 nowe, lepsze opony (2, bo nie bardzo pasuje mi finansowo kupować znów komplet). Wg. testów ADAC świetnie wypadły Fulda Kristall Montero 3 i o takich myślę na przód. A może lepiej na tył? W żadne góry itp. wojaże się tym autem nie wybieram. Co o tym myślicie?
ZOOMik napisał(a):Tomku, max. „po taniości” a jednocześnie w miarę rozsądnie to na przodzie zostaw tą zimową Dębicę a na tył dokup Firestone Winterhawk 2 EVO. Jak możesz więcej przeznaczyć to najlepiej wszystkie koła w nowe kapcie obuć. Nie mieszaj letnich z zimówkami!![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy Opinie i Poradniki