NIe ma oswietlenia deski rozdzielczej i konsoli srodkowej

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez mareczek » 25 sie 2010, 20:38

Witam wszystkich,

Dzisiaj napotkalem sie na pewien problem w mojej mazdzie. Pare dni temu zainstalowalem nowe radio (stare mi ukradli). Wszystko bylo w porzadku przez wiele dni ale dzisiaj zauwazylem ze nie pala mi sie kontrolki na konsoli srodkowej i ze wogole nie jest podswietlona deska rozdzielcza. Nie pala sie takze swiatla postojowe przednie. Sprawdzalem wymienilem odpowiedni bezpiecznik i bez zmiany. Czy moze to byc spowodowane krzyzujacymi sie przewodami miedzy radiem a tymi od kontroli nawiewu? co to moze byc? prosze o jakies porady
Forumowicz

Od: 23 kwi 2009, 01:21
Auto: Mazda 626 GE 2.0 SPECIAL 97

Postprzez MadWlad » 26 sie 2010, 03:19

Może spróbuj wyciągnąć radio nie odpinając go i poruszaj przewodami. Jak Ci szarpali stare radio to może bałaganu z nimi narobili i może zwarły się jakieś przewody. Sprawdź taż czy jak odłączysz radio to wszystko wraca do normy. To tak na moją głowę.
Początkujący

Od: 14 sie 2010, 19:19

Postprzez mareczek » 26 sie 2010, 12:56

Problem roziazany. Okazalo sie ze spalil sie bezpiecznik TAIL (od tylnego swiatla pozyzyjnego) w skrzynce pod maska. Po wymianie bezpiecznika wszystko wrocilo do normy. Musialo nastapic jakies zwarcie w kablach. Kto by powiedzial ze akurat TEN bezpiecznik? dziwne troche

dzieki za porade
Forumowicz

Od: 23 kwi 2009, 01:21
Auto: Mazda 626 GE 2.0 SPECIAL 97

Postprzez tadziol » 26 sie 2010, 20:20

mareczek napisał(a):Problem roziazany. Okazalo sie ze spalil sie bezpiecznik TAIL (od tylnego swiatla pozyzyjnego) w skrzynce pod maska. Po wymianie bezpiecznika wszystko wrocilo do normy. Musialo nastapic jakies zwarcie w kablach. Kto by powiedzial ze akurat TEN bezpiecznik? dziwne troche

dzieki za porade

ja bym powiedział:)
w wiązce radia jest przewód szary lub pomarańczowy (eh ta pamięć...) dający zasilanie po włączeniu świateł postojowych-TAIL bezpiecznik go zabezpiecza,przypadkowe zwarcie i odpowiedz masz:)
Obrazek
Firma

Od: 28 cze 2005, 19:13
Auto: Mazda6 GY
RF7J & V-Tech Box,CX-7 L3-VDT,BJ RF4F