Nie wspominam nawet o silniczkach które terkocą kiedy chcą i prastają też kiedy chcą ale z tego co wyczytałem tylko wymiana lampy na to pomaga więc dałem sobie spokój:) A miał być taki bezaweryjny samochód a przez 4 miesiące już wiecej ustarek znalazłem niz w starym peugocie 306
Nie zawsze włączają sie światła – co z tym zrobić?
Strona 1 z 1
Ostatnio kolega powiedział mi że nie działa mi jedno światło mijania. W domu przypomniałem sobie, właczam działa. Następnego dnia w garażu właczam światła i nie działa. Odłączyłem żarówkę podłaczyłem i działa. Myślałem że źle było założone ale później znów nie działa. Coś poruszałem kabelkiem albo nawet tylko odkręciłem zatyczkę i się włączyło. Następnym razem już nawet nie otwierałem maski tylko walnełem lekko i się włączało. Później byliśmy tydzien na urlopie i specjalnie za każdym razem wychodziłem z samochodu i sprawdzałem. Zawsze działało. Teraz tydzień stał w garażu i znów nie działa. Dla odbiany prawe:) Stuknięcie pomaga ale na krótko. Po 10 minutach znów nie chciało się włączyć
Oczywiście lekkie puknięcie pomaga. Wygląda to na jakiś przekaźnik przy światłach który zaśniedział. Ktoś tak ma i wie jak to naprawić?
Nie wspominam nawet o silniczkach które terkocą kiedy chcą i prastają też kiedy chcą ale z tego co wyczytałem tylko wymiana lampy na to pomaga więc dałem sobie spokój:) A miał być taki bezaweryjny samochód a przez 4 miesiące już wiecej ustarek znalazłem niz w starym peugocie 306
Np rozładowywał się akumulator gdy stał w garażu, okazało się że tylne światła pasażerów nie gasną po zamknięciu drzwi:)
problem moze ale nie musi tkwic we wtyczce przy samej lampie, sprawdz czy nie jest zabrudzona lub nie ma kontaktu..powodz.. Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
>>> Elektronika
kiedos napisał(a): Czy tam przy lampie jest jakiś przekaźnik?
nie, tylko kabelki..
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Na pewno nie żarówka bo 4000km zrobiłem i jest ciagle to samo, raz działa raz nie i w dodatku teraz druga lampa tak zaczęła robić. Sprawdzam w garażu nie włącza się, stukam i działa. Wygląda na przekaźnik ale jak nie ma? To będę musiał dalej szukać.
wiele mozliwosci w wersji bez Xenonow nie ma tzn:
zarowka, lampa ,styki, przekaznik lub wlacznik zespolony,
no chyba, ze masz gdzies przetary/uszkodzony kabel....
pozdr.E.
zarowka, lampa ,styki, przekaznik lub wlacznik zespolony,
no chyba, ze masz gdzies przetary/uszkodzony kabel....
pozdr.E.
kiedos napisał(a):Na pewno nie żarówka bo 4000km zrobiłem i jest ciagle to samo
A zajrzałeś chociaż do żarówek ?

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
hej,
Po przekręceniu włącznika świateł, świała przednie się nie włączają. Pojawiają się ikonki na wyświetlaczu (patrz zdjęcie).
Nie działają światła przednie mijania. Nie działają awaryjne i kierunkowskazy (przód). Drogowe(długie) działają.
Załączam zdjęcie i link do filmiku który nakręciłem. Przepraszam, że film obrócony
film:
http://www.wgrane.pl/bed918606a1d4b33b28880b9d5b160b1
Po przekręceniu włącznika świateł, świała przednie się nie włączają. Pojawiają się ikonki na wyświetlaczu (patrz zdjęcie).
Nie działają światła przednie mijania. Nie działają awaryjne i kierunkowskazy (przód). Drogowe(długie) działają.
Załączam zdjęcie i link do filmiku który nakręciłem. Przepraszam, że film obrócony
film:
http://www.wgrane.pl/bed918606a1d4b33b28880b9d5b160b1
-
tellur88
witam podobną sytuację miałem u siebie .Przyczyną było połączenie kilku kabli z punktem masowym taka białła płaska kostka a w zasadzie obudowa złączek konektorów .Podłąscone jest kilka przewodów z jednym punktem masowym.Znajduje się ona na ramie po prawej stronie lekko poniżej prawej strony filtra powietrza.Odkręć zacisk obejmy na gumowej rurze przy filtrze powietrza wypnij złączkę map sensora pociągnij całą obudowę filtra do góry.W rękę kluczyk nr.10 dokładnie wyczyścić styki poscczególnych konektorów i dalej w drogę. 

- Od: 19 sie 2012, 17:20
- Auto: mazda 6 2.0 i 16v 147km benzyna 2005r.
Strona 1 z 1